Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Marti 14 Iulie 2020 - 22288 vizitatori azi
SAPTAMANA PREVENIRII CRIMINALITATII 2015 - A zecea editie.

Incepe cea de-a zecea editie a "Saptamanii Prevenirii Criminalitatii", o campanie derulata la nivel national", de Politia Romana, prin Institutul de Cercetare si Prevenire a Criminalitatii.  In perioada 28 septembrie - 2 octombrie a.c. se va derula, la nivel national, cea de-a zecea editie a evenimentului "Saptamana Prevenirii Criminalitatii", in cadrul caruia vor fi abordate cinci paliere de interes institutional: victimizarea minorilor, delincventa juvenila, infractiunile contra patrimoniului, prevenirea criminalitatii organizate si siguranta rutiera.

 In judetul Bistrita-Nasaud, politistii de la structurile de analiza si prevenire a criminalitatii si-au planificat diverse activitati, in functie de grupurile tinta vizate si de tipul mesajelor preventive ce vor fi promovate, pentru constientizarea populatiei cu privire la importanta adoptarii unor conduite antivictimale si antiinfractionale. Vor fi cooptati in organizarea si derularea acestor actiuni parteneri din diverse domenii: autoritati locale, unitati de invatamant, societati comerciale, organizatii neguvernamentale, institutii guvernamentale si mass-media.

 Astfel, vor fi prezentate aspecte privind victimizarea minorilor, delincventa juvenila, prevenirea furturilor din locuinte si a inselaciunilor, periculozitatea consumului de droguri, a traficului de persoane, precum si siguranta rutiera.

 Pe parcursul celor cinci zile vor fi distribuite materiale preventive in spatii publice, se vor organiza lansari de proiecte educative, precum si campanii de informare a populatiei privind circulatia corecta a pietonilor si biciclistilor.

        "Saptamana Prevenirii Criminalitatii" reprezinta o manifestare preventiv-informativa cu caracter complex care vizeaza sensibilizarea cetatenilor in legatura cu importanta prevenirii criminalitatii, necesitatea adoptarii unor masuri de autoprotectie si consecintele asociate comiterii de infractiuni.

 

 

CALENDARUL ACTIVITATILOR  28 SEPTEMBRIE- 2 OCTOMBRIE 2015

 

 

LUNI, 28 SEPTEMBRIE - LANSAREA CAMPANIEI - PREVENIREA VICTIMIZARII MINORILOR

 Intre orele 11.00-13.00 - lansarea proiectului "Avatar non-violenta" in Grupul Scolar Lechinta. Proiectul are ca scop reducerea violentei in scoli si implicit a numarului de elevi victime sau delincventi. Este realizat ca parteneriat intre Directia de Sanatate Publica, Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud, Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita Nasaud, Asociatia Ascendent si Liceul Tehnologic Sanitar Bistrita, fiind co-finantat de Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud.

 

MARTI  29 SEPTEMBRIE  - PREVENIREA DELINCVENTEI JUVENILE

                Intre orele 11.00 - 14.00  - lansarea proiectului "Avatar non-violenta" in Liceul Tehnologic Sanitar Bistrita . Proiectul are ca scop reducerea violentei in scoli si implicit a numarului de elevi victime sau delincventi. Este realizat ca parteneriat intre Directia de Sanatate Publica, Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud, Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita Nasaud, Asociatia Ascendent si Liceul Tehnologic Sanitar Bistrita, fiind co-finantat de Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud.

 

 

MIERCURI 30 OCTOMBRIE - PREVENIREA INFRACTIUNILOR CONTRA PATRIMONIULUI

           Intre orele 12.00 - 16.00 - distribuire de materiale preventive pe doua module de prevenire : furt din locuinte si inselaciuni:

-         distribuirea de pliante si fluturasi principalelor firme de paza si protectie sau comerciantilor de sisteme de paza pentru locuinte,  pentru a fi distribuite clientilor;

-         distribuirea de pliante si fluturasi preventivi in zonele cu aglomerari mari de locuinte in constructie, case de vacanta  si zone de risc, insotite de recomandari preventive; distribuirea de afise cu modurile de inselaciune.

 

 

 

JOI  1 OCTOMBRIE - PREVENIREA CRIMINALITATII ORGANIZATE

 Intre orele 10.00 - 13.00 - organizarea unei vizite la Penitenciarul Bistrita cu un grup de 50 de elevi din licee ale municipiului Bistrita si discutii cu persoane condamnate pentru savarsirea de infractiuni din sfera criminalitatii organizate (trafic de droguri, de persoane).

 

 

VINERI, 2 OCTOMBRIE - SIGURANTA RUTIERA

 In intervalele orare 7.30 - 8.30, respectiv 12.00 - 14.30- sustinerea patrulelor de circulatie active din municipiul  Bistrita si din judet in actiunea de dirijare a circulatiei pietonilor la afluirea si defluirea de la scoala;

 

Intre orele 10.00 - 13.00 -desfasurarea unei campanii de informare a populatiei privind circulatia corecta a pietonilor si biciclistilor:

          - recomandari pe linie de circulatie rutiera;

          - inmanarea de fluturasi cu recomandari pe linie de circulatie rutiera.

 

Intre orele 08:00 - 16:00 - desfasurarea de actiuni cu efecte marite, la nivelul judetului Bistrita-Nasaud, de disciplinare a participantilor la traficul rutier, prin prezenta politistilor in principalele intersectii din localitatile judetului nostru si informarea acestora cu privire la respectarea normelor rutiere pentru prevenirea implicarii lor in accidente rutiere.

 

 

"Implica-te pentru siguranta comunitatii tale! Fii alaturi de politie in SAPTAMANA PREVENIRII CRIMINALITATII!

 28 SEPTEMBRIE- 2 octombrie 2015"

0 comentarii1974 vizualizări27 septembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0