Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 11 Iulie 2020 - 13974 vizitatori azi
VICTIMIZAREA MINORILOR, IN ATENTIA POLITIEI BISTRITENE.

A zecea editie a campaniei "Saptamana prevenirii criminalitatii" a debutat in scolile din mediul rural. La lansare a participat si conducerea Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita Nasaud.  Peste doua sute de elevi s-au bucurat de prezenta politiei la Grupul Scolar din Lechinta, in prima zi a campaniei preventive. Politistii au organizat pentru ei un punct de informare in curtea scolii, unde copiii au putut admira tehnica si armamentul din dotarea Serviciului de Actiuni Speciale.

 De asemenea,  in cadrul unor lectii preventive la clasa, elevii lechinteni au invatat de la ofiterii de prevenire cum sa se protejeze sa nu devina victime dar si ce li se poate intampla daca aleg sa incalce legea.

 In vederea prevenirii delincventei juvenile si a victimizarii minorilor politia a lansat proiectul "AVATAR NON-VIOLENTA", in parteneriat cu reprezentanti ai unor institutii si ONG-uri precum sociolog Mirela Parker - Directia de Sanatate Publica si dr. Corina Ernst - Asociatia Ascendent.

 Seful inspectoratului, domnul chestor de politie dr. Marius Linul a precizat faptul ca "prevenirea criminalitatii trebuie sa fie efortul concertat al mai multor institutii din sfera educatiei, a sigurantei publice, dar si a reprezentantilor societatii civile".

     

       ***

           29 septembrie, a doua zi din cadrul Saptamanii prevenirii criminalitatii este dedicata prevenirii delincventei juvenile.

           Intre orele 11.00 - 14.00, in Liceul Tehnologic Sanitar Bistrita, va avea loc lansarea proiectului "Avatar non-violenta". Proiectul are ca scop reducerea violentei in scoli si implicit a numarului de elevi victime sau delincventi. Este realizat ca parteneriat intre Directia de Sanatate Publica, Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud, Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita Nasaud, Asociatia Ascendent si Liceul Tehnologic Sanitar Bistrita, fiind co-finantat de Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud.

           "Saptamana Prevenirii Criminalitatii", care se desfasoara in perioada  28 septembrie - 2 octombrie a.c., reprezinta o manifestare preventiv-informativa cu caracter complex care vizeaza sensibilizarea cetatenilor in legatura cu importanta prevenirii criminalitatii, necesitatea adoptarii unor masuri de autoprotectie si consecintele asociate comiterii de infractiuni.

 

 

Va asteptam sa fiti alaturi de politia bistriteana!!!

0 comentarii1925 vizualizări29 septembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0