Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 10 August 2020 - 15444 vizitatori azi
Atentie la metoda accidentul !

La data de 28 septembrie a.c., un barbat, in varsta de 86 de ani, din Bistrita, a fost contactat pe telefonul fix de catre o persoana necunoscuta care s-a recomandat ca fiind colonel. Acesta i-a comunicat faptul ca fiul sau a provocat un accident de circulatie, solicitandu-i bistriteanului bani si bijuterii, lucru care nu s-a intamplat.

           La aceeasi data, o persoana necunoscuta, a contactat pe telefonul fix un bistritean, de 35 de ani, caruia i s-a recomandat ca fiind politist, aducandu-i la cunostinta faptul ca un membru al familiei a suferit un accident rutier, fara a-i da mai multe detalii.

          De asemenea, o femeie, de 35 de ani, din Bistrita, a fost sunata pe telefonul fix de catre un barbat  necunoscut care s-a recomandat ca fiind politist de la rutiera si sub pretextul ca sotul sau ar fi provocat un accident de circulatie cu victime, i-a solicitat acesteia bani, bistriteanca nedand curs solicitarii.

          ***

          Pentru a nu deveni victima acestui gen de inselaciune, denumita generic "metoda accidentul", politistii bistriteni atentioneaza cetatenii sa fie prudenti atunci cand sunt apelati telefonic de persoane necunoscute si ii sfatuiesc sa tina cont de urmatorul set de recomandari:

  • In cazul in care sunteti contactati de persoane care pretind a fi o ruda apropiata sau sustin ca suna din partea acesteia si sustin ca au urgent nevoie de bani pentru a rezolva problemele create de un accident rutier, in care ar fi fost implicata, nu dati curs solicitarii, in ciuda impulsului imediat cauzat de reactia emotionala;
  • Verificati daca ruda in cauza a fost implicata intr-un eveniment rutier, cereti date despre unitatea medicala, de politie sau parchet unde s-ar afla aceasta si sunati pentru confirmare sau luati legatura chiar cu persoana in cauza, pentru a va asigura ca nu este vorba despre o inselaciune;
  • Daca sunteti contactat de catre cineva care va apeleaza in numele unei rude apropiate, solicitati-i acestuia o intalnire directa si anuntati politia la numarul de urgenta 112, pentru a va acorda sprijin, si nu mergeti la aceste intalniri decat insotiti de reprezentantii politiei!

In cazul in care va confruntati  cu asemenea situatii, adresati-va de urgenta celei mai apropiate unitati de politie sau apelati numarul unic de urgenta 112!!!

 


            Tanar cercetat pentru furtul unui telefon mobil si a 234 de lei

              La data de 28 septembrie a.c., politistii bistriteni au identificat un tanar, in varsta de 23 de ani, din comuna Fizesul Gherlii, judetul Cluj, banuit ca in cursul aceleeasi zile ar fi sustras 234 de lei si un telefon mobil din vestiarul unei sali de sport din municipiul Bistrita.

             Prejudiciul cauzat, in valoare de 1.234 de lei, a fost recuperat in totalitate.

              Fata de tanar cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunii de furt.            

 

 

             A sustras produse cosmetice dintr-un magazin iar acum este cercetat de politisti

               La data de 28 septembrie a.c., in urma cercetarilor efectuate, politistii au identificat un minor, de 15 ani, din Tureac, banuit ca pe parcursul aceleeasi zile ar fi sustras produse cosmetice dintr-un magazin situat pe raza localitatii Prundu Bargaului.

             In cauza a fost intocmit dosar penal in care sunt efectuate cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de furt.

 

 

             Cercetat pentru furt calificat

              La data de 28 septembrie a.c., in urma cercetarilor efectuate, politistii bistriteni au identificat un tanar, in varsta de 27 de ani, din Josenii Bargaului, banuit ca in cursul zilei de 19 septembrie a.c. ar fi patruns intr-un imobil situat in localitatea Dorolea de unde ar fi sustras 800 de lei.

              Cercetarile sunt continuate in vederea stabilirii intregii activitati infractionale a tanarului si pentru recuperarea prejudiciului cauzat.

                         

 

               Un minor este banuit ca ar fi distrus prin incendiere patru clai de fan

                La data de 28 septembrie a.c., in urma cercetarilor efectuate, politistii au identificat un minor, in varsta de 12 ani, din Susenii Bargaului, banuit ca in cursul zilei de 14 septembrie a.c. ar fi distrus, prin incendiere, patru clai de fan, proprietatea unui barbat din aceeasi localitate, cauzand un prejudiciu de 2.000 de lei, recuperat in totalitate.

              Cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunii de distrugere, urmand a se stabili cu exactitate imprejurarile in care a avut loc evenimentul.           

 

              A sustras componente dintr-o schela aflata intr-un santier

                La data de 28 septembrie a.c., politistii au fost sesizati despre producerea unui furt pe raza orasului Beclean.

              Din verificarile efectuate a rezultat faptul ca un tanar, in varsta de 27 de ani, din Beclean, angajatul unei societati comerciale din Bistrita, ar fi sustras componente dintr-o schela, aflata intr-un santier din orasul Beclean.

             Prejudiciul cauzat a fost recuperat in totalitate, fata de tanar cercetarile fiind continuate sub aspectul savarsirii infractiunii de furt.

 

 

             Politistii bistriteni cerceteaza imprejurarile in care un barbat s-ar fi autoincendiat

              La data de 28 septembrie a.c., politia a fost sesizata cu privire la faptul ca in localitatea Nepos o persoana a suferit arsuri pe suprafata corpului.

              In urma cercetarilor efectuate s-a stabilit faptul ca un tanar, in varsta de 26 de ani, din Nepos, in timp ce se afla la domiciliul sau, ar fi iesit din locuinta, provocandu-si leziuni corporale prin autoincendiere, fiind transportat la Spitalul orasenesc Nasaud pentru acordarea ingrijirilor medicale necesare.

             In cauza a fost intocmit dosar penal in care sunt efectuate cercetari in vederea stabilirii cu exactitate a imprejurarilor in care a avut loc evenimentul.

 

 

0 comentarii4494 vizualizări29 septembrie 2015
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0