Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Miercuri 05 August 2020 - 18098 vizitatori azi
Barbat retinut pentru savarsirea mai multor infractiuni. SAPTAMANA PREVENIRII CRIMINALITATII.

La data de 04 octombrie a.c., fiind in continuarea cercetarilor intr-o cauza penala aflata sub supravegherea Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud, politistii bistriteni au depistat un barbat de 32 de ani, din Tirlisua, banuit de contrabanda cu tigarete.

         In fapt, barbatul este banuit ca in perioada  anilor 2013-2014, ar fi achizitionat, detinut si comercializat tigarete de contrabanda, supuse marcarii, in afara antrepozitului fiscal, fara documente legale de provenienta, cauzand un prejudiciu de aproximativ 17.600 de lei.

        De asemenea, in cursul lunii noiembrie 2009, barbatul este banuit ca ar fi prezentat la administratia locala, unde domiciliaza, un document neadevarat prin care a reusit sa induca in eroare functionarii administratiei locale, obtinand astfel sume de bani necuvenite, in cuantum de 14.400 de lei.

        Fata de barbat a fost dispusa masura retinerii pentru 24 de ore, pentru savarsirea infractiunilor de " Contrabanda ", " Inselaciune", " Fals in declaratii " si " Uz de fals", urmand ca acesta sa fie prezentat Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud, cu propunere de arestare preventiva.  

 

 

              Tanar cercetat pentru furtul unui portmoneu

           La data de 05 octombrie a.c., politistii au identificat un tanar, in varsta de 28 de ani, din Campina,  judetul Prahova, banuit ca ar fi sustras un portmoneu, apartinand unei femei de 40 de ani, din Maieru, din incinta unei societati comerciale situata pe raza municipiului Bistrita.

          Fata de tanar, cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunii de  furt.

 

 

           Actiuni pe linie rutiera, desfasurate de politisti pe raza judetului Bistrita-Nasaud

         In perioada 02-04 octombrie a.c., efectivele de politie rutiera si ordine publica din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud, au actionat prioritar pentru combaterea nerespectarii regimului legal de viteza si impunerea folosirii centurii de siguranta.

        Viteza reprezinta o importanta cauza generatoare de accidente rutiere, iar nepurtarea centurii de siguranta este o cauza concurenta la amplificarea urmarilor acestor accidente.

       Astfel in aceasta perioada au fost aplicate 270 de sanctiuni contraventionale si au fost suspendate 3 permise de conducere, pentru incalcarea regimului legal de viteza.

       De asemenea au fost aplicate 115 sanctiuni contraventionale, pentru neportul centurii de siguranta, dintre acestea 114 sanctiuni, fiind aplicate conducatorilor auto si 1 sanctiune unui pasager.

 

        ***

 Exemple:

        La data de 02 octombrie a.c., politistii au identificat in trafic un tanar, in varsta de 18 ani, care conducea un autoturism, pe DN 17, prin localitatea Coldau, fiind inregistrat cu aparatul radar cu o viteza de 132 km/h.

       Conducatorul auto a fost sanctionat contraventional, si i-a fost suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioada de 90 de zile.

 

.

 

ULTIMA ZI DIN CADRUL SAPTAMANII PREVENIRII CRIMINALITATII A FOST DEDICATA SIGURANTEI RUTIERE

            Ziua sigurantei rutiere a debutat in judetul Bistrita-Nasaud prin sustinerea patrulelor de circulatie in actiunea acestora de dirijare a circulatiei elevilor la afluirea si defluirea de la scoala.

 Pe parcursul acestei zile s-a desfasurat campania de informare a populatiei privind circulatia corecta, in special a pietonilor si a biciclistilor. In acest sens, au fost inmanati zeci de fluturasi cu recomandari pe linie rutiera.

 Politistii s-au deplasat si in zona principalelor unitati de invatamant din judetul nostru, unde au organizat puncte de informare si s-au intalnit cu elevii bistriteni, cei mici avand ocazia sa admire motocicleta si autospecialele aflate in dotarea politiei rutiere.

 Cu acest prilej au fost organizate activitati practice de cunoastere a regulilor de circulatie, a indicatoarelor rutiere si a marcajelor, discutandu-se despre principalele cauze de producere a accidentelor rutiere si necesitatea respectarii regulilor de circulatie pe drumurile publice.

 Totodata, au fost desfasurate actiuni cu efective marite, in scopul disciplinarii participantilor la traficul rutier, prin prezenta politistilor in principalele intersectii din localitatile judetului si informarea acestora cu privire la respectarea normelor rutiere, pentru prevenirea implicarii lor in accidente de circulatie.

0 comentarii1701 vizualizări05 octombrie 2015
rss 2.0
rss 2.0