Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 25 Septembrie 2020 - 14234 vizitatori azi
Retinut pentru 24 de ore pentru inselaciune, sustragere de sub sechestru, evaziune fiscala si delapidare.

La data de 11 noiembrie a.c., fiind in continuarea cercetarilor intr-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud, politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita Nasaud au efectuat o perchezitie domiciliara la sediul unei societati comerciale din orasul Nasaud.

         In urma efectuarii perchezitiei s-a constatat faptul ca in gestiunea societatii exista o lipsa de alcool etilic rafinat de 21.909 litri, existand indicii temeinice ca aceasta cantitate de alcool ar fi fost comercializata in perioada februarie - iunie 2013, fara ca veniturile obtinute sa fie inregistrate in actele contabile ale societatii.

         Fata de administratorul societatii comerciale, un barbat, in varsta de 41 de ani, din comuna Rebrisoara,  s-a dispus masura preventiva a retinerii pentru o perioada de 24 ore, urmand a fi prezentat Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita Nasaud cu propunere de arestare preventiva.

        Cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunilor de inselaciune, sustragere de sub sechestru, evaziune fiscala si delapidare.

            Valoarea prejudiciului cauzat bugetului de stat este de circa 996.528 de lei.

 

 

             Actiuni desfasurate de politistii bistriteni in targuri, piete si complexuri comerciale

              La data de 11 noiembrie a.c., politistii bistriteni au efectuat controale de specialitate, in municipiul Bistrita si orasul Beclean, in targuri, piete si complexuri comerciale, pe linia respectarii masurilor de reglementare a pietei produselor din sectorul agricol.

              In urma activitatilor desfasurate au fost verificate 13 unitati comerciale si au fost aplicate 7 sanctiuni contraventionale, in valoare de 9.800 de lei. Dintre acestea, 4 au fost aplicate pentru comercializarea de produse a caror provenienta nu a putut fi dovedita in conditiile stabilite prin lege. De asemenea, au fost confiscati 345 de lei, reprezentand contravaloarea produselor comercializate fara documente de provenienta.

              Totodata, trei sanctiuni contraventionale, prevazute de art. 14 alin. 3 din Legea nr. 145/2014, au fost aplicate pentru neafisarea etichetei de produs care contine informatii cu privire la denumirea produsului, localitatea de origine, data obtinerii produsului si pretul de vanzare.    

 

 

0 comentarii2254 vizualizări12 noiembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0