Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Miercuri 26 Februarie 2020 - 2076 vizitatori azi
ATENTIE LA CONDITIILE DE DRUM! CONDUCETI PRUDENT!

Avand in vedere atentionarile meteorologice (cod galben si cod portocaliu) de ploi insemnate cantitativ, intensificari ale vantului si ninsori in zonele montane si submontane, valabile in intervalele 21 noiembrie a.c., ora 02:00- 22 noiembrie a.c., ora 12:00, respectiv 21 noiembrie a.c., ora 09:00-22 noiembrie, ora 09:00, politistii bistriteni le recomanda conducatorilor auto:

 • Sa nu porneasca la drum daca nu si-au echipat corespunzator autovehiculele pentru circulatia in conditii de iarna (anvelope specifice sezonului, lanturi antiderapante, lopata, saculet cu nisip, rezerva de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire functional etc.).
 • Pentru prevenirea producerii accidentelor de circulatie pe fondul conditiilor meteorologice nefavorabile, politistii le recomanda conducatorilor auto sa se intereseze cu privire la starea meteorologica de pe traseul pe care urmeaza sa il parcurga.
 • De asemenea, pe timpul calatoriei cu autovehiculul, le recomandam soferilor sa circule cu viteza redusa, adaptata conditiilor meteo-rutiere, sa pastreze distanta de siguranta in mers, pentru a putea opri in siguranta si sa nu se angajeze in efectuarea unor manevre riscante in trafic.
 • In situatia conducerii autovehiculelor pe timp de ploaie, este necesara utilizarea luminilor de intalnire si pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, precum si a celor de ceata, in cazul aparitiei acestui fenomen.
 • Totodata, se recomanda pastrarea unei distante mai mari fata de autovehiculele care circula in fata, precum si evitarea actionarii bruste a mecanismului de directie si a sistemului de franare al autovehiculului, pentru evitarea acvaplanarii.
 • In conditiile unui trafic aglomerat, precipitatiile pot determina aparitia unor blocaje rutiere temporare. Pastrati-va calmul, nu uitati de politetea rutiera si nu blocati intersectiile! Nu va angajati in depasirea unei coloane de autovehicule fara a avea o buna vizibilitate si faceti fiecare manevra in trafic, numai dupa o temeinica asigurare.
 • In cazul ramanerii in pana, triunghiurile de presemnalizare trebuie asezate la o distanta mai mare de autovehicul, decat in conditii normale.
 • Atunci cand vizibilitatea in oglinzile retrovizoare ale autovehiculului este redusa din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de catre ceilalti conducatori auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurarii la schimbarea directiei de mers.
 • In conditii de vant puternic, conducatorii auto trebuie sa-si sporeasca prudenta pe toata durata deplasarii, dar mai ales la iesirile din tronsoanele impadurite si sate, la intrarile si iesirile de pe poduri sau la incrucisarile cu autovehiculele cu gabarit mare.
 • Rafalele de vant laterale modifica tinuta de drum a masinilor, cu atat mai mult cu cat viteza cu care se circula este mai mare. Totodata, trebuie evitate oprirea sau stationarea in dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vantul puternic ii poate rupe.
 • Recomandam conducatorilor auto sa respecte indicatiile agentilor de circulatie, in cazul interzicerii sau restrictionarii temporare a circulatiei pe unele sectoare de drum, pentru facilitarea interventiei personalului specializat.
 • Totodata, recomandam pietonilor sa traverseze numai prin locurile marcate corespunzator, dupa o temeinica asigurare si sa evite pe cat posibil deplasarea pe partea carosabila.

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

0 comentarii1841 vizualizări21 noiembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0