Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 28 Februarie 2020 - 13594 vizitatori azi
ACTIUNI ALE POLITIEI BISTRITENE IN ZONA TRECERILOR LA NIVEL CU CALEA FERATA.

Politistii rutieri actioneaza zilnic, pe drumurile nationale, pentru cresterea gradului de siguranta rutiera si pentru fluidizarea circulatiei, avand in vedere valorile de trafic ridicate din perioada sarbatorilor de iarna. Totodata, Politia Romana desfasoara activitati de prevenire a accidentelor de circulatie produse la trecerile la nivel cu calea ferata sipentru reducerea consecintelor acestora.

In urma unei actiuni desfasurate la nivelul judetului Bistrita-Nasaud, intr-o singura zi, politistii au aplicat 116 sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea regulilor rutiere instituite in aceste zone.

La data de 15 decembrie a.c., politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita Nasaud au desfasurat o actiune pentru prevenirea accidentelor de circulatie soldate cu victime omenesti si pagube materiale ce au loc la trecerile la nivel cu calea ferata din cauza nerespectarii regulilor rutiere instituite in aceste zone, de catre participantii la trafic.

In urma activitatilor desfasurate, au fost aplicate 116 sanctiuni contraventionale, dintre care 88 pentru abateri prevazute de legislatia rutiera si 28 pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferata.

Pentru neregulile constatate, au fost retinute 8 permise de conducere, in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce.

POLITIA ROMANA atrage atentia tuturor conducatorilor auto sa respecte regulile de circulatie la trecereile la nivel cu calea ferata!

Semnalele luminoase si acustice, precum si barierele sunt foarte importante, rolul lor fiind de a proteja viata conducatorilor auto si de a evita producerea unor grave accidente rutiere .

In zonele neprevazute cu astfel de semnale, conducatorul auto trebuie sa se asigure temeinic inainte de a traversa calea ferata!

*** 

Totodata, Politia Romana actioneaza permanent pentru cresterea gradului de siguranta rutiera pe drumurile publice si fluidizarea traficului, siguranta pietonilor constituind una dintre prioritatile politistilor.

In acest sens, la data de 14 decembrie a.c., in judetul Bistrita-Nasaud au fost intensificate masurile pentru cresterea gradului de siguranta rutiera si pentru fluidizarea circulatiei pe drumurile publice, avand in vedere valorile de trafic ridicate din perioada sarbatorilor de iarna.

In acest sens, au fost suplimentate efectivele care actioneaza pentru prevenirea si combaterea nerespectarii normelor privind circulatia pe drumurile publice, astfel incat sa se diminueze numarul accidentelor rutiere si consecintele acestora.

Politistii rutieri au desfasurat actiuni in trafic pentru prevenirea evenimentelor rutiere in care sunt implicati pietonii. Activitatile i-au avut in vedere, atat pe conducatorii auto care nu acorda prioritate de trecere pietonilor angajati in traversare regulamentara, cat si pe pietonii care nu respecta normele rutiere.

Astfel, au fost constatate 44 de abateri privind nerespectarea normelor legale de catre pietoni, respectiv neacordarea prioritatii acestora de catre conducatorii auto.

0 comentarii1414 vizualizări16 decembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0