Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 24 Februarie 2020 - 11080 vizitatori azi
Controale si verificari pe linia combaterii comertului ilegal si TRANSPORTUL IN REGIM TAXI.

La data de 16 decembrie a.c., politistii bistriteni impreuna cu reprezentanti ai D.S.V.S.A. Bistrita-Nasaud au efectuat controale si verificari de specialitate la mai multe unitati comerciale de pe raza orasului Beclean, pe linia prevenirii si combaterii ilegalitatilor din sfera comertului cu marfuri alimentare, legume, fructe,bauturi alcoolice si tutun, precum si obiecte ornamentale pentru sarbatorile de iarna.

          In urma acestor controale au fost aplicate 4 sanctiuni contraventionale pentru neafisarea la locul de vanzare a etichetei de produs, care contine informatii cu privire la denumirea produsului, localitatea de origine, data obtinerii produsului si pretul de vanzare; o sanctiune contraventionala pentru omisiunea intocmirii si afisarii in unitate, la locurile de desfacere sau servire, de catre operatorii economici, a preturilor si tarifelor, a categoriei de calitate a produselor sau serviciilor ori, acolo unde este cazul a listei de preturi si tarife, precum si 3 sanctiuni contraventionale pentru efectuarea de acte sau fapte de comert fara indeplinirea conditiilor stabilite de lege, fiind confiscati si 220 de lei.

 

          Sanctiuni contraventionale si material lemnos confiscat de politistii bistriteni

          La data de 16 decembrie a.c., in urma unei actiuni pe linia transportului si comertului cu material lemnos, organizata de politistii bistriteni impreuna cu specialisti din cadrul Garzii Forestiere Cluj, au fost aplicate 3 sanctiuni contraventionale, in valoare de 14.000 de lei. De asemenea au fost ridicati in vederea confiscarii 11,84 mc material lemnos, in valoare de 840 de lei.

 

 

 

           Retinut pentru 24 de ore pentru furt calificat

            La data de 16 decembrie a.c., politistii au identificat un minor, de 17 ani, si un tanar, in varsta de 22 de ani, ambii din judetul Mures, banuiti ca in perioada aprilie- august 2015 ar fi patruns in incinta a trei imobile situate pe raza municipiului Bistrita de unde ar fi sustras bijuterii, aparate electronice, incaltaminte, sume de bani si alte bunuri, in valoare totala de 30.000 de lei.

           Fata de minor a fost luata masura retinerii pentru 24 de ore, pentru savarsirea infractiunii de furt calificat, cercetarile fiind continuate in vederea stabilirii intregii activitati infractionale a celor doi si pentru recuperarea prejudiciului cauzat.

 

 

ACTIVITATI  PREVENTIVE IN SCOLI IN CADRUL CAMPANIEI "SARBATORI DE IARNA IN SIGURANTA"

     Cea de-a sasea editie a campaniei judetene "Sarbatori de iarna in siguranta" a debutat cu actiuni de informare in unitatile de invatamant, cu diverse si complexe teme de prevenire adaptate populatiei scolare precum: prevenirea violentei, siguranta pe strada, siguranta rutiera, precum si furturile din buzunare, genti sau locuinte.

              Astfel, politistii din structurile de prevenire a criminalitatii, proximitate si ordine publica au facut vizite elevilor in unitatile de invatamant, avand drept scop informarea acestora in ceea ce priveste delincventa juvenila, un fenomen ce include totalitatea incalcarilor normelor sociale savarsite de catre tinerii sub 18 ani, incalcari sanctionate penal. 

     Elevii au fost informati despre cauzele acestui fenomen, care sunt diverse: de la teribilism, spirit de aventura specific varstei, lipsa de conlucrare intre factorii educationali (familie, scoala, alte forme institutionalizate), cresterea considerabila a libertinajului in randul minorilor, pana la carentele educationale din familiile dezorganizate sau aparent organizate, precum si decalajul dintre aspiratiile si tentatiile specifice varstei minorilor si posibilitatile reale ale familiilor de a le satisface, ceea ce duce la comiterea unor furturi, talharii, inselaciuni, consum de alcool sau droguri, tocmai pentru a-i face sa constientizeze pericolul acestui fenomen si a nu deveni potentiale victime sau autorii unor astfel de fapte.  

               Totodata, cei mici au aflat de la politisti cum sa circule in siguranta ca pietoni si biciclisti sau unde sa isi aleaga locurile de joaca, cum sa nu se lase abordati de persoane straine si sa nu le primeasca pe acestea in locuinta sau ce trebuie sa faca daca se pierd de parinti.

 

            ***

 

   Pentru a avea parte de o vacanta de iarna reusita, politia bistriteana va recomanda:

  • Evitati sa va jucati pe lacuri, rauri sau balti inghetate, chiar daca gheata pare suficient de solida pentru a va sustine, pentru a elimina riscul unei accidentari;
  • Alegeti-va locurile de joaca (patinaj, sanius) in spatii adecvate, departe de arterele rutiere intens circulate si suprafata carosabila a soselei. Nu va imbranciti si nu va impingeti in apropierea drumului public;
  • Desi atractia este mare va reamintim ca este periculos sa va agatati saniutele de autovehicule sau vehicule cu tractiune animala;
  •  Nu traversati drumurile publice prin alte locuri decat prin cele special amenajate si semnalizate prin indicatoare sau marcaje rutiere si numai dupa ce v-ati asigurat temeinic, iar la trecerile semaforizate, numai la semnalul luminos de culoare verde;
  • Nu va angajati in traversarea cailor rutiere in fuga, prin fata sau spatele autovehiculelor stationate ori a mijloacelor de transport in comun oprite in statii;
  • Dupa caderea intunericului sau in alte conditii de vizibilitate redusa, folositi imbracaminte de culoare deschisa, care va face mai vizibili in lumina farurilor;

 Va reamintim ca un numar mare de accidente in care victimele sunt copiii se datoreaza nerespectarii acestor reguli!

 VACANTA PLACUTA !!!

 

.

 

ACTIUNI PRIVIND TRANSPORTUL PUBLIC DE PERSOANE IN REGIM TAXI, DESFASURATE DE POLITISTII BISTRITENI

        Politistii de la transporturi si cei de la rutiera au verificat, la nivelul judetului Bistrita-Nasaud, legalitatea activitatii de taximetrie.

Intr-o singura zi au fost verificate peste 130 de autoturisme si au fost aplicate 61 de sanctiuni contraventionale, pentru abateri de la normele legale care reglementeaza circulatia pe drumurile publice si activitatea de taximetrie.

La data de 16 decembrie a.c., au fost verificate 136 de autoturisme, iar in urma neregulilor constatate au fost aplicate 61 de sanctiuni contraventionale.

Dintre abaterile constatate, 49 au fost pentru incalcarea normelor privind circulatia pe drumurile publice si 11 pentru incalcarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul in regim de taxi.

De asemenea, ca masura complementara, a fost retras un certificat de inmatriculare.

 

 .

 

CONTINUA ACTIUNILE POLITISTILOR IN BAZA PLANULUI

 "SARBATORI DE IARNA IN SIGURANTA".

        Politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita Nasaud au actionat, in baza planului "Sarbatori de Iarna in Siguranta", pentru mentinerea climatului de ordine si siguranta publica. Au fost constatate 94 de infractiuni si au fost aplicate peste 1200 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 234.835 de lei.          

Politia Romana actioneaza, la nivel national, pentru protejarea drepturilor si intereselor comerciale ale cetatenilor, precum si pentru mentinerea ordinii si sigurantei publice, premergator sarbatorilor de iarna.

Astfel, in perioada  10-16 decembrie a.c., politistii bistriteni au constatat 94 de infractiuni, dintre care 68 de natura judiciara si 14 la regimul circulatiei rutiere, 12 fiind de alta natura.

In cadrul activitatilor desfasurate, politistii au intervenit si au aplicat 1204 sanctiuni contraventionale, dintre care 153 pentru nerespectarea normelor privind ordinea si linistea publica, prevazute de Legea 61/1991, si 48 la alte acte normative.

De asemenea, pentru neregulile constatate in trafic, politistii au aplicat 999 de sanctiuni contraventionale, dintre care 153 pentru depasirea limitelor legale de viteza si 19 pentru conducerea sub influenta bauturilor alcoolice (cu o imbibatie mai mica decat cea de la care fapta este considerata infractiune).

Totodata, au fost retinute 40 permise de conducere, dintre care 5 pentru viteza si 7 pentru consum de alcool, fiind retrase si 19 certificate de inmatriculare.

Valoarea totala a sanctiunilor aplicate este de 234.835 de lei, iar a bunurilor confiscate de 3.071 de lei.

Pentru o deplasare in siguranta, Politia Romana atrage atentia cu privire la necesitatea respectarii regulilor rutiere.

Inainte de a pleca, verificati intotdeauna starea tehnica a autovehiculului si interesati-va in privinta starii traseului pe care urmeaza sa il parcurgeti.

 

0 comentarii1519 vizualizări17 decembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0