Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 24 Februarie 2020 - 11252 vizitatori azi
VACANTA DE IARNA, IN SIGURANTA. ACTIUNI IN ZONA TRECERILOR LA NIVEL CU CALEA FERATA.

Spre bucuria copiilor, a venit vacanta de iarna si odata cu ea, magia sarbatorilor de Craciun si de Anul Nou.    Pentru prevenirea  diferitelor fapte anti-sociale si prevenirea victimizarii copiilor, Politia Romana va recomanda: Pentru parinti:

Discutati deschis cu copilul vostru, despre cum sa reactioneze in situatia in care se rataceste, asigurati-va ca acesta cunoaste numele complet al parintilor, numarul de telefon, precum si adresa acestora.

Supravegheati-va permanent copiii pentru a evita orice risc (disparitie, accidente de circulatie, raniri, etc).

Atentie la posibilele accidente cu mijloace aparent inofensive. Impodobirea bradului, lumanarile decorative, jucariile care nu corespund varstei copilului, toate acestea ii pot pune sanatatea in pericol.

Asigurati-va ca cei mici se joaca in locuri special amenajate sau ferite de orice pericol.

Explicati-le copiilor ca nu trebuie sa se indeparteze de casa si nu trebuie sa intre in discutii cu persoane straine.

Nu le permiteti copiilor sa foloseasca drept sanii pungi de plastic sau alte obiecte casnice, deoarece pot fi raniti.

Daca mergeti la cumparaturi impreuna cu copiii, supravegheati-i in permanenta, mai ales in locurile aglomerate (piete, magazine mari), unde se pot rataci.

Imbracati copilul cu mai multe randuri de haine, corespunzator timpului. Evitati expunerea indelungata la temperaturi scazute si aflarea copiilor in locuri deschise, suflate de vant.

Pentru copii:

Nu mergeti la joaca la bazinele acvatice, lacuri sau rauri, oricat de rezistent ar parea stratul de gheata!

Cercetati partia (derdelus). Trebuie sa fie lipsita de obstacole precum copaci, stalpi si garduri, sa fie prevazuta la baza cu o plasa de siguranta.

Dupa caderea intunericului sau in alte conditii de vizibilitate redusa, folositi imbracaminte de culoare deschisa, care va face mai vizibili in lumina farurilor.

STRADA NU ESTE LOC DE JOACA!

Copii, sa evitam accidentele, invatand si respectand cateva reguli de circulatie!

Circulati doar pe trotuar. Pe drumurile unde nu exista trotuare, circulati intotdeauna pe partea stanga, cat mai aproape de marginea drumului, astfel ca masinile care circula pe partea carosabila sa vina din fata voastra.

Daca circulati cu bicicleta, evitati zonele aglomerate si arterele principale cu trafic mare. Daca totusi ajungeti cu bicicleta intr-o intersectie, respectati semnificatia indicatoarelor si sporiti-va atentia!

Traversarea strazii se face numai pe trecerea pentru pietoni. Nu fugiti pe trecerea pentru pietoni, opriti-va pe marginea acesteia si asteptati ca masinile sa se opreasca pentru a va permite traversarea!

Acolo unde sunt instalate semafoare, veti astepta cu rabdare aparitia luminii de culoare verde si veti traversa numai la aceasta culoare!

Culoarea verde a semaforului arata ca se poate traversa in siguranta, dar si in acest caz trebuie sa va asigurati din ambele sensuri, pentru ca pot exista si soferi neatenti. In intersectiile unde nu exista semafor, traversarea se va face numai pe la coltul strazii, dupa o atenta asigurare ca nu se apropie nicio masina din ambele sensuri de circulatie. 

VACANTA PLACUTA!

 

.

            Tanar, din Rodna, retinut pentru 24 de ore pentru furt calificat

             La data de 17 decembrie a.c., in urma cercetarilor si verificarilor efectuate, politistii au identificat un tanar, in varsta de 18 ani, din Rodna, banuit ca in perioada 30 noiembrie - 17 decembrie a.c., ar fi sustras aparate electronice, sume de bani, alimente si alte bunuri, in valoare totala de 13.350 de lei, din incinta a 8 imobile situate pe raza comunei.

             Fata de tanar a fost luata masura retinerii pentru 24 de ore, pentru savarsirea infractiunii de furt calificat, urmand a fi prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Nasaud cu propunere de arestare preventiva.

             Prejudiciul a fost recuperat aproape in totalitate.

 

             Cercetati pentru efectuarea fara drept a unor operatiuni cu articole pirotehnice                   

               La data de 17 decembrie a.c., politistii bistriteni au identificat trei persoane, cu varste curprinse intre 18 ani si 41 de ani, toate din Bistrita, banuite ca ar fi detinut 6.000 de petarde, articolele pirotehnice din categoria a II-a fiind interzise la detinere.

             Cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunii de "Orice operatiuni cu articole pirotehnice efectuate fara drept".

              ***

              Va reamintim faptul ca in perioada premergatoare Sarbatorilor de iarna, Politia Romana intensifica actiunile in domeniul utilizarii si detinerii de materiale pirotehnice, precum si cu privire la legalitatea desfasurarii actelor de comert cu astfel de produse.

           Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea masurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor si a mediului.

            In vederea asigurarii unui climat de ordine si siguranta publica, precum si pentru prevenirea victimizarii populatiei, ca urmare a folosirii in conditii nelegale a produselor pirotehnice, Politia recomanda tuturor cetatenilor judetului Bistrita-Nasaud, respectarea normelor legale existente in acest domeniu.

 

             Continua controalele si verificarile pe linia combaterii comertului ilegal

              La data de 17 decembrie a.c., politistii bistriteni impreuna cu reprezentanti ai D.S.V.S.A. Bistrita-Nasaud au efectuat controale si verificari de specialitate la mai multe unitati comerciale de pe raza orasului Nasaud, pe linia prevenirii si combaterii ilegalitatilor din sfera comertului cu marfuri alimentare, legume, fructe, bauturi alcoolice si tutun, precum si obiecte ornamentale pentru sarbatorile de iarna.

             In urma acestor controale au fost aplicate 14 sanctiuni contraventionale, in valoare de 18.720 de lei. Dintre acestea, 2 au fost aplicate pentru neafisarea la locul de vanzare a etichetei de produs, care contine informatii cu privire la denumirea produsului, localitatea de origine, data obtinerii produsului si pretul de vanzare, iar alte 5 pentru omisiunea intocmirii si afisarii in unitate, la locurile de desfacere sau servire, de catre operatorii economici a preturilor si tarifelor, a categoriei de calitate a produselor sau serviciilor ori, acolo unde este cazul a listei de preturi si tarife. Totodata, 3 sanctiuni contraventionale au fost aplicate pentru efectuarea de activitati de productie, comert sau prestari de servicii, dupa caz, cu bunuri a caror provenienta nu este dovedita in conditiile legii, iar alte 3 pentru efectuarea de acte sau fapte de comert fara indeplinirea conditiilor stabilite de lege.

           De asemenea, a fost aplicata o sanctiune contraventionala pentru vanzarea sau instrainarea in orice mod a animalelor, cumpararea ori luarea acestora in proprietate cu orice titlu, fara documentele prevazute de legislatia sanitar veterinara in vigoare si au fost confiscati 400 de lei.

 

   Cercetat pentru producere de produse accizabile in afara unui antrepozit fiscal autorizat

    La data de 16 decembrie a.c., politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita Nasaud s-au sesizat din oficiu cu privire la savarsirea de catre un barbat, in varsta de 42 de ani, din comuna Tiha Bargaului, a infractiunii de producere de produse accizabile ce intra sub incidenta regimului de antrepozitare, in afara unui antrepozit fiscal autorizat de catre autoritatea competenta.

   In fapt, in urma unei perchezitii domiciliare efectuate in cursul lunii decembrie la domiciliul acestuia, au fost identificate instalatii de tip alambic, precum si 388,5 litri lichid de culoare transparenta cu miros specific de alcool.

   In urma verificarilor efectuate s-a stabilit faptul ca acesta nu figureaza in anul 2015 ca detinator al unei gospodarii individuale de productie a alcoolului etilic sau a altor produse accizabile.

   Cercetarile sunt continuate in vederea stabilirii intregii activitati infractionale desfasurate.

 

 .

PREVENIREA FURTURILOR DIN LOCUINTE IN CADRUL CAMPANIEI "SARBATORI DE IARNA IN SIGURANTA"

  Suita activitatilor dedicate celei de-a sasea editii a campaniei judetene "Sarbatori de iarna in siguranta" a debutat astazi, 18 decembrie 2015, cu ample actiuni de informare si sensibilizare a comunitatii locale in vederea prevenirii furturilor din locuinte .

 Politistii din judet organizeaza activitati educative cu recomandari preventive, materiale informative si sfaturi pe aceasta tema, la locuintele si sediile persoanelor fizice si juridice, precum si in unitatile de invatamant, expunandu-le cetatenilor riscurile la care se expun, datorita neglijentei din partea acestora, lasandu-si locuintele neasigurate si nesupravegheate.

 In acest sens, sunt distribuite pliante si flyere firmelor de paza si protectie sau comerciantilor de sisteme de paza pentru locuinte, pentru a fi inmanate clientilor, si sunt expuse afise in principalele societati comerciale care comercializeaza materiale de constructii sau de ambient pentru locuinte. In cursul acestei zile vor fi impartite materiale informativ- preventive in zonele cu aglomerari mari de locuinte in constructie si in zonele de risc, urmand a fi purtate discutii cu persoanele in varsta, care locuiesc singure sau in case izolate, carora le vor fi transmise sfaturi si recomandari.

 

          ***

          Pentru ca petrecerea sarbatorilor sa fie linistita si fericita, Politia bistriteana  va recomanda          sa aveti in vedere un minim de masuri de autoprotectie pentru prevenirea furturilor din locuinte cand va aflati la domiciliu sau cand plecati in minivacante de sarbatori, avand in vedere faptul ca infractionalitatea de acest gen detine ponderea cea mai mare in aceasta perioada:

  • Diverse persoane se deplaseaza in aceasta perioada din usa in usa, sub pretextul ca vin la colindat, la cersit, sau solicita sume de bani in scopuri caritabile si profitand de neatentia proprietarului sustrag bani, bunuri si valori care le sunt la indemana. Fiti atenti la astfel de persoane si nu lasati usile descuiate!
  • Nu uitati ca hotii au moduri ingenioase de a va face sa-i lasati de bunavoie in locuinta: se dau drept instalatori, va verifica apometrele sau contoarele de gaz. Fiti precauti cu persoanele pe care le lasati in locuinta si supravegheati-le tot timpul;
  • Rugati un vecin sa va supravegheze locuinta cat timp sunteti plecat si sa contacteze de indata politia daca observa persoane suspecte care stationeaza fara motiv in fata usii sau a imobilului sau care incearca sa descuie sau sa forteze usa sau geamurile;
  • Spuneti doar persoanelor de incredere cand sunteti plecat de acasa pentru mai multe zile;
  • Inchideti si asigurati la plecare toate usile si geamurile casei, usa de la balcon, geamul de aerisire de la baie;
  • Obiectele de valoare mare si volum mic sau banii vor fi intotdeauna in atentia infractorilor, deci nu le lasati in locuinta;
  • Atunci cand parasiti locuinta, o lumina lasata deschisa, poate deruta eventualii hoti;

  Pentru orice infractiune la care sunteti victima sau martor, apelati numarul unic de urgenta 112!

  In aceasta situatie retineti cat mai multe detalii despre autor precum: infatisare, imbracaminte, particularitati, directia in care s-a deplasat, numarul de inmatriculare al autoturismului folosit de acesta etc si comunicati toate amanuntele politistilor.

.


POLITISTII  BISTRITENI  INTENSIFICA  ACTIUNILE  IN ZONA TRECERILOR LA NIVEL CU CALEA FERATA

         Politia bistriteana desfasoara activitati de prevenire a accidentelor de circulatie produse la trecerile la nivel cu calea ferata si pentru reducerea consecintelor acestora.

In urma unei actiuni desfasurate la nivelul judetului Bistrita-Nasaud, intr-o singura zi, politistii au aplicat 168 de sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea regulilor rutiere instituite in aceste zone.

La data de 17 decembrie a.c., politistii rutieri, in colaborare cu Serviciile Regionale de Politie Transporturi, au desfasurat o actiune pentru prevenirea accidentelor de circulatie soldate cu victime omenesti si pagube materiale ce au loc la trecerile la nivel cu calea ferata din cauza nerespectarii regulilor rutiere instituite in aceste zone, de catre participantii la trafic.

In urma activitatilor desfasurate, au fost aplicate 168 de sanctiuni contraventionale, dintre care 150 pentru abateri prevazute de legislatia rutiera si 18 pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferata.

Pentru neregulile constatate, au fost retinute 4 permise de conducere, in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce. De asemenea, ca masura complementara, au fost retrase si 9 certificate de inmatriculare.

POLITIA ROMANA atrage atentia tuturor conducatorilor auto sa respecte regulile de circulatie la trecereile la nivel cu calea ferata!

Semnalele luminoase si acustice, precum si barierele sunt foarte importante, rolul lor fiind de a proteja viata conducatorilor auto si de a evita producerea unor grave accidente rutiere .

In zonele neprevazute cu astfel de semnale, conducatorul auto trebuie sa se asigure temeinic inainte de a traversa calea ferata!

 

                 

0 comentarii2044 vizualizări18 decembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0