Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 27 Februarie 2020 - 9574 vizitatori azi
Recomandari pentru prevenirea talhariilor. MOS CRACIUN, POLITIST.

Retinuti pentru 24 de ore pentru talharie calificata. La data de 22 decembrie a.c., in urma cercetarilor si verificarilor efectuate, politistii bistriteni au identificat doi minori, in varsta de 17 ani, si un tanar, de 21 de ani, toti trei din Bistrita, banuiti de savarsirea unei talharii.

            In fapt, in seara zilei de 18 decembrie a.c., pe o strada din municipiul Bistrita, prin intrebuintarea de violente, cei trei ar fi deposedat o bistriteanca, in varsta de 25 de ani, de poseta pe care aceasta o avea asupra sa.

           Fata de cei doi minori a fost luata masura retinerii pentru 24 de ore, pentru savarsirea infractiunii de talharie calificata, urmand a fi prezentati Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita cu propunere de arestare preventiva.

           Cercetarile sunt continuate in vederea stabilirii intregii activitati infractionale a acestora.

            ***   

           Recomandari pentru prevenirea talhariilor:

  • Cand va deplasati  prin zone aglomerate sau necirculate, nu va expuneti la vedere bijuteriile, telefonul mobil sau alte obiecte de valoare si manifestati atentie sporita asupra posetelor, gentilor si portmoneelor;
  • Daca se incearca smulgerea bunurilor personale, actionati prompt si alertati persoanele din imediata apropiere;
  • Opuneti rezistenta numai daca integritatea dumneavoastra fizica nu este pusa in pericol. In caz contrar, renuntati la obiectele pretinse de agresor si anuntati imediat Politia la 112;
  • Evitati sa va deplasati dupa lasarea intunericului sau la ore tarzii pe alei neiluminate, izolate si necirculate, parcuri, pasaje subterane, parcari izolate, locuri din apropierea barurilor etc., iar daca deplasarea este absolut necesara, apelati la serviciile de taximetrie autorizate.

 

 

PREVENIREA FURTURILOR DIN SOCIETATI COMERCIALE

           Penultima zi din cadrul celei de-a sasea editii a campaniei judetene "Sarbatori de iarna in siguranta" este dedicata prevenirii furturilor din societati comerciale, un bun prilej pentru politistii de prevenire, proximitate si a celor din cadrul politiilor orasenesti de a desfasura activitati de informare a populatiei in privinta hotilor care actioneaza in societatile comerciale, profitand de neatentia vanzatorilor, dar mai ales a clientilor.

Prin activitatile desfasurate se urmareste reducerea fenomenului de furt din bagaje, buzunare, dar si de pe raft, din societatile comerciale din judetul Bistrita-Nasaud.

Astfel, agentii de vanzari din cadrul societatilor comerciale, de tip super- market sau cu autoservire, vor fi informati asupra modalitatilor de prevenire a furturilor in incinta magazinelor in cadrul carora isi desfasoara activitatea.

Demersul preventiv vizeaza, cu precadere, clientii acestor magazine, care vor primit sfaturi si recomandari extrem de utile pentru a-si proteja bunurile personale atunci cand, de exemplu, exista riscul ca atentia sa le fie distrasa de vizionarea produselor pe care urmeaza sa le achizitioneze.

Activitatile desfasurate se bucura de sprijinul si implicarea activa a elevilor-voluntari ai Politiei, care reusesc sa transmita mai departe mesajele preventive ale politistilor in randul populatiei.

          Pentru a va pastra in siguranta bunurile personale atunci cand va aflati la cumparaturi, Politia va recomanda:

  • atentie la sumele de bani, telefonul mobil, actele pe care le aveti in genti, buzunare, mai ales in spatiile comerciale aglomerate;
  • nu va lasati nesupravegheate poseta sau alte bunuri atunci cand probati imbracaminte sau vizionati produsele din magazin!
  • observati persoanele din magazine care au un comportament suspect - posibili hoti (ex: sunt atenti la clienti, vanzatori si mai putin la marfa).

      

 

 

    Pe parcursul acestei saptamani, politistii bistriteni au oferit cadouri copiilor care provin din familii cu o situatie materiala precara, cu scopul de a contribui la bucuria pe care fiecare dintre noi ar trebui sa o simtim in perioada sarbatorilor de iarna.

 Politia inseamna mai mult decat atributiile mentionate in legile care ii guverneaza functionarea. Politia inseamna garantul normalitatii sociale si a ordinii publice. Tocmai din acest motiv, actiunile caritabile desfasurate de politisti in aceste zile au avut menirea de a reda zambetul si speranta unor familii greu incercate, in ciuda greutatilor si lipsurilor de zi cu zi cu care acestea se confrunta.

Prin efortul comun al politistilor bistriteni, a fost colectata o suma de  bani, cu ajutorul careia au fost achizitionate alimente si produse pentru masa de Craciun, acestea fiind oferite mai multor familii nevoiase din judetul Bistrita-Nasaud.

 Cu sprijinul Asociatiei "Aripi de Copil" Bistrita-Nasaud, zeci de cadouri pline cu jucarii, haine, rechizite si dulciuri au fost oferite copiilor din mediul rural, membrii ai unor familii defavorizate, darurile fiind primite de cei mici cu emotie, bucurie si entuziasm, unii dintre ei manifestandu-si dorinta de a deveni politisti pe viitor.

 Cadourile au fost insotite de sfaturi si recomandari, astfel incat anul 2016 sa fie lipsit de evenimente nedorite.

 POLITISTII  BISTRITENI VA UREAZA SARBATORI FERICITE SI UN AN NOU IN SIGURANTA!

 

 

CONTINUA ACTIUNILE POLITISTILOR IN BAZA PLANULUI

 "SARBATORI DE IARNA IN SIGURANTA" 

         Politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita Nasaud au actionat, in baza planului "Sarbatori de Iarna in Siguranta", pentru mentinerea climatului de ordine si siguranta publica. Au fost constatate 93 de infractiuni si au fost aplicate peste 1.100 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 244.556 de lei.          

Politia Romana actioneaza, la nivel national, pentru protejarea drepturilor si intereselor comerciale ale cetatenilor, precum si pentru mentinerea ordinii si sigurantei publice, premergator sarbatorilor de iarna.

Astfel, in perioada  17-22 decembrie a.c., politistii bistriteni au constatat 93 de infractiuni, dintre care 73 de natura judiciara si 15 la regimul circulatiei rutiere, 5 fiind de alta natura.

In cadrul activitatilor desfasurate, politistii au intervenit si au aplicat 1.166 de sanctiuni contraventionale, dintre care 134 pentru nerespectarea normelor privind ordinea si linistea publica, prevazute de Legea 61/1991, si 68 la alte acte normative.

De asemenea, pentru neregulile constatate in trafic, politistii au aplicat 964 de sanctiuni contraventionale, dintre care 265 pentru depasirea limitelor legale de viteza si 7 pentru conducerea sub influenta bauturilor alcoolice (cu o imbibatie mai mica decat cea de la care fapta este considerata infractiune).

Totodata, au fost retinute 29 permise de conducere, dintre care 10 pentru consum de alcool, fiind retrase si 21 certificate de inmatriculare.

Valoarea totala a sanctiunilor aplicate este de 244.556 de lei, iar a bunurilor confiscate de 1.735 de lei.

Pentru o deplasare in siguranta, Politia Romana atrage atentia cu privire la necesitatea respectarii regulilor rutiere.

Inainte de a pleca, verificati intotdeauna starea tehnica a autovehiculului si interesati-va in privinta starii traseului pe care urmeaza sa il parcurgeti.

 

 

0 comentarii2331 vizualizări23 decembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0