Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 26 Septembrie 2020 - 18630 vizitatori azi
CRACIUN IN SIGURANTA.

REDUCEREA RISCULUI RUTIER, PRIORITATE A POLITIEI ROMANE. Politia Romana actioneaza permanent pentru reducerea riscului rutier, combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere si salvarea de vieti, precum si sanctionarea celor care nu respecta regulile de circulatie,  punand in pericol siguranta circulatiei pe drumurile publice.  

Prevenirea accidentelor produse pe fondul vitezei excesive sau neadaptate conditiilor de drum/trafic este unul dintre obiectivele prioritare de actiune ale Politiei Romane, pentru reducerea riscului rutier, la nivel national.

Pentru a nu fi implicati  in accidente rutiere, Politia Romana recomanda conducatorilor auto:

 • Contribuie la siguranta rutiera! Nu conduce autovehicule daca ai consumat bauturi alcoolice!

 • Planifica-ti din timp calatoria! Daca vremea este nefavorabila renunta la utilizarea automobilului propriu si foloseste transportul in comun.

 • Pe carosabil se pot forma zone alunecoase inainte ca termometrul sa arate 0?C. Ia in calcul iminenta aparitiei poleiului!

 • Pleci la drum de sarbatori? Nu risca sa conduci obosit, ia pauze dese!

 • Este foarte important sa ai o buna vizibilitate in trafic. Nu pleca la drum pana nu ai curatat complet toate geamurile masinii.

 • Este ilegal sa conduci sub influenta substantelor psihoactive, inclusiv a unor medicamente care contin asemenea substante.

 • Distantele de franare pot fi de pana la 3 ori mai mari pe drumuri alunecoase. Adapteaza-ti viteza si circula cu prudenta!

 • Daca ai consumat cateva pahare cu alcool in cursul serii, este posibil ca dimineata sa fi inca sub influenta. Nu risca sa conduci astfel!

 • Asigura-te ca sistemul de control al stabilitatii autovehiculului tau este pornit, pentru a-ti asigura o tractiune optima.

 • Nu accepta sa te urci intr-o masina condusa de un sofer baut! Anunta imediat politia.

 • Daca drumarii actioneaza pentru deszapezire creeaza-le spatiu de lucru! Nu-i depasi si faciliteaza-le actiunea!

 • Pornesti la drum lung de sarbatori? Ca tine procedeaza alte cateva mii de soferi! Ia-ti o rezerva de timp!

 

.

 

          Pentru siguranta cetatenilor, in perioada Craciunului, peste 180 de politisti au actionat, zilnic, in judetul Bistrita-Nasaud, in locurile unde au avut loc manifestari religioase, in zonele cu aflux mare de public, precum si pe principalele artere de circulatie, in vederea evitarii oricaror evenimente nedorite si pentru fluidizarea traficului si diminuarea riscului rutier.

Masurile luate de politistii care au actionat pentru pastrarea ordinii si sigurantei publice, sigurantei rutiere si a transporturilor feroviare au facut ca oamenii sa se bucure in liniste de sarbatoarea Craciunului. 

Prezenta activa a politistilor a facut ca in aceasta perioada sa nu fie inregistrate evenimente deosebite, iar numarul infractiunilor savarsite cu violenta si cele de natura judiciara sa se situeze sub media ultimilor ani, reliefand faptul ca masurile pentru cresterea sigurantei cetateanului, adoptate de catre Politia Romana, si-au atins scopul.

Sarbatorirea traditiilor crestine in siguranta s-a datorat si cetatenilor, care au inteles necesitatea adoptarii unei conduite corecte in aceasta perioada.

In perioada 24-27 decembrie a.c., politistii bistriteni au constatat 68 de infractiuni, dintre care 41 de natura judiciara si 20 la regimul circulatiei rutiere, 7 fiind de alta natura.

In cadrul activitatilor desfasurate, politistii au intervenit si au aplicat 300 de sanctiuni contraventionale, dintre care 92 pentru nerespectarea normelor privind ordinea si linistea publica, prevazute de Legea 61/1991, si 31 la alte acte normative.

Valoarea totala a sanctiunilor aplicate este de 57.485 de lei.

Pentru neregulile constatate in trafic politistii au aplicat 177 de sanctiuni contraventionale, 28 fiind pentru depasirea limitelor legale de viteza si alte 11 pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice, cu o imbibatie mai mica decat cea de la care fapta este considerata infractiune.

Totodata, politistii au retras 7 certificate de inmatriculare si au retinut 23 de permise de conducere, in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, dintre acestea 13 pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice.  

0 comentarii2331 vizualizări28 decembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0