Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 28 Februarie 2020 - 13050 vizitatori azi
SARBATORI DE IARNA IN SIGURANTA.

Politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita Nasaud au actionat, in baza planului "Sarbatori de Iarna in Siguranta", pentru mentinerea climatului de ordine si siguranta publica. In cursul zilei de ieri, politistii bistriteni au efectuat verificari la mai multe societati comerciale si pe linia combaterii delictelor silvice. La data de 30 decembrie a.c., politistii bistriteni au efectuat controale si verificari de specialitate la mai multe unitati comerciale de pe raza municipiului Bistrita si a orasului Beclean, pe linia prevenirii si combaterii ilegalitatilor din sfera comertului cu marfuri alimentare, legume, fructe, bauturi alcoolice si tutun, precum si obiecte ornamentale pentru sarbatorile de iarna. De asemenea politistii au efectuat verificari pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, precum si a muncii la negru.

            In urma acestor controale a fost constatata savarsirea unei infractiuni de evaziune fiscala, constand in neinregistrarea veniturilor realizate cu ocazia prestarilor de servicii si au fost aplicate 5 sanctiuni contraventionale in valoare de 6.100 de lei. Dintre sanctiunile contraventionale, 2 au fost aplicate pentru efectuarea de acte sau fapte de comert cu bunuri a caror provenienta nu este dovedita, in conditiile legii, o sanctiune pentru cumpararea de marfuri sau produse, in scop de revanzare, de la unitatile de desfacere cu amanuntul, de alimentatie publica, cantine, unitati de turism si alte unitati similare si o sanctiune pentru neafisarea la locul de vanzare a etichetei de produs, care contine informatii cu privire la denumirea produsului, localitatea de origine, data obtinerii produsului si pretul de vanzare. De asemenea a fost aplicata o sanctiune contraventionala pentru detinerea in unitatea de vanzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, a unor sume care nu pot fi justificate prin datele inscrise in documentele emise cu aparate de marcat electronice fiscale, in registrul special, in registrul fiscal si/sau in chitante.

          Totodata, la punctul de lucru al unei societati comerciale situat pe raza municipiului Bistrita, au fost identificate 5 persoane care desfasurau activitatea fara a fi angajate cu forme legale, motiv pentru care au fost sesizati inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca, in vederea luarii masurilor legale.

 

*******

           La aceeasi data, politistii au identificat un barbat, in varsta de 27 de ani, din Bistrita in timp ce oferea spre vanzare, pe raza orasului Beclean, articole pirotehnice din categoriile II si III, fara a detine autorizatie pentru detinerea, transportul si comercializarea articolelor pirotehnice din aceste categorii.

         Barbatul este cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de "Orice operatiuni cu articole pirotehnice efectuate fara drept".

          Totodata, acesta a fost sanctionat contraventional pentru oferirea spre vanzare a unor articole pirotehnice din categoria I, fara indeplinirea conditiilor stabilite prin lege.

          In urma acestor activitati au fost confiscate 13 articole pirotehnice din categoriile II si III si 7.406 articole pirotehnice, din categoria I.

 

******

              De asemenea, politistii bistriteni, in colaborare cu reprezentanti ai Ocolului Silvic Valea Sieului, au desfasurat o actiune pe linia prevenirii si combaterii delictelor silvice, in urma careia au fost aplicate 3 sanctiuni contraventionale, in valoare de 2.400 de lei.

 

 

0 comentarii1743 vizualizări31 decembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0