Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 26 Septembrie 2020 - 18908 vizitatori azi
INCEPUT DE AN IN SIGURANTA.

In noaptea de revelion, Politia Romana a fost la datorie, astfel incat nu au fost inregistrate evenimente cu impact asupra sigurantei publice. Anul acesta a fost cel mai linistit si cel mai sigur Revelion din ultimii ani. Pentru siguranta cetatenilor, la trecerea dintre ani, politistii au actionat suplimentar fata de dispozitivul zilnic, in judetul Bistrita-Nasaud, in locurile unde au avut loc manifestari religioase, in zonele cu aflux mare de public, precum si pe principalele artere de circulatie, in vederea evitarii oricaror evenimente nedorite si pentru fluidizarea traficului si diminuarea riscului rutier.

 

Masurile luate de politistii care au actionat pentru pastrarea ordinii si sigurantei publice, sigurantei rutiere si a transporturilor feroviare au facut ca oamenii sa se bucure in liniste atat in noaptea de revelion cat si in primele zile ale noului An. 

 

Prezenta activa a politistilor a facut ca in aceasta perioada sa nu fie inregistrate evenimente deosebite, iar numarul infractiunilor savarsite cu violenta si cele de natura judiciara sa se situeze sub media ultimilor ani, reliefand faptul ca masurile pentru cresterea sigurantei cetateanului, adoptate de catre Politia Romana si-au atins scopul.

 

Aceste rezultate se datoreaza si cetatenilor, care au inteles necesitatea adoptarii unei conduite corecte in aceasta perioada.

 

Astfel, in perioada  28 decembrie 2015-03 ianuarie 2016, politistii bistriteni au constatat  91 de infractiuni, dintre care 69 de natura judiciara si 13 la regimul circulatiei rutiere, 11 fiind de alta natura.

 

In cadrul activitatilor desfasurate, politistii au intervenit si au aplicat 818 sanctiuni contraventionale, dintre care 115 pentru nerespectarea normelor privind ordinea si linistea publica, prevazute de Legea 61/1991, si 48 la alte acte normative.

 

De asemenea, pentru neregulile constatate in trafic, politistii au aplicat 656 de sanctiuni contraventionale, dintre care 181 pentru depasirea limitelor legale de viteza si 5 pentru conducerea sub influenta bauturilor alcoolice (cu o imbibatie mai mica decat cea de la care fapta este considerata infractiune).

 

Totodata, au fost retinute 29 permise de conducere, dintre care 9 pentru consum de alcool si 7 pentru viteza, fiind retrase si 8 certificate de inmatriculare.

 

Valoarea totala a sanctiunilor aplicate este de 190.130 de lei, iar a bunurilor confiscate de 5.916 de lei.

 

 

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

0 comentarii2324 vizualizări04 ianuarie 2016
rss 2.0
rss 2.0