Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 25 Septembrie 2020 - 1986 vizitatori azi
Barbatul, din Sibiu, banuit de furtul unui autovehicul, a fost arestat preventiv.

La data de 6 ianuarie a.c., barbatul, in varsta de 38 de ani, din Cisnadie, judetul Sibiu, retinut pentru 24 de ore pentru savarsirea infractiunii de furt calificat, dupa ce ar fi sustras un autovehicul din curtea unei societati comerciale din municipiul Bistrita, a fost prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita cu propunere de arestare preventiva.

               Propunerea a fost insusita iar Judecatoria Bistrita a dispus arestarea preventiva a acestuia pe o perioada de 30 de zile, barbatul fiind incarcerat in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva Bistrita Nasaud.

               Intrucat cercetarile s-au extins fata de barbat, cu privire la comiterea a inca cinci acte materiale, respectiv furt calificat, fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals, politistii bistriteni desfasoara in continuare activitati pentru dovedirea intregii activitati infractionale a acestuia.

              ***

               In fapt, in seara zilei de 3 ianuarie 2016, aflandu-se in curtea aceleeasi societati comerciale din Bistrita, acesta ar fi sustras dintr-ul alt autovehicul, a carui portiera nu era asigurata, un card de alimentare carburanti, precum si o statie emisie-receptie.

               Totodata, in interiorul autoutilitarei sustrase barbatul ar fi gasit certificatul de inmatriculare al acesteia, precum si o polita de asigurare.

               Pentru a facilita o eventuala valorificare a autovehiculului sau pentru a uzita de aceste acte la eventualele controale din trafic, fara a trezi suspiciunea ca autoutilitara este furata, cu buna stiinta, barbatul ar fi falsificat certificatul de inmatriculare, pe care l-ar fi prezentat politistilor in momentul in care a fost oprit in trafic in timp ce se deplasa pe Autostrada A1.

               Ulterior, aflandu-se la volanul autoutilitarei sustrase din municipiul Bistrita, barbatul ar fi alimentat dintr-o statie de carburanti, situata pe Autostrada A1, plecand fara sa achite contravaloarea combustibilului.

 

 

 

            Fata de tanarul din Rodna, cercetat pentru furt calificat, instanta a dispus inlocuirea masurii controlului judiciar cu masura arestului la domiciliu

             La data de 28 decembrie 2015, politistii bistriteni au inaintat Parchetului de pe langa Judecatoria Nasaud o sesizare motivata privind incalcarea cu rea-credinta de catre tanarul, in varsta de 18 ani, din Rodna, retinut in cursul zilei de 17 decembrie 2015 pentru 24 de ore, pentru savarsirea infractiunii de furt calificat, a obligatiei de a se prezenta la Postul de Politie Rodna, desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere intocmit.

            Totodata, la data de 23 decembrie 2015, acesta ar fi sustras portofelul unei tinere, in varsta de 25 de ani, din Rodna, in interiorul caruia se aflau sume de bani, carduri si acte de identitate, din autoturismul acesteia, lasat cu motorul pornit in fata unei societati comerciale din Rodna, fiindu-i intocmit in acest sens dosar penal pentru comiterea unei noi infractiuni de furt calificat.

            Prin urmare, la data de 4 ianuarie 2016, Judecatoria Nasaud a dispus inlocuirea masurii controlului judiciar, luata fata de tanar pentru o perioada de 60 de zile incepand cu data de 18 decembrie 2015, cu masura arestului la domiciliu, pentru o perioada de 30 de zile.

           Masura de supraveghere dispusa a fost pusa in aplicare, cercetarile fiind continuate in vederea stabilirii intregii activitati infractionale a tanarului din Rodna.

           ***

            Va reamintim faptul ca in perioada 30 noiembrie - 17 decembrie 2015, acesta ar fi sustras aparate electronice, sume de bani, alimente si alte bunuri, in valoare totala de 13.350 de lei, din incinta a 8 imobile situate pe raza comunei Rodna.

 

 

0 comentarii1792 vizualizări07 ianuarie 2016
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0