Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 25 Septembrie 2020 - 2388 vizitatori azi
Cercetati pentru furtul a 4.000 de lei.

La data de 7 ianuarie 2016, in urma cercetarilor si verificarilor efectuate, politistii bistriteni au identificat doi barbati, in varsta de 43 de ani, respectiv 55 de ani, ambii din comuna Bontida, judetul Cluj, banuiti ca in cursul zilei de 28 decembrie 2015 ar fi patruns in incinta unui imobil situat in comuna Uriu, proprietatea unei femei, de 74 de ani, unde, sub pretextul ca vor curata cosurile de fum si profitand de neatentia acesteia, i-ar fi sustras femeii 4.000 de lei, dupa care ar fi parasit locul faptei cu un autoturism.

              Cercetarile sunt continuate in vederea stabilirii intregii activitati infractionale a celor doi.

 

 

 

.

REDUCEREA RISCULUI RUTIER, PRIORITATE A POLITIEI ROMANE

            Politia actioneaza permanent pentru reducerea riscului rutier, combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere si salvarea de vieti, precum si sanctionarea celor care nu respecta regulile de circulatie,  punand in pericol siguranta circulatiei pe drumurile publice.  

Prevenirea accidentelor produse pe fondul vitezei excesive sau neadaptate conditiilor de drum/trafic este unul dintre obiectivele prioritare de actiune ale Politiei, pentru reducerea riscului rutier, la nivel national.

Astfel, in perioada 04-07 ianuarie 2016, politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita Nasaud au actionat pe principalele artere de circulatie, in vederea fluidizarii circulatiei si prevenirii evenimentelor rutiere, precum si prin intensificarea activitatilor specifice, potrivit competentelor, pentru depistarea celor care conduc cu viteza sau sub influenta bauturilor alcoolice. Au fost folosite aparate radar in vederea prevenirii excesului de viteza.

Pentru neregulile constatate in trafic politistii au aplicat 680 de sanctiuni contraventionale, 198 fiind pentru depasirea limitelor legale de viteza si alte 2 pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice, cu o imbibatie mai mica decat cea de la care fapta este considerata infractiune, celelalte fiind aplicate pentru neportul centurii de siguranta, defectiuni tehnice, indisciplina pietonala etc..

 

Totodata, politistii au retras 9 certificate de inmatriculare si au retinut 16 permise de conducere, in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, dintre care 2 pentru viteza.

 

***

 

Pentru preintampinarea evenimentelor nedorite pe drumurile publice, tinand cont de conditiile meteo, nu porniti la drum fara a verifica starea traseului pe care urmati sa il parcurgeti, echipati-va autovehiculul pentru circulatia in conditii de iarna si respectati semnificatia indicatoarelor si indrumarile agentilor de circulatie.

 

Politistii de rutiera si ordine publica sunt pregatiti sa intervina pentru prevenirea si combaterea faptelor antisociale, precum si pentru limitarea efectelor vremii de iarna asupra sigurantei si fluentei traficului rutier.

 

          ATENTIE LA POLEI!

  • Conducatorii de vehicule au obligatia de a circula cu o viteza care sa nu depaseasca 30 km/h in localitati, sau 50 km/h in afara localitatilor, cand partea carosabila este acoperita cu polei, gheata, zapada batatorita, mazga sau piatra cubica umeda;
  • Adaptati permanent viteza de rulare la conditiile de drum si trafic. Astfel, chiar daca va aflati in localitati sau in afara lor, iar partea carosabila este umeda ori acoperita de polei, gheata, zapada batatorita sau mazga, trebuie sa circulati cu o viteza care sa permita oprirea in siguranta, avand in vedere ca distanta de franare in astfel de conditii este mult mai mare.
  • Evitati actionarea brusca a sistemului de franare si a mecanismului de directie, deoarece autovehiculul pe care il conduceti poate derapa. Folositi cu precadere frana de motor atunci cand rulati pe un carosabil alunecos. Nu efectuati depasiri riscante!
  • Folositi luminile de intalnire si pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri si a celor de ceata, in conditii de ceata densa.
  • Conducatorii auto incepatori sa evite, pe cat posibil, conducerea autovehiculului in conditii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distante mari, data fiind experienta redusa si riscul implicarii in evenimente rutiere nedorite. Acestia, daca vor opta pentru plecarea la drum, trebuie sa respecte cu strictete prevederile legale pentru conducatori auto cu mai putin de un an practica, a caror viteza maxima admisa in afara localitatilor trebuie sa fie cu 20 Km/h mai mica.
  • Toti ocupantii autovehiculelor trebuie sa utilizeze centura de siguranta!
  • Prevederile legale in vigoare interzic circulatia autovehiculelor, fara ca acestea sa fie dotate cu anvelope de iarna, pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei.

 

Politistii va ureaza "Drum bun in conditii de siguranta!" si va sfatuiesc sa conduceti preventiv!

 

 

 

 

 

 

0 comentarii2079 vizualizări08 ianuarie 2016
rss 2.0
rss 2.0