Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Marti 14 Iulie 2020 - 19368 vizitatori azi
Femeie inselata prin metoda Regele Cioaba.

Controale si verificari pentru prevenirea si combaterea comertului ilicit si a evaziunii fiscale. In perioada 13-14 ianuarie 2016, politistii bistriteni au efectuat controale si verificari de specialitate, la persoane fizice si juridice de pe raza oraselor Beclean si Nasaud, precum si a comunei Lechinta, pe linia prevenirii si combaterii ilegalitatilor din sfera comertului cu marfuri alimentare, legume, fructe, bauturi alcoolice si tutun, precum si a evaziunii fiscale generate de acest fenomen.

             In urma activitatilor desfasurate au fost aplicate 23 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 17.500 de lei, dintre care 16 la Legea 12/1990, privind protejarea populatiei impotriva unor activitati de productie, comert sau prestari de servicii ilicite, si alte 7 prevazute de Legea 145/2014, pentru stabilirea unor masuri de reglementare a pietei produselor din sectorul agricol.

 

 

             Femeie inselata prin metoda Regele Cioaba.

              La data de 14 ianuarie 2016, pe raza localitatii Teaca, o femeie, in varsta de 60 de ani, din comuna, ar fi fost abordata de persoane necunoscute, aflate intr-un autoturism, care i-ar fi oferit cadou, din partea Regelui Cioaba, o pereche de cercei din metal de culoare galbena, in schimbul celor pe care femeia ii purta.

             Ulterior, aceasta si-a dat seama ca cerceii primiti de la necunoscuti nu sunt din aur si a sesizat politia.

           In cauza a fost intocmit dosar penal, sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune, fiind efectuate cercetari in vederea identificarii si tragerii la raspundere penala a autorilor si pentru recuperarea prejudiciului cauzat, in valoare de aproximativ 500 de lei.

***

         Pentru reducerea riscului de a deveni victimele unor astfel de inselaciuni, va recomandam:

  • nu puneti de bunavoie la dispozitia unor persoane necunoscute bunurile dumneavoastra de valoare!
  • nu dati crezare ofertelor unor asa-zisi binevoitori, care va ofera, in dar, bijuterii din aur; de cele mai multe ori acestea s-au dovedit a fi simple obiecte din metal;
  • daca ati fost victima infractiunii de inselaciune, apelati numarul de urgenta 112, imediat dupa constatarea situatiei in care va aflati, si furnizati politistilor toate datele care ar putea conduce la identificarea escrocilor si recuperarea pagubei suferite!

 

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

 

0 comentarii2044 vizualizări15 ianuarie 2016
rss 2.0
rss 2.0