Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 29 Martie 2020 - 9446 vizitatori azi
GRUPARE INFRACTIONALA SPECIALIZATA IN TRAFIC DE PERSOANE, DESTRUCTURATA.

Politistii de combatere a criminalitatii organizate din Bistrita - Nasaud si procurorii D.I.I.C.O.T. au destructurat o grupare infractionala specializata in trafic de persoane./ Au fost efectuate 9 perchezitii domiciliare, iar 9 persoane urmeaza a fi conduse la audieri. La data de 19 ianuarie a.c., politistii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Bistrita - Nasaud si procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Bistrita - Nasaud au efectuat 9 perchezitii domiciliare, in judetul Bistrita - Nasaud, pentru destructurarea unei grupari infractionale organizate specializate in trafic de persoane.

 La activitati au participat si politisti din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Cluj - Napoca si de la Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita - Nasaud, precum si jandarmi.

 Din cercetari a reiesit ca, incepand cu anul 2015, membrii gruparii infractionale ar fi recrutat mai multi conducatori auto, pe care, prin inselaciune sau prin amenintari cu acte de violenta, i-ar fi determinat sa ii transporte in Turcia.

 Acolo, membrii gruparii si-ar fi obligat copiii minori sa cerseasca, cantand cu arcodeonul in locuri publice, iar pe soferii recrutati, prin inducere in eroare, i-ar fi transferat unor grupari infractionale turcesti.

 Ulterior, gruparea infractionala din Turcia i-ar fi determinat, prin amenintare, pe soferii din Bistrita-Nasaud, sa efectueze transporturi cu cetateni de origine siriana, barbati, femei sau copii, din localitatea Izmir, pana la granita vestica a Turciei, contra unor sume mari de bani.

 Cetatenii de origine siriana ar fi ajuns astfel, pe ruta Turcia - Grecia - Macedonia - Serbia, la granita Uniunii Europene, fiind introdusi ilegal in spatiul comunitar.

 9 persoane urmeaza a fi conduse la audieri si dispunerea masurilor legale, fiind cercetate sub aspectul comiterii infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, trafic de persoane.

 Actiunea a beneficiat de suportul de specialitate al  Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.

 

.

 

REDUCEREA RISCULUI RUTIER, PRIORITATE A POLITIEI

            Politia actioneaza permanent pentru reducerea riscului rutier, combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere si salvarea de vieti, precum si sanctionarea celor care nu respecta regulile de circulatie,  punand in pericol siguranta circulatiei pe drumurile publice.  

Prevenirea accidentelor produse pe fondul vitezei excesive sau neadaptate conditiilor de drum/trafic este unul dintre obiectivele prioritare de actiune ale Politiei, pentru reducerea riscului rutier, la nivel national.

Astfel, in perioada 11-18 ianuarie 2016, politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita Nasaud au actionat pe principalele artere de circulatie, in vederea fluidizarii circulatiei si prevenirii evenimentelor rutiere, precum si prin intensificarea activitatilor specifice, potrivit competentelor, pentru depistarea celor care conduc cu viteza sau sub influenta bauturilor alcoolice. Au fost folosite aparate radar in vederea prevenirii excesului de viteza.

Pentru neregulile constatate in trafic politistii au aplicat 1.260 de sanctiuni contraventionale, 307 fiind pentru depasirea limitelor legale de viteza si alte 4 pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice, cu o imbibatie mai mica decat cea de la care fapta este considerata infractiune.

 Totodata, politistii au retras 11 certificate de inmatriculare si au retinut 35 permise de conducere, in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, dintre care 11 pentrul alcool si 5 pentru viteza.

 Pentru preintampinarea evenimentelor nedorite pe drumurile publice, tinand cont de conditiile meteo, nu porniti la drum fara a verifica starea traseului pe care urmati sa il parcurgeti, echipati-va autovehiculul pentru circulatia in conditii de iarna si respectati semnificatia indicatoarelor si indrumarile agentilor de circulatie.

 Politistii de rutiera si ordine publica sunt pregatiti sa intervina pentru prevenirea si combaterea faptelor antisociale, precum si pentru limitarea efectelor vremii de iarna asupra sigurantei si fluentei traficului rutier.

  Politistii va ureaza "Drum bun in conditii de siguranta!" si va sfatuiesc sa conduceti preventiv!

 

.


         Cercetat pentru furt calificat

 La data de 18 ianuarie 2016, in urma cercetarilor si verificarilor efectuate, politistii bistriteni au identificat un tanar, in varsta de 19 ani, din Prundu Bargaului, banuit ca in perioada 15-18 ianuarie a.c., ar fi sustras doua laptopuri din incinta unei unitati de invatamant din comuna.

Prejudiciul cauzat, in valoare de aproximativ 1.000 de lei, a fost recuperat in totalitate iar bunurile sustrase au fost restituite persoanelor vatamate.

 Fata de tanar cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat, urmand a fi stabilita intreaga activitate infractionala a acestuia.

 

 

            

 

0 comentarii1344 vizualizări19 ianuarie 2016
rss 2.0
rss 2.0