Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 13 Iulie 2020 - 12110 vizitatori azi
IN ATENTIA DETINATORILOR DE ARME NELETALE DIN CATEGORIA CELOR SUPUSE AUTORIZARII.

Modificarile aduse Legii 295/2004 privind regimul armelor si munitiilor, care au intrat in vigoare la data de 15 ianuarie 2016, instituie obligatia detinatorilor de arme neletale, din categoria celor supuse autorizarii, de a urma un curs de instruire teoretica si practica, organizat de o persoana juridica autorizata pentru aceasta activitate. Dovada absolvirii acestui curs va fi solicitata in momentul prezentarii la Biroul Arme, Explozivi si Substante Periculoase pentru prelungirea valabilitatii permisului de arma.

 Permisul de arma este valabil pentru o perioada de 5 ani, calculata de la data eliberarii sau de la data ultimei prelungiri. Nu se ia in calcul perioada in care dreptul de detinere, port si folosire al armelor a fost suspendat.

 De asemenea, posesorii de arme neletale cu destinatia autoaparare pot procura si detine maxim 25 de cartuse pentru o singura arma (vechea reglementare prevedea 100 de cartuse).

 Este interzis portul armelor neletale destinate pentru autoaparare:

  • in locuri aglomerate, stadioane, sali de spectacol si adunari publice, precum si in alte locuri in care folosirea acestor arme este interzisa prin lege;
  • daca detinatorul se afla sub influenta bauturilor alcoolice, produselor sau substantelor stupefiante, a medicamentelor cu efecte similare acestora ori in stare avansata de oboseala sau sufera de afectiuni temporare, de natura sa genereze o stare de pericol, in conditiile in care poarta arma asupra sa;
  • neinsotite de documentele care atesta dreptul de port si folosire.

 Armele neletale nu pot fi instrainate, incredintate sau imprumutate de catre posesorii acestora, cu exceptia cazului in care acestea sunt depuse la structura de politie competenta, la armurieri sau la intermediari, in vederea depozitarii sau instrainarii.

 

Atragem atentia ca nerespectarea acestor prevederi atrage raspunderea penala sau contraventionala!

 

 

foto- http://www.bzi.ro

 

 

0 comentarii2534 vizualizări22 ianuarie 2016
rss 2.0
rss 2.0