Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 27 Februarie 2020 - 8694 vizitatori azi
ACTIUNI PENTRU ASIGURAREA UNUI CLIMAT DE ORDINE SI SIGURANTA PUBLICA.

Peste 150 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 111.034 de lei, au fost aplicate in ultimele 24 de ore de catre politistii bistriteni in urma actiunilor desfasurate in judetul Bistrita-Nasaud. La data de 26 februarie a.c., politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita Nasaud, impreuna cu efective ale Inspectoratului Pentru Situatii de Urgenta Bistrita, Inspectoratului de Jandarmi Judetean Bistrita-Nasaud, respectiv Biroului pentru Imigrari Bistrita-Nasaud,  au actionat, in sistem integrat, in vederea prevenirii si combaterii actelor antisociale si cresterii vizibilitatii elementului politienesc in mediul stradal si pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica corespunzator.

 Astfel, in urma actiunilor desfasurate, politistii din cadrul structurilor de ordine publica, politie rutiera, transporturi, investigatii criminale si arme, explozivi si substante periculoase au constatat 12 infractiuni, dintre care 2 de natura judiciara si una la regimul circulatiei rutiere, 9 fiind de alta natura.

 De asemenea, au fost aplicate 157 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 111.034 de lei. 

 Politistii au intervenit si au aplicat 20 de sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea si linistea publica, prevazute de Legea nr. 61/1991, 6 sanctiuni prevazute de Legea nr. 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite si 42 de sanctiuni la alte acte normative.

 In urma activitatilor desfasurate au fost aplicate 89 de sanctiuni, ca urmare a incalcarii normelor O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, dintre care 20 pentru incalcarea regimului legal de viteza. Ca masura complementara, politistii au retinut 2 permise de conducere si au retras 2 certificate de inmatriculare auto.

 

Exemple:

Material lemnos, in valoare de 2.134 de lei, confiscat de politistii bistriteni.

Politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita Nasaud, impreuna cu specialisti ai Ocolului Silvic Bistrita Bargaului, au efectuat actiuni pe linie silvica, pe raza comunelor Bistrita Bargaului si Prundu Bargaului, in urma carora au fost depistate doua persoane, din Bistrita Bargaului si Tiha Bargaului, in timp ce transportau, cu autoutilitare, 7,63 mc lemn rotund rasinos, respectiv cherestea, fara documente de provenienta.

In cauza au fost aplicate trei sanctiuni contraventionale, in valoare de 3.000 de lei, si a fost dispusa confiscarea cantitatii de material lemnos, in valoare de 2.134 de lei.

 

***

 

Mandat de executare a pedepsei inchisorii, pus in aplicare de politisti

 Politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita Nasaud au pus in executare mandatul de executare a pedepsei inchisorii, emis de Judecatoria Bistrita impotriva unui tanar, in varsta de 25 de ani, din Josenii Bargaului, fiind condamnat la 1 an de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de lovire sau alte violente.

Acesta a fost incarcerat in Penitenciarul Bistrita.

0 comentarii1610 vizualizări27 februarie 2016
rss 2.0
rss 2.0