Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 25 Septembrie 2020 - 12076 vizitatori azi
A achizitionat 7 cartele telefonice pentru asa-zisul nepot.

La data de 2 martie a.c., politia a fost sesizata de catre o femeie, in varsta de 79 de ani, din comuna Chiuza, cu privire la faptul ca ar fi fost victima unei inselaciuni. In fapt, aceasta ar fi fost contactata pe telefonul mobil de catre o persoana necunoscuta despre care femeia a crezut ca este un nepot din strainatate. Intrebat fiind de catre persoana vatamata daca este nepotul ei, persoana necunoscuta i-ar fi confirmat acest lucru, solicitandu-i acesteia sa achizitioneze cartele telefonice, in valoare de 300-400 de lei, intrucat intentioneaza sa se intoarca in Romania si doreste sa le faca o surpriza rudelor.

        Femeia, de 79 de ani, s-a deplasat la un magazin din Beclean de unde ar fi cumparat 7 cartele telefonice, in valoare totala de 350 de lei.

        Ulterior, aceasta si-a contactat telefonic fiica, care a realizat faptul ca este vorba despre o inselaciune.

        In cauza sunt efectuate cercetari in vederea identificarii si tragerii la raspundere penala a autorului.

       ***

        Pentru a nu deveni victima acestui gen de inselaciune, politistii bistriteni atentioneaza cetatenii sa tina cont de urmatoarele recomandari: 

- fiti prudenti atunci cand sunteti contactati telefonic de pe numere de telefon necunoscute, de catre persoane care pretind ca va sunt rude sau membri ai familiei;

  • asigurati-va ca persoanele cu care purtati convorbirea telefonica sunt cu adevarat cunostintele dumneavoastra si nu escroci care isi atribuie calitati mincinoase;
  • Puneti intrebari suplimentare atunci cand asa-zisa ruda va solicita sa cumparati anumite bunuri si incercati sa intuiti necesitatea achizitionarii acestora tocmai de catre dumneavoastra;
  • daca ati fost victima unei astfel de inselaciuni, adresati-va de urgenta celei mai apropiate unitati de politie sau apelati numarul unic de urgenta 112!!!
0 comentarii1813 vizualizări03 martie 2016
rss 2.0
rss 2.0