Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 26 Septembrie 2020 - 18852 vizitatori azi
Tanarul cercetat pentru furt calificat a fost arestat preventiv.

La data de 4 martie a.c., tanarul, in varsta de 28 de ani, din Viisoara, retinut pentru 24 de ore pentru furt calificat, a fost prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita cu propunere de arestare preventiva. Propunerea a fost insusita iar Judecatoria Bistrita a dispus masura arestarii preventive pentru o perioada de 30 de zile, tanarul fiind incarcerat in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva Bistrita Nasaud.

          Cercetarile sunt continuate in vederea stabilirii intregii activitati infractionale a acestuia si pentru recuperarea in totalitate a prejudiciului cauzat, in valoare de 15.820 de lei.

          ***

          Reamintim faptul ca tanarul, de 28 de ani, este banuit de savarsirea a doua fapte de furt calificat, constand in aceea ca, in octombrie 2015, respectiv martie 2016, ar fi sustras accesorii pentru pescuit, unelte electrice si alte bunuri, din incinta a doua imobile, situate in Viisoara.

          Totodata, in sarcina acestuia au fost retinute si doua infractiuni de furt calificat si una de furt, comise in perioada mai-decembrie 2015. Astfel, tanarul este banuit ca ar fi sustras dintr-o geanta, aflata in vestiarul unui magazin din municipiul Bistrita, un portmoneu in care se aflau acte de identitate, carduri si o suma de bani si ca ar fi sustras un motofierastrau din magazia unui imobil situat in Viisoara. De asemenea, in decembrie 2015, acesta ar fi sustras o borseta, lasata nesupravegheata intr-un magazin din Bistrita, in care se aflau acte, inscrisuri si sume de bani in lei si valuta.

       


       Bistritean cercetat pentru furt

          La data de 4 martie a.c., politia a fost sesizata cu privire la faptul ca un cetatean turc, in varsta de 20 de ani, ar fi fost victima unui furt.

         In urma cercetarilor si verificarilor efectuate a fost identificat un bistritean, in varsta de 43 de ani, banuit ca in timp ce se afla in incinta unui local din municipiu i-ar fi sustras cetateanului turc, un portofel aflat intr-o geanta de mana, in care se aflau documente personale si bani.

         Prejudiciul cauzat, in valoare de aproximativ 6.500 de lei, a fost recuperat aproape in totalitate, fiind restituit persoanei vatamate.

         Cercetarile sunt continuate pentru stabilirea activitatii infractionale a bistriteanului.

        ***

        Politistii va recomanda sa adoptati un minim de reguli de autoprotectie:

 • evitati sa aveti asupra dumneavoastra sume mari de bani, in numerar; 
 • cand achitati anumite cumparaturi, nu scoateti toata suma de bani, ci numai necesarul platii contravalorii acestora;
 • atunci cand efectuati plata cu cardul, tastati codul PIN cu discretie, pentru a nu fi observat de cei din jur;
 • furturile din buzunare si genti se comit in special in locurile aglomerate. Daca sunteti impins in astfel de locuri, verificati-va imediat buzunarul cu bani sau geanta, pentru a fi siguri ca nu sunteti victima unui furt.

 

 

        Minori banuiti ca ar fi sustras un radiocasetofon dintr-un autoturism

          La data de 4 martie a.c., in urma cercetarilor si verificarilor efectuate, politistii au identificat doi minori, in varsta de 13 ani, din Nasaud, banuiti de savarsirea unui furt.

          In fapt, in cursul zilei de 16 februarie 2016, cei doi minori sunt banuiti ca ar fi sustras un radiocasetofon, din autoturismul unui barbat, din Nasaud.

          Prejudiciul cauzat, in valoare de 300 de lei, a fost recuperat in totalitate.         

          In cauza a fost intocmit dosar penal in care sunt efectuate cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de furt.

           ***


           Prevenirea furturilor din autoturisme: 

 Dat fiind faptul ca in majoritatea cazurilor autorii profita de neglijenta manifestata de catre proprietari in ceea ce priveste asigurarea bunurilor personale, respectiv autovehicule lasate neasigurate si cu cheile in contact, politistii va sfatuiesc sa tineti cont de urmatoarele recomandari:

 • de fiecare data cand parasiti autoturismul, nu lasati la vedere obiecte de valoare care atrag interesul din partea hotilor (genti de voiaj, posete, borsete, genti tip "Diplomat", aparatura electronica etc.);
 • daca locuiti la casa, parcati-va autoturismul in curte sau in garaj si asigurati-l corespunzator;
 • nu parasiti autoturismul lasandu-l cu cheile in contact, deoarece constituie o buna "invitatie" pentru hoti;
 • contactati  firme specializate in comercializarea si instalarea unor sisteme de alarmare, antifurt, pentru autoturisme, sisteme care odata activate descurajeaza infractorii si realizeaza siguranta autoturismelor;
 • asigurati-va autoturismele prin incuierea usilor si a geamurilor;
 • nu lasati  in autoturism documente, obiecte personale, sau ale autoturismului, pentru ca acestea pot fi folosite de infractori;
 • parcati numai in locuri bine iluminate, sau in locuri unde autoturismele pot fi observate in permanenta, nu in locuri  izolate;
 •  manifestati vigilenta si spirit civic in cazul in care ati luat la cunostinta despre savarsirea unor astfel de fapte, prin alertarea politiei la numarul de urgenta 112!

 

 

                                

0 comentarii1631 vizualizări05 martie 2016
rss 2.0
rss 2.0