Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 02 Iulie 2020 - 13526 vizitatori azi
Cercetat pentru infractiuni la regimul armelor si al munitiilor. PREVENIREA CRIMINALITATII IN SCOLI.

La data de 23 martie a.c., procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud si-a insusit propunerea formulata de politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita Nasaud si a sesizat judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Judecatoriei Bistrita cu propunere de arestare preventiva, in lipsa, a unui tanar, in varsta de 26 de ani, din municipiul Bistrita, pentru comiterea infractiunilor de contrabanda calificata, nerespectarea regimului armelor si al munitiilor, braconaj si uzul de arma fara drept. Propunerea va fi judecata, conform normelor procedurale, dupa indeplinirea procedurii de citare a acestuia.

         Tanarul este banuit ca in perioada 2013-2014 ar fi introdus ilegal, pe teritoriul Romaniei, 3 arme letale cu destinatia vanatoare, achizitionate din Austria, pe care le-ar fi folosit, pe raza judetului Bistrita-Nasaud, la comiterea unor actiuni de braconaj.

         Cercetarile sunt continuate in vederea stabilirii intregii activitati infractionale.

          Actiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane si al Departamentului de Informatii si Protectie Interna.

 

.

 

PREVENIREA CRIMINALITATII IN SCOLILE DIN MEDIUL RURAL.

             Pe parcursul semestrului doi al acestui an scolar ofiterii din cadrul Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii au facut mai multe vizite in comunitatile scolare din mediul rural unde au discutat cu sute de elevi si prescolari despre siguranta lor.

 Elevii de gimnaziu din Magura Ilvei au aflat informatii noi despre cum sa se protejeze atunci cand sunt pe strada, singuri acasa, sau cand navigheaza pe internet. Ei au aflat notiuni noi precum bulling, pornografie infantila pe internet, metoda "loverboy"- de racolare in traficul de persoane.  Politistii au discutat cu ei si despre fumat, alcool si alte tipuri de vulnerabilitati cu care se pot confrunta incepand de la aceasta varsta.

 La Scoala Primara din Ilisua cei mici au avut discutii educative cu politistii. Ofiterii de prevenire le-au explicat, sub forma unor povesti, ce inseamna notiuni ca "victima", "infractor", cum pot fi abordati pe strada de necunoscuti si cum se pot feri de situatii de risc.

 Vizitele politistilor vor continua in comunitatile rurale, cu precadere in cele aflate la distanta de orase, unde informatia ajunge mai greu si unde elevii au nevoie de un demers de informare preventiva mai accentuat.

 

0 comentarii2107 vizualizări24 martie 2016
rss 2.0
rss 2.0