Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 02 Octombrie 2020 - 3498 vizitatori azi
Tanarul cercetat pentru savarsirea unei talharii a fost arestat preventiv.

La data de 25 martie a.c., tanarul, in varsta de 19 ani, din comuna Chiochis, banuit de savarsirea unei talharii, a fost prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita cu propunere de arestare preventiva.

             Propunerea a fost insusita iar Judecatoria Bistrita a dispus arestarea preventiva a acestuia, pe o perioada de 30 de zile, pentru savarsirea infractiunii de talharie calificata.

            Tanarul a fost incarcerat in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva Bistrita Nasaud.

              Cercetarile sunt continuate in vederea documentarii intregii activitati infractionale a acestuia.

             ***

              Va reamintim faptul ca in noaptea de 23/24 martie a.c., aflandu-se pe o strada din municipiul Bistrita, prin intrebuintarea de violente, tanarul l-ar fi deposedat pe un bistritean, de 47 de ani, de un portmoneu, in care se aflau bani, acte si carduri.

 

 

            Tineri banuiti de furtul unor miei, identificati de politisti

              La data de 24 martie a.c., politia a fost sesizata despre furtul unor miei, comis pe raza comunei Teaca.

            In urma cercetarilor si verificarilor efectuate politistii au identificat trei tineri, cu varste cuprinse intre 18 ani si 28 de ani, toti trei din localitatea Pinticu, banuiti ca in noaptea de 23/24 martie a.c. ar fi sustras trei miei, din gospodaria unui barbat, de 78 de ani.

            Fata de cele trei persoane sunt efectuate in continuare cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat.

 

 

 

            Cercetati pentru furturi din locuinte

              In perioada 25-26 martie a.c., ca urmare a cercetarilor efectuate, politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita Nasaud au identificat trei persoane, cu varste cuprinse intre 17 ani si 29 de ani, din cartier Sarata, orasul Beclean, respectiv comuna Rodna, banuite de savarsirea unor furturi din locuinte.

             In fapt, cele trei persoane ar fi sustras trei telefoane mobile, o tableta, un asomator si cablu electric, din incinta a trei imobile situate in municipiul Bistrita, orasul Beclean si comuna Rodna, cauzand un prejudiciu in valoare totala de 3800 de lei.

             Cercetarile sunt continuate in vederea stabilirii intregii activitati infractionale a celor trei persoane.

 

.

 

CERCETATI PENTRU INFRACTIUNI ECONOMICE, DE SERVICIU SI BRACONAJ

         Politistii din Bistrita-Nasaud au ridicat 12.500 de lei, 5 arme de vanatoare, cartuse letale, lunete, tigarete, alcool, o instalatie de producere a alcoolului si ciocane de marcat, in urma a 26 de perchezitii domiciliare. 2 persoane au fost retinute.

 La data de 24 martie a.c., politistii Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita Nasaud au efectuat 26 de perchezitii, pe raza judetului, la persoane banuite de abuz in serviciu, fals intelectual, contrabanda, detinere si producere de alcool in afara unui antrepozit fiscal autorizat, nerespectarea regimului armelor si al munitiilor, braconaj si evaziune fiscala.

 In urma perchezitiilor, politistii au ridicat 12.500 de lei, 5 arme de vanatoare, 107 cartuse letale, 3 lunete si accesorii pentru arme de foc, 200 de tigarete de contrabanda, 1.190 de litri de alcool, o instalatie de producere a alcoolului, 2 ciocane de marcat si inscrisuri.

 De asemenea, au fost aplicate 5 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 5.500 de lei, dintre care 3 prevazute de Codul Fiscal si 2 de Legea 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati de productie, comert sau prestari de servicii ilicite.

 Pana in acest moment, fata de doi barbati, de 48 si de 52 de ani, ambii din localitatea Parva, judetul  Bistrita - Nasaud, s-a dispus masura retinerii pentru 24 de ore, sub aspectul savarsirii infractiunilor de abuz in serviciu, fals intelectual si nerespectarea regimului armelor si al munitiilor.

Cei doi sunt banuiti ca, in 2014, in calitate de functionari silvici, ar fi intocmit documente aferente unei exploatari forestiere, care in realitate nu ar fi avut loc, cauzand astfel un prejudiciu de 100.000 de lei.

 De asemenea, barbatul, de 48 de ani, ar fi detinut fara drept 57 de cartuse, de diferite calibre, pentru arma letala.

 Totodata, cei in cauza ar fi omis sa constate comiterea unor infractiuni silvice, care intrau in atributiile lor de serviciu.

 Barbatii urmeaza sa fie prezentati instantei, cu propunere de arestare preventiva.

 Actiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, al Directiei Generale Anticoruptie, precum si al Departamentului de Informatii si Protectie Interna.

 La activitati au participat jandarmi si pompieri.

 

 

.

 

           Sanctiuni contraventionale, de peste 39000 de lei, aplicate de politistii bistriteni

           La data de 24 martie a.c., politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita Nasaud  au efectuat controale si verificari de specialitate la persoane juridice de pe raza judetului Bistrita-Nasaud, avand ca scop prevenirea si combaterea evaziunii fiscale  rezultata din achizitii intracomunitare si a contrabandei cu tigari.

          In urma activitatilor desfasurate au fost aplicate 14 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 34300 de lei, si a fost confiscat material lemnos, in valoare de 1800 de lei, precum si numerar in cuantum de 700 de lei.

          La activitati au participat si jandarmi.

          ***

           La aceeasi data, pe DN 17, pe raza localitatii Prundu Bargaului, politistii au depistat un barbat, in varsta de 35 de ani, din comuna Josenii Bargaului, in timp ce transporta, cu o autoutilitara, 12 mc cherestea, in valoare de 3780 de lei, fara a detine documente de provenienta.

           Barbatul a fost sanctionat contraventional, cu amenda in valoare de 5000 de lei, iar cantitatea de material lemnos a fost ridicata in vederea confiscarii.

 

            Tanar banuit de savarsirea unei talharii, retinut pentru 24 de ore

             La data de 24 martie a.c., in urma cercetarilor si verificarilor efectuate, politistii bistriteni au identificat un tanar, in varsta de 19 ani, din comuna Chiochis, banuit de savarsirea unei talharii.

            In fapt, in noaptea de 23/24 martie a.c., aflandu-se pe o strada din municipiul Bistrita, prin intrebuintarea de violente, tanarul l-ar fi deposedat pe un bistritean, de 47 de ani, de un portmoneu, in care se aflau bani, acte si carduri.

             Fata de tanar a fost luata masura retinerii pentru 24 de ore, sub aspectul savarsirii infractiunii de talharie calificata, urmand a fi prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita cu propunere de arestare preventiva.

             Cercetarile sunt continuate in vederea documentarii intregii activitati infractionale a acestuia.

 

 

0 comentarii2184 vizualizări26 martie 2016
rss 2.0
rss 2.0