Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 29 Martie 2020 - 10340 vizitatori azi
IN SERVICIUL COMUNITATII, DE SFINTELE PASTI DE CULT CATOLIC.

In perioada 25-27 martie a.c., cu ocazia Pastelui Catolic, politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita Nasaud au actionat, zilnic, pentru asigurarea ordinii si linistii publice, protejarea drepturilor si libertatilor cetatenilor, a patrimoniului acestora, precum si pentru prevenirea faptelor antisociale. 

 293 de politisti s-au aflat in strada, suplimentar fata de dispozitivul curent, pentru asigurarea sigurantei publice si prevenirea producerii oricaror evenimente negative, cu prilejul Sfintelor Sarbatori de Pasti de cult Catolic.  

 Astfel, 240 de politisti de la ordine publica, 38 de la structurile de politie rutiera, 11 politisti de investigatii criminale si 4 politisti de la alte structuri s-au aflat in strada, precum si in proximitatea lacasurilor de cult sau de desfasurare a manifestarilor publice circumscrise acestor sarbatori.  

 Pe drumurile publice, pe principalele artere din zonele turistice, pe traseele de acces catre aceste zone, precum si in zona lacaselor de cult religios, politistii de la rutiera au actionat pentru mentinerea fluentei traficului si prevenirea producerii unor evenimente negative. 

 Astfel, in perioada 25-27 martie a.c., politistii bistriteni au constatat in flagrant delict 6 infractiuni si au aplicat 433 de sanctiuni contraventionale, dintre care 56 la Legea nr. 61/1991, a ordinii si linistii publice, 5 pentru fapte de natura economica si 14 la alte acte normative.

 

Valoarea totala a sanctiunilor aplicate este de 85650 de lei, iar a bunurilor ridicate in vederea confiscarii, de 1952 de lei.

 In urma activitatilor desfasurate au fost aplicate 358 de sanctiuni, ca urmare a incalcarii normelor O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, dintre care 142 pentru incalcarea regimului legal de viteza. Ca masura complementara, politistii au retinut 12 permise de conducere si au retras 5 certificate de inmatriculare auto.

 

 

Exemple:

Material lemnos, in valoare de 1512 lei, confiscat de politistii bistriteni

 La data de 26 martie a.c., pe raza localitatii Muresenii Bargaului, politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita Nasaud au depistat in trafic un barbat, in varsta de 35 de ani, din Mijlocenii Bargaului, in timp ce transporta, cu o autoutilitara, 4,8 mc cherestea, fara documente de provenienta. Barbatul a fost sanctionat contraventional cu amenda, in valoare de 3.000 de lei, iar cantitatea de material lemnos, in valoare de 1512 lei, a fost ridicata in vederea confiscarii.

 

***

Cercetati pentru abateri la regimul rutier

 La data de 26 martie a.c., politistii au depistat un tanar, in varsta de 23 de ani, din Pinticu, in timp ce conducea un autoturism, pe DN 15A, pe raza localitatii Teaca, fara a poseda permis de conducere. Fata de acesta cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunii de

"Conducerea unui vehicul fara permis de conducere".

 

La aceeasi data, a fost depistat un barbat, de 33 de ani, din Bistrita, care conducea un autoturism pe DJ 151, in localitatea Blajenii de Sus, aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice. In cauza a fost intocmit dosar penal in care sunt efectuate cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de "Conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante".      

                                   

0 comentarii2149 vizualizări28 martie 2016
rss 2.0
rss 2.0