Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 09 August 2020 - 30318 vizitatori azi
Cercetati pentru infractiuni economice. 33 DE POSTURI VACANTE DE AGENTI.

La data de 1 aprilie a.c., politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita Nasaud s-au sesizat din oficiu cu privire la savarsirea infractiunii de evaziune fiscala. In fapt, un barbat, de 56 ani, din Bistrita, administrator al unei societati cu raspundere limitata, ar fi omis sa inregistreze in evidenta contabila a societatii toate veniturile realizate.  Astfel, in urma controlului efectuat asupra unui mijloc de transport apartinand societatii in cauza, au fost identificate inscrisuri in care sunt inregistrate vanzarile reale si incasarile de la clienti, existand diferente intre produsele efectiv livrate si cele consemnate in avizele de livrare. De asemenea, in aceste inscrisuri sunt notate sumele de bani incasate de la clienti, pentru care nu se elibereaza chitante la incasare.

           ***

           La aceeasi data, politistii bistriteni s-au sesizat din oficiu cu privire la savarsirea infractiunii de emitere a unei file cec fara a dispune in contul bancar de suma necesara decontarii. S-a retinut faptul ca un bistritean, de  38 ani, in calitate de administrator al unei societati cu raspundere limitata, ar fi emis o fila CEC pentru plata a 2.879 de lei, in favoarea  unei alte societati cu raspundere limitata, fara a detine in contul bancar disponibilul necesar decontarii. La data scadentei, reprezentantii societatii ar fi introdus la plata fila cec emisa, insa banca trasa a refuzat decontarea acesteia pe motivul lipsei totale de disponibil in contul bancar.

 

 

  Urmarit la nivel national, incarcerat in Penitenciarul Bistrita

             La data de 1 aprilie a.c., la sediul IPJ Bistrita-Nasaud s-a prezentat un barbat, in varsta de 61 ani, din municipiul Bucuresti, care figura ca urmarit la nivel national, fiind condamnat la 5 ani si 3 luni inchisoare pentru comiterea infractiunii de inselaciune.

           Acesta a fost retinut, in baza mandatului de executare a pedepsei inchisorii, fiind incarcerat in Penitenciarul Bistrita.

 

 

             Retinut pentru 24 de ore pentru tainuire

               La data de 1 aprilie a.c., politistii bistriteni au efectuat o perchezitie domiciliara la locuinta unui barbat, din Budacu de Sus, fata de care se efectueaza cercetari sub aspectul comiterii infractiunii de tainuire.

              In fapt, in cursul lunii iulie, anul 2014, barbatul ar fi primit 2,06 mc lemn rotund rasinos, de la o alta persoana, cunoscand ca acesta provine din savarsirea unei fapte prevazute de legea penala, respectiv taiere fara drept de arbori, pe care l-ar fi transformat in cherestea.          

             Din cercetari rezulta ca acesta continua sa achizitioneze material lemnos, fara documente legale de provenienta, tainuind in acest fel bunurile provenite din infractiuni de taiere ilegala si furt de arbori, comise din padurile adiacente localitatii Budacu de Sus.

              Cu ocazia perchezitiei domiciliare efectuate la locuinta acestuia au fost identificate: o instalatie de debitat material lemnos, aflata in ilegalitate, 47,5 mc material lemnos fara documente legale de provenienta, precum si inscrisuri din care rezulta indicii cu privire la efectuarea de operatiuni cu material lemnos.

              S-a procedat la indisponibilizarea instalatiei de debitat material lemnos si a intregii cantitati de masa lemnoasa identificata.

              Fata de acesta s-a luat masura retinerii pentru 24 de ore, iar Parchetul de pe langa Judecatoria Bistrita a luat masura preventiva a controlului judiciar pentru o perioada de 60 de zile.

 

    Material lemnos confiscat

              La data de 1 aprilie a.c., in timp ce efectuau serviciul de patrulare, politistii bistriteni au depistat in trafic, doua persoane, din Tiha Bargaului, respectiv Muresenii Bargaului, in timp ce transportau, cu autoutilitare, 4,2 mc cherestea, fara a detine aviz de insotire pentru aceasta.      

             Cei doi conducatori auto au fost sanctionati contraventional, iar cantitatea de mateial lemnos, in valoare totala de 2080 de lei, a fost ridicata in vederea confiscarii.

 

 

              Tanar cercetat pentru abateri la regimul rutier

               La data de 2 aprilie a.c., politistii au identificat un tanar, de 18 ani, din judetul Maramures, banuit ca ar fi condus o motocicleta pe raza localitatii Telciu, fara a detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

               Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv, motiv pentru care a fost condus la Spitalul orasenesc Nasaud in vederea recoltarii probelor biologice de sange pentru stabilirea alcoolemiei.

               Cercetarile sunt continuate sub aspectul comiterii infractiunilor  de "Conducerea unui vehicul fara permis de conducere" si "Conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante".

 

.

 

CONCURS PENTRU OCUPAREA A 33 DE POSTURI VACANTE DE AGENTI,  PRIN INCADRARE DIN SURSA EXTERNA

 In conformitate cu prevederile art. 9 alin. (2^2) si (5) din Legea nr. 360/2002, privind Statutul politistului, cu modificarile si completarile ulterioare, Ordinul m.a.i. nr.665/2008 privind unele activitati de management resurse umane in unitatile MAI si Ordinul m.a.i. nr. II/4831 din 23.03.2016, Inspectoratul General al Politiei Romane, cu sediul in municipiul Bucuresti, Str. Mihai Voda nr. 4 - 6, Sectorul 5, organizeaza concurs pentru ocuparea unui numar de 1853 posturi vacante de agenti, existente in statele de organizare ale Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, denumita in continuare D.G.P.M.B., respectiv ale inspectoratelor de politie judetene, prin incadrare din sursa externa a persoanelor cu studii corespunzatoare cerintelor postului si care indeplinesc conditiile legale.

La inspectoratele de politie judetene, toate posturile scoase la concurs sunt in specialitatea ordine publica, fiind prevazute in cadrul posturilor de politie comunale sau politiilor comunale, dupa caz.

Lista posturilor din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita Nasaud pentru care se organizeaza concursul de incadrare din sursa externa este urmatoarea:

1

Insp.de Politie Jud.Bistrita-Nasaud Aj.sef.post

Sectia 1 de politie rurala Bistrita- Post de politie Monor

2

Insp.de Politie Jud.Bistrita-Nasaud

Aj.sef.post

Sectia 1 de politie rurala Bistrita- Post de politie Budesti

3

Insp.de Politie Jud.Bistrita-Nasaud Aj.sef.post

Sectia 1 de politie rurala Bistrita -  Post de politie Budesti

4

Insp.de Politie Jud.Bistrita-Nasaud Aj.sef.post

Sectia 1 de politie rurala Bistrita- Post de politie

Micestii de Campie

5

Insp.de Politie Jud.Bistrita-Nasaud Aj.sef.post

Sectia 1 de politie rurala Bistrita - Post de politie

Sanmihaiu de Cimpie

6

Insp.de Politie Jud.Bistrita-Nasaud Aj.sef.post

Sectia 1 de politie rurala Bistrita - Post de politie

Silivasu de Cimpie

7

Insp.de Politie Jud.Bistrita-Nasaud                                                                                Aj.sef.post

Sectia 2 de politie rurala Prundu Bargaului -  Post de politie Josenii Bargaului

8

Insp.de Politie Jud.Bistrita-Nasaud                                                                                     Aj.sef.post

Sectia 2 de politie rurala Prundu Bargaului - Post de politie Prundu Bargaului

9

Insp.de Politie Jud.Bistrita-Nasaud                                                                              Aj.sef.post

Sectia 4 de politie rurala Beclean - Post de politie Branistea

10

Insp.de Politie Jud.Bistrita-Nasaud                                                                                 Aj.sef.post

Sectia 4 de politie rurala Beclean - Post de politie Chiuza

11

Insp.de Politie Jud.Bistrita-Nasaud                                                                               Aj.sef.post

Sectia 4 de politie rurala Beclean - Post de politie Lechinta

12

Insp.de Politie Jud.Bistrita-Nasaud-                                                                                    Aj.sef.post

Sectia 4 de politie rurala Beclean - Post de politie Lechinta

13

Insp.de Politie Jud.Bistrita-Nasaud                                                                              Aj.sef.post

Sectia 4 de politie rurala Beclean - Post de politie Matei

14

Insp.de Politie Jud.Bistrita-Nasaud-

Aj.sef.post

Sectia 4 de politie rurala Beclean - Post de politie Matei

15

Insp.de Politie Jud.Bistrita-Nasaud-                                                                                  Aj.sef.post

Sectia 4 de politie rurala Beclean - Post de politie Nuseni

16

Insp.de Politie Jud.Bistrita-Nasaud-                                                                                      Aj.sef.post

Sectia 5 de politie rurala Petru Rares - Post de politie Caianu Mic

17

Insp.de Politie Jud.Bistrita-Nasaud                                                                                  Aj.sef.post

Sectia 5 de politie rurala Petru Rares - Post de politie

Ciceu-Giurgesti

18

Insp.de Politie Jud.Bistrita-Nasaud                                                                                  Aj.sef.post

Sectia 5 de politie rurala Petru Rares - Post de politie

Ciceu-Giurgesti

19

Insp.de Politie Jud.Bistrita-Nasaud                                                                                   Aj.sef.post

Sectia 5 de politie rurala Petru Rares - Post de politie Negrilesti

20

Insp.de Politie Jud.Bistrita-Nasaud                                                                                   Aj.sef.post

Sectia 5 de politie rurala Petru Rares - Post de politie Spermezeu

21

Insp.de Politie Jud.Bistrita-Nasaud                                                                                  Aj.sef.post

Sectia 6 de politie rurala Nasaud - Post de politie Cosbuc

22

Insp.de Politie Jud.Bistrita-Nasaud                                                                                    Aj.sef.post

Sectia 6 de politie rurala Nasaud - Post de politie Feldru

23

Insp.de Politie Jud.Bistrita-Nasaud                                                                                    Aj.sef.post

Sectia 6 de politie rurala Nasaud - Post de politie Nimigea

24

Insp.de Politie Jud.Bistrita-Nasaud                                                                                    Aj.sef.post

Sectia 6 de politie rurala Nasaud - Post de politie Rebra

25

Insp.de Politie Jud.Bistrita-Nasaud                                                                                 Aj.sef.post

Sectia 6 de politie rurala Nasaud - Post de politie Romuli

26

Insp.de Politie Jud.Bistrita-Nasaud                                                                                     Aj.sef.post

Sectia 6 de politie rurala Nasaud - Post de politie Runcu Salvei

27

Insp.de Politie Jud.Bistrita-Nasaud                                                                                     Aj.sef.post

Sectia 6 de politie rurala Nasaud - Post de politie Salva

28

Insp.de Politie Jud.Bistrita-Nasaud                                                                                    Aj.sef.post

Sectia 6 de politie rurala Nasaud - Post de politie Telciu

29

Insp.de Politie Jud.Bistrita-Nasaud                                                                                   Aj.sef.post

Sectia 6 de politie rurala Nasaud - Post de politie Zagra

30

Insp.de Politie Jud.Bistrita-Nasaud                                                                                     Aj.sef.post

Sectia 7 de politie rurala Sangeorz Bai - Post de politie Lesu

31

Insp.de Politie Jud.Bistrita-Nasaud                                                                                    Aj.sef.post

Sectia 7 de politie rurala Sangeorz Bai - Post de politie Maieru

32

Insp.de Politie Jud.Bistrita-Nasaud                                                                                     Aj.sef.post

Sectia 7 de politie rurala Sangeorz Bai -  Post de politie Magura Ilvei

33

Insp.de Politie Jud.Bistrita-Nasaud                                                                                   Aj.sef.post

Sectia 7 de politie rurala Sangeorz Bai -  Post de politie Rodna

 

Inscrierea candidatilor se va face pe baza de cerere de inscriere, depusa la sediul unitatii care efectueaza recrutarea, respectiv IPJ Bistrita Nasaud, din municipiul Bistrita, str. Nicolae Balcescu nr. 1-3, judetul Bistrita-Nasaud, in perioada 04-08 aprilie 2016, intre orele 09.00-20.00.

Inscrierile se fac personal, indiferent de localitatea unde isi are domiciliul candidatul si doar la unitatile de recrutare in al caror stat de organizare se regaseste postul/structura pentru care opteaza fiecare candidat (exemplu, candidatii care doresc sa se inscrie la concurs la IPJ Bistrita Nasaud nu pot depune cerere la alt inspectorat de politie judetean sau la D.G.P.M.B.).

Nu vor fi luate in considerare cererile de inscriere transmise in orice alta modalitate decat personal, documentele urmand a fi restituite candidatilor care procedeaza neregulamentar.

           Informatiile complete privind organizarea si desfaurarea concursului pot fi consultate pe pagina de Internet a Politiei Romane, www.politiaromana.ro, Sectiunea cariera - Posturi scoase la concurs (adresa http://www.politiaromana.ro/ro/cariera/posturi-scoase-la-concurs, precum si la avizierul si pagina de Internet a IPJ Bistrita Nasaud, unitatea teritoriala de recrutare, accesand https://bn.politiaromana.ro/ro/cariera/posturi-scoase-la-concurs.  

0 comentarii2632 vizualizări02 aprilie 2016
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0