Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Depistati la volan fara permis de conducere. CONCURSUL PENTRU OCUPAREA POSTURILOR DE AGENTI.

In perioada 2-3 aprilie a.c., politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita Nasaud au depistat, in trafic, trei barbati, cu varste cuprinse intre 31 de ani si 52 de ani, din judetele Vaslui, Salaj si Suceava, in timp ce conduceau autovehicule pe DN 17, pe raza localitatilor Tiha Bargaului si Coldau, avand suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice sau permisul de conducere retinut.

         Fata de cei trei conducatori auto sunt efectuate in continuare cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de "Conducerea unui vehicul fara permis de conducere".

 

 

Material lemnos confiscat de politistii bistriteni

           La data de 2 aprilie a.c., in urma unui control comun efectuat de catre politistii bistriteni impreuna cu specialisti din cadrul Garzii Forestiere Cluj, la o societate cu raspundere limitata din comuna Bistrita Bargaului, a fost aplicata o sanctiune contraventionala si s-a dispus confiscarea valorica a 1,67 mc cherestea si lemn rotund rasinos, in valoare totala de 710 lei.

          ***

 La aceeasi data, in timp ce efectuau serviciul de patrulare pe raza comunei Tiha Bargaului, politistii au depistat un barbat, din localitatea Ciosa, care detinea 4,86 mc lemn rotund rasinos, fara a detine documente de provenienta si transport. Cu aceasta ocazie s-a mai gasit abandonat material lemnos, in volum de 6,14 mc, cercetarile fiind continuate in vederea stabilirii provenientei. In cauza s-a procedat la retinerea, in vederea confiscarii, a intregii cantitati de material lemnos, respectiv 11 mc,  in valoare totala de 3000 de lei.

 

.

 

CONDITII DE PARTICIPARE LA CONCURSUL PENTRU OCUPAREA POSTURILOR VACANTE DE AGENTI,  PRIN INCADRARE DIN SURSA EXTERNA

 Pot participa la concurs/examen, candidatii care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:

a)     sa aiba cetatenia romana si domiciliul in Romania;

b)    sa cunoasca limba romana scris si vorbit;

c)     sa aiba capacitate deplina de exercitiu;

d)    sa fie apte din punct de vedere medical, fizic si psihic; aptitudinea se constata de structurile de specialitate ale Ministerului Afacerilor Interne/comisiile si subcomisiile de concurs, ca urmare a examinarii medicale, verificarii indeplinirii criteriilor antropometrice, existentei semnelor/tatuajelor neacoperite de vestimentatie, in tinuta de vara, verificarii aptitudinilor fizice si, respectiv, evaluarii psihologice, potrivit baremelor si/sau criteriilor aplicabile;

e)     sa aiba varsta de minimum 18 ani impliniti;

f)      sa aiba studii corespunzatoare cerintelor postului pentru care candideaza, respectiv sa fie absolventi de liceu cu diploma de bacalaureat;

g)     sa aiba un comportament corespunzator cerintelor de conduita admise si practicate in societate;

h)    sa nu aiba antecedente penale sau sa nu fie in curs de urmarire penala ori de judecata pentru savarsirea de infractiuni, cu exceptia situatiei in care a intervenit reabilitarea;

i)       sa nu fi fost destituite dintr-o functie publica in ultimii 7 ani;

j)       nu au desfasurat activitati de politie politica, astfel cum sunt definite prin lege;

k)    indeplinesc conditiile prevazute la art. 10 alin. (3) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul politistului, cu modificarile si completarile ulterioare, respectiv "nu trebuie sa aiba calitatea de membru al vreunui partid politic sau organizatii cu caracter politic";

l)       indeplinesc conditiile specifice pentru ocuparea prin concurs a functiei publice cu statut special.

m)  trebuie sa indeplineasca criteriul specific de inaltime minimum 1,65 m barbatii si 1,60 m femeile;

n)    sa detina permis de conducere categoria "B".

 

Atentie! - Nu se admit derogari de la niciuna dintre conditiile de participare la concurs, prevazute in prezentul anunt.

 

Dosarele de recrutare vor fi depuse, in volum complet, pana la data de 15.04.2016, in zile lucratoare, la structura de resurse umane a unitatii unde s-au inscris, respectiv IPJ Bistrita Nasaud, si vor cuprinde urmatoarele documente:

  • cererea de inscriere si CV;
  • copii legalizate ale documentelor care atesta nivelul si specializarea studiilor impuse de cerintele postului (copii legalizate a diplomei de bacalaureat si a foii matricole);
  • copii ale actului de identitate, carnetului de munca si, daca este cazul, livretului militar;
  • copii ale certificatului de nastere al candidatului, sotului/sotiei si fiecarui copil, ale certificatului de casatorie, precum si, dupa caz, ale hotararilor judecatoresti privind starea civila;
  • autobiografia si tabelul nominal cu rudele candidatului;
  • cazierul judiciar;
  • caracterizarea de la ultimul loc de munca, respectiv din institutia de invatamant in cazul absolventilor in primul an de la absolvire;
  • 3 fotografii tip buletin de identitate;
  • doua fotografii color 9 x 12 cm;
  • fisa medicala-tip de incadrare in Ministerul Afacerilor Interne;
  • declaratia de confirmare a cunoasterii si acceptarii conditiilor de recrutare;
  • copia permisului de conducere;

 

Completarea dosarelor de recrutare se face personal!

 

La concurs pot participa numai candidatii ale caror dosare de recrutare sunt complete si corect intocmite.

 

Atentie! Dupa data limita de inscriere, respectiv data de 08.04.2016, comisiile de recrutare nu vor mai primi alte cereri de inscriere, iar dupa data limita de completare a dosarelor, respectiv 15.04.2016, comisiile de recrutare nu vor mai primi documente, analizarea dosarelor in vederea validarii/invalidarii candidaturii urmand a se face strict pe baza actelor depuse pana in acel moment.

 

        Se impune verificarea permanenta si atenta a paginii de Internet a Politiei Romane, www.politiaromana.ro, Sectiunea cariera - Posturi scoase la concurs (adresa http://www.politiaromana.ro/ro/cariera/posturi-scoase-la-concurs, precum si la avizierul si pagina de Internet a IPJ Bistrita Nasaud, unitatea teritoriala de recrutare, https://bn.politiaromana.ro/ro/cariera/posturi-scoase-la-concurs, intrucat comunicarea informatiilor ulterioare referitoare la concurs se va realiza in aceste modalitati.

         In perioada concursului, pe paginile de Internet se vor posta informatii privind mai multe concursuri, situatie in care este necesara verificarea atenta a tuturor anunturilor postate, astfel incat sa se evite omiterea luarii la cunostinta de catre candidati a unor informatii legate de concurs!

 

Inscrierea candidatilor se va face pe baza de cerere de inscriere, depusa la sediul unitatii care efectueaza recrutarea, respectiv IPJ Bistrita Nasaud, din municipiul Bistrita, str. Nicolae Balcescu nr. 1-3, judetul Bistrita-Nasaud, de luni pana joi, in perioada 04-07 aprilie 2016, intre orele 09.00-20.00, si vineri, 08 aprilie 2016, intre orele 09.00-16.00.

 

 

0 comentarii2688 vizualizări03 aprilie 2016




rss 2.0
rss 2.0