Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 31 Octombrie 2020 - 13206 vizitatori azi
ALEGERI LOCALE, IN SIGURANTA in BN.

Din punct de vedere al ordinii si sigurantei publice, alegerile locale din acest an au fost cele mai sigure alegeri din ultimii ani.   Prezenta activa a politistilor a facut ca, in cadrul procesului electoral, la nivelul judetului Bistrita-Nasaud, sa nu fie inregistrat niciun eveniment deosebit.

 Pentru siguranta cetatenilor, in ziua alegerilor locale, peste  500 de politisti au actionat in judetul Bistrita-Nasaud, atat in preajma sectiilor de votare, cat si in zonele cu aflux mare de populatie, pentru mentinerea ordinii publice si pentru cercetarea cu celeritate a  sesizarilor cu caracter electoral.

Masurile luate de politistii care au actionat pentru pastrarea ordinii si sigurantei publice, sigurantei rutiere si a transporturilor feroviare au facut ca, in ziua alegerilor, sa nu fie inregistrate situatii grave, care sa afecteze procesul electoral.


Desfasurarea in siguranta a procesului electoral s-a datorat si cetatenilor, care au inteles necesitatea adoptarii unei conduite corecte in aceasta perioada.

 

In acest context, peste  280 de politisti au asigurat masuri de paza si protectie la sectiile de votare, la circumscriptii si pe timpul transportului materialelor electorale, astfel incat nu au fost inregistrate evenimente deosebite.   

 

Prezenta activa a politistilor a facut ca, in aceasta zi, numarul infractiunilor savarsite cu violenta si cele de natura judiciara sa se situeze sub media ultimilor ani, reliefand faptul ca masurile pentru cresterea sigurantei cetateanului, adoptate de Politia Romana si-au atins scopul.

Politistii din intreaga tara desfasoara activitati de cercetare cu privire la 245 de semnalari privind posibil vot multiplu, transmise prin intermediul Sistemului Informatic de Monitorizare a Prezentei la Vot.

Totodata, sunt in curs de cercetare  3  infractiuni privind "coruperea alegatorului".

De asemenea, politistii au constatat 6 fapte de natura contraventionala, dintre care cele mai multe semnalau, comercializarea, distribuirea si consumarea de bauturi alcoolice ori fotografierea sau filmarea prin orice mijloace a buletinelor de vot.

 Precizam ca, in perioada urmatoare, politistii vor desfasura activitati sub coordonarea procurorilor din cadrul unitatilor de Parchet competente pentru clarificarea tuturor aspectelor sesizate, precum si stabilirea imprejurarilor in care acestea s-au produs.

 Reamintim ca, pe toata perioada electorala, insemnand campania electorala, ziua si pre-ziua votului, fata de situatia inregistrata la precedentele alegeri locale din 2012, numarul de sesizari a scazut cu 43%, infractiunile sesizate au fost cu 51% mai putine, iar al contraventiilor cu 53%.

 

Exemple:

 La data de 5 iunie a.c., politia a fost sesizata cu privire la faptul ca, unul dintre membrii unei sectii de votare de pe raza judetului Bistrita-Nasaud, un barbat in varsta de 50 de ani, a votat la sectia de votare al carei membru era, cu toate ca acesta nu avea resedinta in localitatea respectiva.

In cauza s-a intocmit dosar penal, urmand a se da solutie legala prin Parchetul de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud.

0 comentarii2331 vizualizări07 iunie 2016
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0