Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 24 Octombrie 2020 - 11600 vizitatori azi
Controale si verificari de specialitate pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale.

In perioada 19-20 iulie a.c., politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, sprijiniti de specialisti din cadrul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor si cei ai Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Bistrita-Nasaud,  au actionat pe raza judetului Bistrita-Nasaud, in vederea  prevenirii si combaterii evaziunii fiscale, precum si pentru mentinerea unui climat de legalitate in mediul de afaceri.

             Astfel, in urma activitatiilor desfasurate, au fost aplicate 48 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 156.700 de lei,  din care 41 sanctiuni pentru nerespectarea prevederilor legale privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilegale ilicite, 3 sanctiuni la OUG 28/1999 privind obligatia agentilor economici de a utiliza aparte de marcat,  si 4 sanctiuni la alte legi. Totodata, au fost confiscate bunuri si numerar in valoare de 2.083 de  lei.

 

 

Retinut pentru 24 de ore pentru contrabanda cu alcool

 La data de 20 iulie a.c., politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud  s-au sesizat din oficiu cu privire la savarsirea unei  infractiuni de detinere de produse accizabile in afara antrepozitului fiscal.

In urma cercetarilor si verificarilor efectuate politistii au identificat, pe DJ 154, pe raza localitatii Sieut,  un barbat in varsta de 37 ani din judetul Mures, in timp ce conducea un autoturism cu care transporta cantitatea de 300 litri de alcool etilic, fara a fi etichetata sau marcata cu timbre si banderole si  fara a detine documente de provenienta.

           Fata de barbat a fost luata masura retinerii pentru 24 de ore, urmand a fi prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita cu propunere de arestare preventiva. 

          Cercetarile sunt continuate in vederea stabilirii intregii activitati infractionale a acestuia.

 

 

         Sanctiuni contraventionale, de peste 34.000 de lei, aplicate de politia rutiera

         Politia actioneaza permanent pentru reducerea riscului rutier, combaterea cauzelor generatoare de accidente, precum si sanctionarea persoanelor care nu respecta regulile de circulatie, punand in pericol siguranta circulatiei pe drumurile publice.

        Astfel, in data de 20 iulie a.c., politistii din cadrul structurilor de politie rutiera au actionat in sistem pe principalele artere de circulatie, in vederea fluidizarii circulatiei si prevenirii evenimentelor rutiere, precum si prin intensificarea activitatilor specifice, potrivit competentelor, pentru  combaterea nerespectarii normelor legale privind circulatia pietonilor si neacordarea prioritatii pietonilor. Au fost folosite aparate radar pentru constatatrea acestor genuri de fapte precum si in vederea prevenirii excesului de viteza.

Pentru neregulile constatate in trafic politistii au aplicat 173 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 34.995 lei, dintre care 63 de sanctiuni au fost aplicate pietonilor care au traversat neregeulamentar starada , o sanctiune pentru neacordare prioritate pietoni, iar 109 sanctiuni fiind aplicate la alte abateri la regimul rutier. Totodata, au fost retinute 5 de permise de conducere si 3 certificate de inmatriculare auto.

 

 

 

 

0 comentarii1806 vizualizări21 iulie 2016
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0