Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 30 Octombrie 2020 - 1306 vizitatori azi
REDUCEREA RISCULUI RUTIER, PRIORITATE A POLITIEI.

Politia actioneaza permanent pentru reducerea riscului rutier, combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere si salvarea de vieti, precum si sanctionarea celor care nu respecta regulile de circulatie,  punand in pericol siguranta circulatiei pe drumurile publice.  In acest context, in perioada 2-4 august poltistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud au actionat pe raza intregului judet, dar mai ales pe soselele din mediul rural, pentru prevenirea si combaterea nerespectarii dispozitiilor legale de catre conducatorii de vehicule cu tractiune animala, biciclisti, conducatori de mopede si utilaje agricole.

Astfel, au fost aplicate 50 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de aproximativ 7.250 de lei, dintre care 29 pentru biciclisti, 11 pentru carutasi, 6 pentru mopedisti si 4 pentru conducatori de utilaje agricole.

Totodata, au fost constatate 3 infractiuni la regimul circulatiei rutiere, pentru aceeasi categorie de participanti la trafic.

         Seria actiunilor desfasurate de catre politistii bistriteni va continua si in perioada 5-7 august a.c., pentru mentinerea climatului de siguranta publica in zona discotecilor, barurilor si altor unitati similare de pe raza judetului Bistrita-Nasaud. De asemenea, actiunile vor urmari cresterea sigurantei in trafic, in special reducerea numarului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectarii vitezei.

 

 

***

RECOMANDARI PENTRU CONDUCATORII DE MOPEDE

 Pentru a nu deveni victime ale accidentelor rutiere, Politia Romana recomanda conducatorilor de mopede, urmatoarele:

 • pentru a conduce un moped pe drumurile publice, conducatorul acestuia trebuie sa aiba varsta de cel putin 16 ani si sa detina permis de conducere categoria AM sau alta categorie.
 • asigurati-va mijloacele necesare de protectie, in special pentru zona cervicala si lombara si folositi intotdeauna casca de protectie!
 • pastrati in mers o distanta suficienta fata de autovehiculul din fata, pentru a putea opri in conditii de siguranta, atunci cand conditiile de deplasare o impun!

 

 

RECOMANDARI ALE POLITIEI ROMANE, PENTRU BICICLISTI

 Pentru un trafic in conditii civilizate si de siguranta, biciclistii trebuie sa respecte regulile de circulatie si sa se echipeze corespunzator.

 • pentru a putea conduce o bicicleta pe drumurile publice, trebuie sa ai varsta minima de 14 ani, sa cunosti regulile de circulatie si sa fii echipat corespunzator;
 • cand circuli pe bicicleta, nu traversa carosabilul pe trecerile pentru pietoni!
 • pentru a circula pe drumul public, bicicleta trebuie sa fie echipata corespunzator (dispozitiv de franare eficace, mijloc de avertizare sonora, lumina de culoare alba sau galbena in fata, lumina de culoare rosie in spate si cel putin un element reflectorizant);
 • inainte de a patrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, redu viteza, asigura-te temeinic si acorda prioritate de trecere celorlalti participanti la trafic;
 • circula cat mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci cand va deplasati in grup, numai in coloana, cate unul;
 • nu circula cu bicicleta sub influenta bauturilor alcoolice;
 • poarta casca de protectie. Iti poate salva viata!

 

REGULI DE CIRCULATIE CARE TREBUIE RESPECTATE DE CATRE CARUTASI:

 • sunt interzise accesul si deplasarea vehiculelor cu tractiune animala pe drumurile nationale, in municipii si pe drumurile la inceputul carora exista indicatoare de interzicere a accesului;
 • pentru a circula pe drumurile publice pe care accesul le este permis, vehiculele cu tractiune animala vor fi echipate cu mijloace de iluminare si dispozitive reflectorizant-fluorescente;
 • pe drumurile pe care le este permis accesul, vehiculele cu tractiune animala trebuie sa fie conduse pe acostament sau, in lipsa acestuia, cat mai aproape de marginea din dreapta a partii carosabile.

 

 ***

           Politia Rutiera Romana atrage atentia tuturor conducatorilor auto cu privire la necesitatea respectarii regulilor de circulatie si adoptarea unei conduite preventive, pentru reducerea riscului producerii unor evenimente rutiere nedorite.

           Recomandam conducatorilor auto sa adopte o maniera prudenta de conducere, fara bruscarea comenzilor vehiculelelor, sa efectueze fiecare manevra doar dupa o temeinica asigurare si sa evite efectuarea depasirilor care, in conditiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase.

           Totodata, atragem atentia asupra respectarii regimului legal de viteza, intrucat viteza excesiva si cea neadaptata la conditiile meteo, de drum sau trafic, reprezinta unii dintre principalii factori generatori ai accidentelor rutiere in Romania. Politistii recomanda conducatorilor de vehicule sa circule cu viteza redusa, adaptata permanent conditiilor concrete din trafic, in special cand se circula in coloana. De asemenea, pentru un plus de siguranta, se impune si marirea distantei in mers intre vehicule!

 

.

 

          Barbat cercetat pentru nerespectarea regimului armelor si al munitiilor

                      La data de 3 august a.c., procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Beclean si-a insusit propunerea formulata de politistii bistriteni si a dispus luarea masurii controlului judiciar pentru o perioada de 60 de zile fata de un barbat, in varsta de 40 de ani, din Sintereag.

           In fapt, acesta este banuit ca ar fi detinut o arma letala de vanatoare pentru care nu era autorizat.

          Cercetarile sunt continuate in vederea stabilirii intregii activitati infractionale a barbatului.

   

          Tanar retinut pentru 24 de ore

            La data de 4 august a.c., politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita Nasaud, fiind in continuarea cercetarilor intr-un dosar penal privind un accident de circulatie produs la data de 15 iulie a.c., pe DN 17 D, pe raza orasului Nasaud, soldat cu decesul a doua persoane, au dispus masura retinerii pentru 24 de ore a conducatorului auto, un tanar, in varsta de 26 de ani, din Singeorz-Bai.

          Acesta urmeaza a fi prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Nasaud cu propunere de arestare preventiva.

 

 

           Operatiuni ilegale cu material lemnos

            La data de 4 august a.c., in urma unui control efectuat de catre politistii bistriteni in colaborare cu specialisti din cadrul Garzii Forestiere Bistrita Nasaud, la o societate comerciala din Rodna, s-a constatat faptul ca in cursul lunii iulie a.c., reprezentanta societatii, o femeie, in varsta de 37 de ani, ar fi efectuat o serie de operatiuni ilegale cu material lemnos, fara provenienta legala.

           Cu acest prilej au fost aplicate 2 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 3.000 de lei, si au fost confiscati 15.257 de lei, reprezentand contravaloarea a 111 mc material lemnos.

 

 

           Cercetati pentru abateri la regimul rutier

            La data de 4 august a.c., pe DJ 172G, pe raza comunei Budacu de Jos, politistii au depistat in trafic o minora, in varsta de 16 ani, din Monariu, in timp ce conducea o motocicleta neinmatriculata si fara sa posede permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, aceasta fiindu-i incredintata de catre un tanar, de 24 de ani, din aceeasi localitate.

            In cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de "Punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat", "Conducerea unui vehicul fara permis de conducere", respectiv "Incredintarea cu stiinta a unui autovehicul unei persoane care nu poseda permis de conducere".

             

 

 

 

 

0 comentarii2205 vizualizări05 august 2016
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0