Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 16 Septembrie 2019 - 28664 vizitatori azi
TRAFICANTI DE "SARE DE BAIE", RETINUTI

 Mai multe persoane, suspectate de politisti si procurori, de trafic de droguri, au fost retinute in urma efectuarii a 8 perchezitii domiciliare in Bistrita-Nasaud. In cursul anului 2010, politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Bistrita Nasaud din cadrul B.C.C.O. Cluj-Napoca s-au sesizat cu privire la existenta unui grup infractional specializat in introducerea in tara de droguri de mare risc, trafic si consum ilicit de droguri de mare risc si punere la dispozitie a unui spatiu amenajat pentru consumul ilicit de droguri.

Drogurile (mefedrona - "sare de baie")  proveneau in principal din Austria si Ungaria fiind ulterior distribuite tinerilor de pe raza municipiului Bistrita, cu sume cuprinse intre 100-150 lei gramul.

In vederea documentarii intregii activitati infractionale a tuturor participantilor, in ziua de 1 aprilie a.c.,  politisti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Bistrita Nasaud, in colaborare cu politisti din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Bistrita-Nasaud  si jandarmi din cadrul I.J.J. Bistrita-Nasaud, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au organizat o actiune pe raza municipiului Bistrita, fiind efectuate 8 perchezitii domiciliare la locuintele suspectilor.

Au fost conduse, la sediul S.C.C.O. Bistrita-Nasaud, 14  persoane in vederea efectuarii de cercetari sub coordonarea procurorilor DIICOT- Biroul Teritorial Bistrita Nasaud.

 In urma efectuarii perchezitilor, au fost ridicate in vederea cercetarilor unitati de stocare a memoriei, telefoane mobile, cartele telefonice, cantare digitale, sume de bani precum si aproximativ 15 grame de substante suspecte a se afla sub control national, care urmeaza sa fie analizate in laboratorul de analiza si profil al drogurilor.

 Urmare a probatoriului administrat in cauza, procurorul D.I.I.C.O.T. a dispus retinerea pe o perioada de 24 de ore a 5 suspecti pentru savarsirea infractiunilor de introducere in tara de droguri de mare risc, trafic  si consum de droguri de mare risc si punere la dispozitie a unui spatiu amenajat pentru consumul ilicit de droguri fapte prevazute si pedepsite de art.3 al. 2, art. 2 alin. 2 si art.4 alin.2 si 5 din Legea nr. 143/2000 modificata prin OUG nr. 6/2010 privind traficul si consumul ilicit de droguri.

 In cursul acestei zilei vor fi prezentati Tribunalului Bistrita-Nasaud cu propunere de arestare preventiva, pe o perioada de 29 de zile.

 In cauza s-a colaborat cu Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Cluj-Napoca, Directia de Operatiuni Speciale, D.G.I.P.I, Serviciul Roman de Informatii, Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita-Nasaud si Inspectoratul Judetean de Jandarmi Bistrita-Nasaud.

 Cercetarile continua in vederea identificarii si tragerii la raspundere a  tuturor membrilor gruparii.

 

        /PURTATOR DE CUVANT AL I.P.J. BISTRITA-NASAUD

Agent principal de politie

Mariana Petrosanu

 

0 comentarii2051 vizualizări02 aprilie 2011
rss 2.0
rss 2.0