Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 24 Februarie 2020 - 10834 vizitatori azi
ACTIUNI ALE POLITIEI BISTRITENE PENTRU CRESTEREA SIGURANTEI IN TRAFIC.

Politistii bistriteni au actionat in acest weekend in vederea combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Actiunile au avut ca scop cresterea sigurantei in trafic, in special reducerea numarului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectarii vitezei.

 In perioada 5-6 august a.c., politistii rutieri au desfasurat activitati punctuale in vederea depistarii si sanctionarii abaterilor rutiere, in special a celor privind nerespectarea regimului legal de viteza, si pentru constientizarea participantilor la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin incalcarea normelor legale.

 Astfel, politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita Nasaud au actionat pentru prevenirea accidentelor rutiere datorate vitezei excesive, echipamentele de supraveghere video a traficului rutier si de masurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor din dotare fiind amplasate pe principalele artere rutiere ale judetului, in locurile in care exista risc de producere a accidentelor datorate excesului de viteza.

 Cu acest prilej au fost aplicate 331 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 82.750 de lei, dintre care 157 pentru viteza peste limita legala, 49 pentru nerespectarea normelor referitoare la utilizarea centurii de siguranta si a dispozitivelor speciale de retentie, 3 pentru folosirea telefonului mobil in timpul mersului, fara dispozitiv tip "maini libere" si 122 de sanctiuni contraventionale pentru alte abateri prevazute de legislatia rutiera.

 De asemenea, in aceasta perioada politistii bistriteni au constatat 3 infractiuni la regimul circulatiei rutiere.

***

Exemplu semnificativ:

 La data de 6 august a.c., politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita Nasaud au depistat, pe DN 17, pe raza localitatii Podirei, un barbat, de 43 de ani, din judetul Suceava, conducand cu viteza excesiva.

 Acesta a fost surprins cu ajutorul aparatului radar in timp ce circula cu viteza de 175 de km/h.

 Politistii l-au sanctionat cu amenda de 1.125 de lei, iar ca masura complementara i-au retinut permisul de conducere, in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce, pentru 90 de zile.

 Politia Romana va reaminteste ca VITEZA cauzeaza si agraveaza accidentele de circulatie. Le cauzeaza pentru ca reduce posibilitatea de manevrare la timp a autoturismului si le agraveaza intrucat socul e mai puternic, iar consecintele dramatice.

Viteza scade vizibilitatea, reducand campul vizual al soferului la zona centrala a drumului.

Nu uitati! Cu cat viteza este mai mare, socul produs de accident este mai mare, iar consecintele mai grave. Viteza induce stres intrucat il obliga pe sofer sa recepteze un volum mai mare de informatii intr-un timp mai scurt si ii scade vigilenta.

***

 

Pe parcursul desfasurarii actiunii, politistii bistriteni au depistat in trafic un tanar, in varsta de 22 de ani, din Ilva Mica, si un barbat, de 32 de ani, din Maieru, in timp ce conduceau autoturisme pe DN 17D, pe raza localitatilor Ilva Mica si Anies, aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice.

 Fata de cei doi a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de "Conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante".

 Totodata, a fost depistat un barbat, in varsta de 44 de ani, din Dumitra, care conducea un moped neinmatriculat pe DN 17C, pe raza localitatii, fara a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule si aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice.

 

Cercetarile sunt continuate fata de conducatorul mopedului sub aspectul savarsirii infractiunilor de "Punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat", "Conducerea unui vehicul fara permis de conducere" si "Conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante".

0 comentarii1645 vizualizări08 august 2016
rss 2.0
rss 2.0