Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Octombrie 2020 - 2324 vizitatori azi
SARBATOAREA ADORMIRII MAICII DOMNULUI, IN SIGURANTA.

Pentru ca bistritenii sa se bucure in liniste si siguranta de sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului, in baza planului aprobat de ministrul afacerilor interne, Petre Toba,  aproape 500 de politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita Nasaud se vor afla la datorie, in acest week-end prelungit.

 

In perioada 12 - 15 august a.c., zilnic se vor afla la datorie 124 de politisti de la ordine publica, rutiera, transporturi, precum si de la structurile de interventie rapida, investigarea criminalitatii economice, investigatii criminale, arme, explozivi si substante periculoase si de la combaterea criminalitatii organizate.

 

Pe parcursul celor patru zile, 497 de politisti vor actiona cu 241 de autospeciale pentru prevenirea faptelor antisociale, apararea patrimoniului public si privat, cresterea sigurantei rutiere si a transporturilor feroviare, astfel incat cetatenii sa se bucure in liniste de aceasta sarbatoare.

 

Vor fi organizate, zilnic, in aceasta perioada, 50 de patrule auto, pentru mentinerea climatului corespunzator de ordine si siguranta publica.

 

In aceste zile, 54 de politisti vor fi prezenti si vor actiona pentru siguranta cetateanului la manifestarile religioase si evenimentele cultural-artistice, la care se estimeaza ca va participa un public numeros.

 

 

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere si asigurarea fluentei traficului, 72 de politisti rutieri vor actiona pe 9 tronsoane de drumuri nationale, utilizand in medie, zilnic, 8 aparate radar.

 

Politia Romana va recomanda:

 

Daca plecati de acasa:

 

Spuneti numai persoanelor de incredere cand plecati. Nu lasati bilete in usa sau mesaje pe robotul telefonic al caror continut sa ii informeze pe straini ca ati plecat in concediu. Atentie: si postarile de pe internet, locatia sau fotografiile din vacanta, va tradeaza.

 

Inchideti si asigurati la plecare toate usile si geamurile casei, usa de la balcon, geamul de aerisire de la baie si nu lasati in casa obiecte de mare valoare sau bani, acestea fiind principalele "atractii" pentru hoti.

 

Daca va petreceti timpul liber in strainatate:

 

Interesati-va din timp cu privire la legislatia tarii respective si procurati-va adresele si telefoanele ambasadelor sau consulatelor tarii noastre din statele respective - informatii puse la dispozitie de Ministerul Afacerilor Externe - www.mae.ro.

 

Inainte de plecare efectuati schimbul valutar in moneda de schimb a tarii de destinatie. In cazul in care moneda respectiva este greu de achizitionat, puteti efectua schimbul valutar in euro sau dolari.

 

Daca urmeaza sa calatoriti cu avionul, pe eticheta bagajelor dumneavoastra, treceti-va doar numele si numarul de telefon (NU SI ADRESA!).

 

Pe perioada sejurului:

 

Cand ajungeti la destinatie, nu lasati bagajele nesupravegheate in gara, in parcare ori la hotel. Evitati taxiurile fara insemne de firma ori aparate de taxare.

 

Pastrati banii si bunurile de valoare pe care le aveti asupra dumneavoastra in seiful hotelului. Nu permiteti accesul in camera dumneavoastra de hotel unor persoane necunoscute sau cunoscute ocazional!

 

Cand parasiti camera de hotel/pensiune, nu lasati geamurile sau usa de la balcon deschise mai ales daca aveti repartizata o camera la parter sau la un etaj inferior, unde este posibil accesul in interiorul incintei, prin escaladare.

 

Nu plecati singuri, noaptea tarziu, de la petreceri sau localuri si nu va plimbati in locuri izolate si intunecoase! Deplasati-va in grup, nu raspundeti la provocarile altor persoane si evitati persoanele turbulente sau in stare de ebrietate!

 

Evitati sa pastrati codul PIN alaturi de card! Daca v-a fost sustras cardul, anuntati banca despre acest lucru!

 

Nu lasati in autoturism, la vedere, bunuri de valoare. Atentie: bagajele sau gentile pastrate in masina, chiar daca nu contin valori, pot atrage hotii intrucat acestia nu stiu ce se afla in interior.

 

Daca va aflati in statiuni de pe litoral, nu lasati nesupravegheate pe plaja bani sau lucruri de valoare (telefoane, aparate fotografiat/filmat, bijuterii, etc.)! Rugati o  persoana de incredere sa ramana in locul respectiv!

 

In caz de nevoie sau daca ati fost martorului unei fapte ilicite, apelati gratuit numarul unic de urgenta 112!

 

Retineti cat mai multe detalii despre autor: infatisare, particularitati, directia in care a fugit, numarul de la autoturismul folosit de acesta, complici etc. si comunicati politiei toate amanuntele!

0 comentarii2254 vizualizări12 august 2016
rss 2.0
rss 2.0