Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 29 Martie 2024 - 14587
INCOTRO...? DA SANSA VIETII! 43 de posturi vacante.

Astazi a avut loc lansarea proiectului de informare si constientizare "INCOTRO...?DA SANSA VIETII!"  initiat de Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita-Nasaud  impreuna cu Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Bistrita"  al Judetului Bistrita-Nasaud si sustinut de Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica Bistrita-Nasaud.

Ni s-au alaturat acestui demers institutii judetene precum: Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud, Autoritatea Rutiera Romana-Agentia Bistrita, Serviciul Judetean de Ambulanta Bistrita-Nasaud, Sectia Drumuri Nationale - filiala Bistrita si Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita, prin UPU-SMURD.

 Obiectivul acestei campanii este cresterea gradului de siguranta al cetatenilor si formarea unei conduite prudente si responsabile in ceea ce priveste circulatia pe drumurile publice.

 In veredea realizarii celor propuse am organizat o caravana a campaniei, din care fac parte  autospeciale MAI de la rutiera, descarcerare, ambulante SMURD si SAJ precum si un autoturism avariat, menit sa le atraga atentia oamenilor ca orice manevra care incalca legislatia rutiera poate provoca tragedii pe sosele. Cu aceasta caravana ne dorim sa ajungem in toate orasele din judet si in cat mai multe localitati in care au avut loc accidente rutiere, pentru a putea atrage atentia asupra consecintelor deosebit de grave pe care le au accidentele.

 Toate activitatile din cadrul acestui proiect vor fi sustinute de politisti, pompieri si voluntari ai Serviciului Judetean de Ambulanta, care vor desfasura si exercitii practice de interventie la fata locului.

 Astazi, dupa lansarea campaniei au fost demarate primele activitati de sustinere si implementare a ei. Astfel, caravana campaniei a fost expusa in municipiul Bistrita si in orasul Nasaud si au fost impartite materiale informative si brelocuri cu mesajul campaniei. Pe viitor vor fi sustinute ore de educatie rutiera cu elevii precum si exercitii practice de interventie la fata locului a pompierilor, echipajelor de descarcerare, ambulantei si politistilor.

 Atat spotul video cat si cel audio vor atentiona periodic cetatenii, asupra riscurilor la care se expun atunci cand nu respecta legea.

 Campania "INCOTRO...?DA SANSA VIETII!" are in vedere sensibilizarea participantilor la trafic asupra accidentelor rutiere cauzate de nerespectarea regulilor de circulatie in general, de viteza (neadaptata si excesiva) si indisciplina pietonilor in special.

 Principala cauza generatoare de accidente rutiere in judetul nostru este viteza. Asadar, demaram aceasta campanie si atragem atentia asupra respectarii regimului legal de viteza, intrucat viteza excesiva si cea neadaptata la conditiile meteo, de drum sau trafic, reprezinta unii dintre principalii factori generatori ai accidentelor rutiere in Romania.

 Politistii recomanda conducatorilor de vehicule sa circule cu viteza redusa, adaptata permanent conditiilor concrete din trafic, in special cand se circula in coloana. De asemenea, pentru un plus de siguranta, se impune si marirea distantei in mers intre vehicule!

 

.

 

43 de posturi vacante vor fi scoase la concurs, prin incadrare directa si reincadrare, de catre Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita-Nasaud.

 Incepand cu data de 3 octombrie a.c., se va da startul reincadrarilor de personal si angajarilor din sursa externa, in vederea completarii deficitului de personal existent la nivelul Politiei Romane. Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita-Nasaud va scoate la concurs 43 de posturi, dintre care 41 vor fi ocupate prin incadrare directa, din sursa externa si 2 prin reincadrare.

 Dintre cele 41 de posturi destinate incadrarii din sursa externa, 13 sunt pentru structurile de ordine si siguranta publica in cadrul politiilor orasenesti, 24 cu acelasi profil sunt in cadrul posturilor de politie de pe raza judetului, 3 pentru structurile de politie rutiera si 1 post de conductor caine, in cadrul Politiei Municipiului Bistrita.

 Inscrierile vor avea loc in perioada 03-07 octombrie a.c., la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud,  de luni pana joi, in intervalul orar 09.00-20.00, iar vineri intre orele 09.00-16.00.

 Conditiile ce trebuie indeplinite de catre candidati, calendarul intregii activitati, tematica si bibliografia, precum si alte date de interes, se vor gasi pe site-ul www.bn.politiaromana.ro, la sectiunea Cariera - Posturi scoase la concurs, accesand link-ul https://bn.politiaromana.ro/ro/cariera/posturi-scoase-la-concurs,  incepand cu data de 01 octombrie a.c.

 

 

 

0 comentarii2674 vizualizări01 octombrie 2016




rss 2.0
rss 2.0