Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 24 Februarie 2020 - 10384 vizitatori azi
Arest preventiv pentru cele sase persoane retinute de politisti. FOLOSIREA IN SIGURANTA A DISPOZITIVELOR MOBILE.

La data de 23 octombrie a.c., cei sase tineri, retinuti de politisti si banuiti de comiterea infractiunilor de talharie calificata si tentativa la talharie calificata, au fost prezentati Parchetului de pe langa Judecatoria Beclean cu propunere de arestare preventiva.

              Instanta si-a insusit propunerea arestarii preventive a acestora pentru o perioada de 30 zile, cei in cauza fiind incarcerati in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva Bistrita-Nasaud.

 

.

 

Politia Romana s-a alaturat campaniei de constientizare a mallware-ului ce afecteaza dispozitivele mobile, derulata in aceasta saptamana, la nivel paneuropean.

Politistii vor transmite informatii despre riscurile si vulnerabilitatile dispozitivelor mobile, precum si recomandari despre cum poti sa-ti securizezi activitatea online.

 Dispozitivele mobile, ca smartphone-urile si tabletele, au devenit o obisnuinta in viata de zi cu zi. Tehnologia pe care nu demult o gaseai doar intr-un computer, acum poate fi tinuta in mana.

 Totusi, odata cu cresterea in popularitate a acestor dispozitive, a crescut si interesul infractorilor in acest domeniu. Riscul malware-ului mobil este real: hackerii iti pot sustrage bani si informatii personale sau iti pot spiona toate activitatile.

 Pentru a creste nivelul de constientizare a utilizatorilor, Politia Romana s-a alaturat Europol in cadrul campaniei de constientizare a mallware-ului ce afecteaza dispozitivele mobile, campanie care incepe astazi.

 Astfel, saptamana aceasta, Romania, impreuna cu alte 21 de state membre ale U.E. (Austria, Belgia, Croatia, Cipru, Cehia, Ungaria, Irlanda, Italia, Franta, Germania, Grecia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovenia, Spania si Marea Britanie), 3 state care nu sunt membre U.E. (Columbia, Norvegia si Ucraina) si 2 agentii ale U.E. (ENISA si eu-LISA), in colaborare cu mai multi parteneri din domeniul public si privat, vor desfasura activitati pentru ca lumea sa constientizeze acest fenomen si consecintele sale.

 Vor fi organizate prelegeri in scoli, workshopuri, cursuri de instruire, dar si intrebari online si chat-uri live pe retelele sociale.

 Toate aceste demersuri paneuropene vor fi insotite de desfasurarea unei campanii de comunicare pe retelele de socializare si pe site-urile nationale.

 Pentru a ajuta oamenii sa-si protejeze dispozitivele mobile de criminalitatea informatica, Centrul European Cybercrime din cadrul Europol a realizat materiale de campanie disponibile in 20 de limbi, ce vor fi puse la dispozitia publicului larg.

 Materialele contin informatii despre riscurile si vulnerabilitatile dispozitivelor mobile. De asemenea, contin recomandari despre cum poti sa-ti securizezi activitatea desfasurata online, ca downloadarea aplicatiilor, internet banking-ul, conectarea la wi-fi sau cum poti sa nu devii victima a online ransomware.

0 comentarii2443 vizualizări24 octombrie 2016
rss 2.0
rss 2.0