Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 25 Aprilie 2024 - 14587
TREI PERSOANE BANUITE DE COMITEREA UNOR FURTURI AU FOST IDENTIFICATE DE POLITISTI.

Politistii de investigatii criminale au identificat un barbat banuit de comiterea unor furturi, in sapte dosare penale, ramase initial cu autor necunoscut. Prejudiciul a fost recuperat in proportie de 90%. La data de 24 octombrie a.c., in cadrul cercetarilor efectuate in sapte dosare penale, ramase initial cu autor necunoscut, politistii au identificat un barbat de 39 de ani, din Reteag, banuit de comiterea mai multor furturi.

 In fapt, in perioada 21 decembrie 2015- 01 octombrie 2016, pe raza municipiului Bistrita, acesta ar fi sustras biciclete de la sapte persoane, cauzand un prejudiciu de 8.305 lei.

 Prejudiciul a fost recuperat in proportie de 90%.

 Barbatul se afla incarcerat in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva Bistrita-Nasaud, pentru fapte similare.

 Cercetarile continua de catre politistii din cadrul Biroului de Investigatii Criminale in vederea documentarii intregii activitati infractionale a celui in cauza.

 

            Un tanar de 23 de ani, banuit de comiterea unui furt, a fost identificat de politisti.

 In perioada 23-24 octombrie a.c., persoane necunoscute au sustras bunuri in valoare totala de 920 lei,  dintr-o anexa a unei locuinte, situata pe raza localitatii Budacu de Sus.

 In urma investigatiilor efectuate de politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita a fost identificat un tanar de 23 de ani, din localitatea Budacu de Jos, banuit de comiterea faptei.

 Cercetarile continua de catre politisti, sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat.

 

 

            A sustras un portmoneu, dar a fost identificat de politisti. Prejudiciul a fost recuperat in proportie de 80%.

  La data de 13 septembrie a.c., politistii au fost sesizati de catre un barbat din localitatea Prundu Bargaului, despre faptul ca i s-a sustras un portmoneu, in care avea mai multe carduri si suma de 180 lei.

 In cadrul cercetarilor efectuate, la data de 24 octombrie a.c., politistii au identificat un barbat de 38 de ani, din Prundu Bargaului, banuit de comiterea faptei.

 Prejudiciul a fost recuperat in proportie de 80%, iar cercetarile continua de catre politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Birgaului.

 

 

 

 

PREVENITI VOI INSIVA FURTURILE DIN LOCUINTE- PRUDENTA ESTE     CEA  MAI BUNA PAZA ...SI NU COSTA NIMIC

Va prezentam cateva masuri de autoprotectie pe care fiecare dintre noi trebuie sa si le ia in vederea prevenirii furturilor din locuinta:

 

  • in primul rand nu dati informatii la vecini, prieteni, cunostinte, rude, colegi, despre programul dumneavoastra la serviciu, in concediu sau cu privire la alte imprejurari;
  • la toate caile de acces (ferestre, guri de aerisire, usi de balcon si de intrare in locuinta, precum si alte locuri) montati incuietori rezistente care au sistemul de prindere in interior;
  • la plecarea de la domiciliu (indiferent de perioada de timp) inchideti bine toate caile de acces in locuinta;
  • la gurile de aerisire sau alte locuri prin care se poate patrunde, montati grilaje metalice care vor avea, de asemenea, sistemul de prindere in interior, pentru a nu fi smulse cu diverse unelte;
  • pastrati cheia in permanenta asupra dumneavoastra, nu o ascundeti in locuri accesibile oricui;
  • nu tineti sume mari de bani in casa, neasigurate, si nici nu lasati impresia ca detineti asemenea sume; aceeasi recomandare este valabila si cu privire la bijuterii;
  • contactarea firmelor specializate in comercializarea si montarea sistemelor de paza si alarmare, in scopul montarii in interiorul locuintei dumneavoastra a unui sistem de alarmare performant, care desi vi se poate parea initial scump, acesta isi va dovedi eficacitatea in protectia bunurilor;
  • la intrarea in casa scarilor (la blocuri sau cladiri unde sunt mai multi locatari) este recomandata montarea unei instalatii cu interfon care limiteaza accesul persoanelor necunoscute;
  • nu permiteti accesul in locuinta persoanelor necunoscute;
  • pentru a putea vedea persoanele care se afla in hol montati la usa de acces in apartament vizor.

 Tinand cont de aceste reguli, contribuiti in mare masura la prinderea celor care v-au pradat sau urmaresc sa va sparga locuinta.

 

0 comentarii2681 vizualizări25 octombrie 2016




rss 2.0
rss 2.0