Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 18 Ianuarie 2021 - 2008 vizitatori azi
Noua persoane banuite de comiterea unor furturi au fost identificate de politistii de investigatii criminale.

Prejudiciu recuperat in totalitate de politisti. La data de 10 noiembrie a.c., in cadrul cercetarilor efectuate in cauza privind furtul comis la data de 30/31 octombrie a.c., politistii de investigatii criminale au identificat un barbat de 39 de ani, din Lechinta, banuit de comiterea faptei. Astfel, s-a stabilit faptul ca barbatul ar fi sustras bunuri in valoare totala de 2.380 lei,  dintr-o societate comerciala situata pe raza municipiului Bistrita. Prejudiciul cauzat a fost recuperat de politisti in totalitate. 

 Cercetarile continua de catre Politia Municipiului Bistrita, in vederea stabilirii intregii activitati infractionale a acestuia.

***

 Cinci minori banuiti de furt, identificati de politisti.

 La aceeasi data, ca urmare a cercetarilor efectuate in cauze ramase initial cu autor necunoscut, politistii bistriteni au identificat cinci minori cu varste cuprinse intre 10 ani si 16 ani, toti din localitatea Viisoara.

 Cei in cauza sunt banuiti ca, la data de 8 noiembrie a.c., ar fi distrus mai multe usi de acces din incinta unui complex de agrement, situat pe raza municipiului Bistrita.

 Cercetarile continua de catre Biroul de Investigatii Criminale, sub aspectul savarsirii infractiunii de distrugere.

***

A sustras un telefon mobil, iar acum este cercetat de politisti.

 La 10 noiembrie a.c., in cadrul cercetarilor efectuate in cauza privind furtul unui telefon mobil,  politistii au identificat un barbat de 32 de ani din Bistrita, banuit de comiterea faptei.

 Astfel, politistii au stabilit ca, la data de 15 octombrie a.c., barbatul in cauza ar fi sustras un telefon mobil, in valoare de 1.200 lei, din incinta unui local din municipiul Bistrita.

 Cercetarile continua sub aspectul savarsirii infractiunii de furt.

***

Prejudiciu recuperat in proportie de 90%

 La data de 10 noiembrie a.c., ca urmare a investigatiilor efectuate,  politistii au identificat doi minori de 16 ani, respectiv 17 ani, ambii banuiti de comiterea unui furt.

 In fapt, la data de 26 octombrie a.c.,  cei doi ar fi sustras bunuri in valoare de 800 de lei, din incinta unui chiosc, situat pe raza municipiului Bistrita.

 Prejudiciul a fost recuperat in proportie de 90%.

 Cercetarile continua de catre Politia Municipiului Bistrita.

 

.

 

 Politistii promoveaza masurile elementare de autoprotectie, in cadrul campaniei nationale "Protejeaza-ti locuinta si afacerea! Traieste in siguranta!".

 Ieri, 10 noiembrie a.c., politistii de prevenire si cei de ordine publica din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud, au prezentat bistritenilor masurile elementare de autoprotectie impotriva furturilor.

 Cu aceasta ocazie, pe raza municipiului, in cartierele Unirea si Ghinda, politistii au distribuit brosuri care contin recomandari preventive destinate prevenirii furturilor din locuinta si societati comerciale. Astfel, bistritenii au aflat cum pot sa-si protejeze locuintele si spatiile comerciale cu ajutorul sistemelor de securitate, atat de alarmare si avertizare cat si  cele ce supraveghere si control.

 Mesajele campaniei "Protejeaza-ti locuinta si afacerea! Traieste in siguranta!" au ajuns si la asociatiile de locatari prin intermediul afiselor care au fost expuse la sediile acestora, dar si in statii ale mijloacelor de transport in comun.

 De asemenea, politistii au discutat cu administratorii si angajatii unor societati comerciale, le-au inmanat brosuri si le-au prezentat forme eficiente de prevenire a furturilor.

 In speranta ca un om prevenit este un om salvat, in perioada urmatoare, politistii continua activitatile informativ-preventive in orasele Beclean, Nasaud si Singeorz-Bai.

  "Protejeaza-ti locuinta si afacerea! Traieste in siguranta!".

 POLITISTII VA RECOMANDA:

 PENTRU PREVENIREA FURTURILOR DIN LOCUINTE:

 Adaptati masurile de siguranta la tipul de locuinta si la valorile care trebuie protejate astfel incat sa nu permiteti infractorilor sa speculeze neglijenta dumneavoastra in a va securiza casa. De exemplu, pentru acestia, un apartament situat la parter sau la primul etaj, lasat nesupravegheat, cu ferestrele deschise, poate reprezenta o invitatie.

 Evitati depozitarea la vedere, pe balcon, in fata usii de acces, a ambalajelor obiectelor de valoare pe care le-ati achizitionat!

 Alegeti incuietori care sunt prevazute cu chei ce nu pot fi multiplicate usor si achizitionati sisteme de inchidere/asigurare care sa corespunda din punct de vedere al standardelor de securitate.

 Nu oferiti necunoscutilor informatii despre bunurile pe care le detineti sau despre vecini, nici macar celor care sustin ca sunt reprezentantii unor institutii, dar nu pot face aceasta dovada!

 Nu permiteti accesul in locuinta celor care vin sa va prezinte diverse "promotii", in scop caritabil sau pentru sondaje de opinie!

 Daca suna la usa persoane care pretind ca reprezinta institutii care ofera servicii publice (deratizare, instalatii electrice, termice sau de gaz, etc.), nu le lasati sa intre in casa decat dupa verificarea documentelor de identitate, respectiv a celor de serviciu, si daca sunt insotite de administratorul imobilului!

 Nu povestiti cunoscutilor si nu postati pe retele de socializare detalii despre plecarile mai lungi de acasa. Discutati aceste aspecte doar cu cei in care aveti incredere, care pot sa vina periodic sa va ridice corespondenta pentru a lasa impresia de casa locuita!

 Nu postati pe site-urile de socializare imagini din care sa reiasa ca tineti in casa bunuri de valoare!

 Bijuteriile in cantitati mari, banii, actiunile sau alte valori trebuie pastrate in depozite bancare!

Pentru efectuarea menajului sau a unor reparatii, apelati la firme autorizate!

 In cazul in care aveti o casa de vacanta, verificati periodic starea ei sau rugati o persoana de incredere sa se ocupe de supravegherea acesteia.

 

 

PENTRU A PREVENI FURTURILE DIN SOCIETATI COMERCIALE:

  Asigurati un iluminat corespunzator pe timp de noapte a usilor de acces in societati comerciale! Important: acestea trebuie sa aiba sisteme de alarma, inchizatori sigure si grilaje.

 Nu pastrati sume mari de bani in casele de marcat si nu oferiti informatii referitoare la paza societatii unor persoane necunoscute!

 Selectati cu grija personalul. Nu de putine ori infractorii actioneaza cu sprijinul si complicitatea personalului ce deserveste unitatea, nu la intamplare.

 La terminarea zilei de lucru nu lasati la intamplare, nesupravegheate, uneltele folosite. Materialele pentru constructie si uneltele de lucru trebuie depozitate intr-o incapere asigurata corespunzator.

 

 

0 comentarii2954 vizualizări11 noiembrie 2016
rss 2.0
rss 2.0