Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 25 Octombrie 2020 - 2548 vizitatori azi
ATENTIE! CONDUCETI PRUDENT IN CONDITII DE IARNA!

Politistii bistriteni recomanda conducatorilor auto sa-si echipeze corespunzator autovehiculele pentru iarna si sa nu porneasca la drum fara sa verifice starea traseului pe care urmeaza sa il parcurga, sa adapteze viteza la particularitatile meteo de drum si trafic si sa respecte semnificatia indicatoarelor si indrumarile agentilor de circulatie.

 Pentru prevenirea evenimentelor rutiere pe fondul conditiilor meteo nefavorabile, in judetul nostru sunt instituite filtre pentru a efectua verificari la autovehicule cu privire la dotarea cu anvelope de iarna, lanturi sau alte dispozitive antiderapante omologate.

 In aceasta perioada, echipajele de politie rutiera monitorizeaza traficul rutier pe mai multe schimburi, in special pe DN 17 (Piatra Fantanele) si DN 17C (Dealul Stefanitei).

 Astfel, peste 50 de politisti actioneaza in permanenta pentru prevenirea si combaterea accidentelor rutiere generate de conditiile meteo nefavorabile, pe raza judetului Bistrita-Nasaud.

 Atragem atentia asupra obligativitatii ca autovehiculele, avand masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone, sa fie dotate cu anvelope de iarna si lanturi antiderapante montate pe roti, ori cu alte dispozitive antiderapante omologate, in situatia in care acestea se deplaseaza pe drumurile acoperite cu zapada, gheata sau polei;

 Pentru a fi acceptate ca anvelope de iarna, cauciucurile trebuie sa fie inscriptionate cu unul dintre simbolurile "M+S", ".M.S.", "MS" sau "M&S"fara a include in aceasta categorie anvelopele marcate numai cu inscriptia "all seasons".

  Politia Rutiera Romana recomanda conducatorilor de autovehicule sa respecte cu maxima strictete regulile de circulatie si urmatoarele principii de conduita preventiva:

 Dotati-va autovehiculele cu anvelope pentru sezonul rece.

 Asigurati- va ca functioneaza corespunzator sistemele de iluminare-semnalizare, cat si a cele de climatizare/degivrare.

 Utilizati luminile de intalnire si pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri si a celor de ceata in cazul aparitiei acestui fenomen.

 Manifestati prudenta sporita si adaptati permanent viteza de rulare la conditiile de drum si trafic. Astfel, chiar daca va aflati in localitati sau in afara lor, iar partea carosabila este umeda ori acoperita de polei, gheata, zapada sau mazga, trebuie sa circulati cu o viteza care sa permita oprirea in siguranta, avand in vedere ca distanta de franare in astfel de conditii este mult mai mare.

Evitati actionarea brusca a sistemului de franare si a mecanismului de directie, deoarece autovehiculul pe care il conduceti poate derapa. Folositi cu precadere frana de motor atunci cand rulati pe un carosabil alunecos. Nu efectuati depasiri riscante!

 Toti ocupantii autovehiculelor trebuie sa foloseasca centura de siguranta! De asemenea, este necesar sa pastrati in mers o distanta suficient de mare fata de vehiculele din fata, pentru a putea opri in conditii de siguranta!

 De asemenea, este bine sa aveti la dumneavoastra o lopata, perie/matura, racleta, sac cu sare/nisip si  lanturi.

 

 

0 comentarii2779 vizualizări14 noiembrie 2016
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0