Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 19 August 2019 - 3726 vizitatori azi
Contrabanda cu alcool etilic.

In 08.04.2011, orele 0.15, politistii au depistat in trafic un autoturism condus de Ilie D., de 39 ani, din Rimnicu Vilcea, judetul Valcea, care transporta 414 litri alcool etilic alimentar in peturi de 3 litri, fara etichete si fara a fi marcate cu banderole conform normelor legale in vigoare. .

In autoturism se afla si Ion C., de 50 ani din aceeasi localitate.

Intrucat au existat indicii privind comiterea infractiunii de "detinerea de catre orice persoana in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile supuse marcarii potrivit titlului VII fara a fi marcate sau marcate necorespunzator ori cu marcaje false peste limita a 200 (doua sute) litri bauturi spirtoase", recipientii ce contin alcool au fost ridicati de catre organele de politie in vederea confiscarii iar celor doi li se vor intocmi dosare de cercetare penala pentru coautorat  la comiterea infractiunii prevazute anterior.

 

Dosare penale pentru furt calificat

1. In 07.04.2011, orele 18.00, politia a fost sesizata de Ilie P., de 43 ani, din Salva, despre faptul ca i-au fost sustrase doua capace din cupru de la instalatia de fabricat tuica ce o avea in apropierea locuintei. In urma investigatiilor efectuate autorul a fost identificat in persoana numitului Alexandru B., de 31 ani, din Singeorz Bai. Cel in cauza este cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat.

 

2. In urma unui complex de masuri intreprinse de politisti din cadrul Biroului de Investigatii Criminale,  au fost identificati autorii mai multor furturi din autoturisme comise in perioada ianuarie-martie 2011,  in persoana numitilor: Nicolae B., de 41 ani, domiciliat in mun. Deva, jud. HD, Grigore S., de 39 ani, domiciliat in mun. Hunedoara, jud. HD si Petru N., de 54 ani, domiciliat in com. Vetel, jud. Hunedoara.

          Prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor este de 8650 lei fiind recuperate bunuri in valoare de 1200 lei. In cauza au fost intocmite dosare de cercetare penala pentru savarsirea infractiunii de furt calificat.

 

Evenimente rutiere

1. In 07.04.2011, orele 17:58, in Bistrita, pe str. Libertatii, la intersectia cu str. Sigmirului, conducatorul auto Vasile B., de 47 ani, din Bistrita, in timp ce conducea un autoturismul nu a acordat prioritate ambulantei condusa regulamentar de Cosmita R., de 32 ani, din Rodna. S-a stabilit ca ambulanta avea in functiune semnalele luminoase si sonore. Din accident au rezultat avarii in valoare de 7000 lei.

 

2. In 08.04.2011, orele 01:00, pe strada Garii din mun. Bistrita, conducatorul auto Emil H., de 25 ani, din Bistrita, in timp ce conducea un autoturism, datorita consumului de bauturi alcoolice (0,89MG/L alcool pur in aerul expirat) a colizionat doua autoturisme care erau parcate regulamentar pe marginea soselei. Din accident au rezultat avarii la cele trei autoturisme. Cercetarile continua sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana avand o concentratie alcoolica peste limita legala.

 

             3. In  07.04.2011 politistii din cadrul Politiei orasului Nasaud au executat o actiune, in timpul careia l-au depistat pe Gabriel F., de 20 ani, din Bistrita, care a conducea  pe DJ 172 D pe raza loc. Poiana Ilvei un autoturism fara a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

             De asemenea, au  depistat pe Nicolae A., de 36 ani din Rebrisoara, care  conducea pe DC Gersa I un autoturism avand  autorizatia de circulatie provizorie expirata din data de 01.05.2009.

             Celor doi li s-au intocmit dosare penale.

 

Actiuni preventive

           1. In 07.04.2011 politistii din cadrul Politiei municipiului Bistrita au desfasurat o actiune pe linia combaterii absenteismului scolar, a asigurarii modului de acces in incinta unitatilor scolare si a diminuarii riscului infractional si victimal in randul minorilor. Elevii depistati ca nu frecventau orele de curs au fost predati unitatilor de invatamant din care provin si au fost intocmite informari pentru luarea masurilor care se impun.

 

2. In 07.04.2011, politisti din cadrul IPJ BN impreuna cu specialisti ITRSV Cluj Napoca, au executat o actiune pe linia verificarii legalitatii functionarii instalatiilor de debitat material lemnos pe Valea Somesului, ocazie cu care au aplicat 3 contraventii la Legea 171/2010 in valoare de 4.000 lei si au confiscat 30 mc material lemnos in valoare de 3639,9 lei.

 

  /PURTATOR DE CUVANT AL I.P.J. BISTRITA-NASAUD 

Agent principal de politie

Mariana Petrosanu

 

 

 

0 comentarii1428 vizualizări09 aprilie 2011
rss 2.0
rss 2.0