Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 28 Februarie 2020 - 13068 vizitatori azi
"ZIUA STAFETEI" - 24 de elevi au ales sa experimenteze provocarile meseriei de politist.

In 21 noiembrie, Politia Romana a organizat in colaborare cu Fundatia Terre des Hommes,  evenimentul "Ziua Stafetei", eveniment care marcheaza  Ziua Internationala a Drepturilor Copiilor. Ziua Stafetei le ofera elevilor oportunitatea de a-si alege o meserie si  de a experimenta provocarile reale ale profesiei alese, de a lua decizii si a actiona alaturi de un mentor, pentru ca la final sa-si descopere adevarata vocatie.

 De asemenea, adultii sunt incurajati sa predea stafeta elevilor interesati…iar la Bistrita au fost multi interesati! Mai exact 24 de copii cu varste cuprinse intre 12-17 ani, elevi ai scolilor din Nasaud, Urmenis, Dumitra, Rebrisoara, Runcu Salvei si Bistrita si-au exprimat dorinta de a deveni politist.

 Pentru ei si pentru profesorii coordonatori, astazi, incepand cu ora 10.00, Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita-Nasaud si-a deschis larg portile si i-a primit cu drag!

 Activitatea a debutat cu o prezentare generala a Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud, prezentare expusa de catre Domnul Adjunct al Sefului  Inspectoratului, comisar sef de politie Bogdan Constantin.

 Elevii au vizitat apoi spatiile de munca ale politistilor, au aflat lucruri despre modul in care lucreaza in dosare, audiaza, fac recunoasteri din grup, portrete robot sau amprenteaza. Au vizitat, de asemenea, sala de sport, locul in care se antreneaza politistii, au asistat la demonstratii de forta si tehnici de autoaparare ale celor de la Serviciul Actiuni Speciale.

 Ulterior, au fost impartiti in grupe de cate trei elevi si au mers in prima lor "actiune", cu politistii de ordine publica si rutiera, actiune in care au avut misiunea de a "sanctiona" cu cartonas galben pietonii indisciplinati.

 La finalul activitatilor, toti cei prezenti au primit cate un breloc personalizat cu impresiunea lor papilara. Suntem mandri de numarul tot mai mare de elevi interesati de profesia de politist.

 Ne-a facut placere sa va cunoastem, va asteptam in echipa noastra!

0 comentarii3213 vizualizări22 noiembrie 2016
rss 2.0
rss 2.0