Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
"INCOTRO...? DA SANSA VIETII !"

25 de "ingerasi" au atras atentia conducatorilor auto din municipiul Bistrita, in scopul de a manifesta prudenta si atentie sporite, atunci cand se afla in zona trecerilor pentru pietoni din vecinatatea scolilor.  "Pietoni NU ingeri" este o activitate care s-a desfasurat in contextul campaniei de informare si constientizare  "INCOTRO...? DA SANSA VIETII!" si care este menita sa atraga atentia conducatorilor auto si pietonilor.

 Activitatea de astazi a fost sustinuta de cei mai mici dintre elevi, copii cu varste cuprinse intre 6 ani si 8 ani, costumati in ingerasi, si s-a desfasurat in zona trecerilor pentru pietoni, din vecinatatea scolii la care invata.

 Prin acest demers preventiv ne dorim sa ii responsabilizam mai ales pe cei mici, care, in calitate de pietoni trebuie sa fie atenti, sa nu alerge atunci cand traverseaza strada, sa se asigure temeinic, sa traverseze numai prin locuri permise si pe culoarea verde a semaforului, acolo unde exista.

 Premergator acestei activitati, cei mici au fost implicati in activitati teoretice de prevenire, in care au invatat principalele semne si reguli de circulatie, pe care trebuie sa le respecte in drum spre scoala.

 "Siluete pe asfalt" este activitatea care vine sa atraga atentia asupra consecintelor deosebit de grave pe care le are nerespectarea legislatiei in vigoare in ceea ce priveste obligatiile pietonilor, dar si a conducatorilor auto, in zona trecerilor pentru pietoni.

 Siluetele au fost marcate in locuri unde au avut loc accidente rutiere in care au fost implicati pietoni, dar si in zone in care au fost desfiintate unele treceri pentru pietoni, iar oamenii continua sa traverseze prin acele locuri, punandu-si astfel viata in pericol.

 In cadrul acestei activitati, voluntarii ISU-SAJ au "sanctionat" fiecare pieton indisciplinat, care a traversat prin loc nepermis si le-au inmanat flyere cu recomandari pentru pietoni, in zona autogarii din municipiul Bistrita.

 

 Foto - arhiva Bistritanews.ro 

0 comentarii2723 vizualizări14 decembrie 2016




rss 2.0
rss 2.0