Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 22 Februarie 2020 - 9868 vizitatori azi
Pentru a nu deveni victime ale unor infractiuni, tineti cont de sfaturile politistilor!

In aceasta perioada, politistii din cadrul Compartimentului de Analiza si Prevenirea Criminalitatii, Serviciului de Ordine Publica precum si cei din cadrul Serviciului Actiuni Speciale desfasoara actiuni pentru prevenirea si combaterea infractiunilor, la nivel judetean. Politistii desfasoara activitati care vin in intampinarea cetatenilor, cu informatii preventive, pe mai multe linii de victimizare, fiind abordate cinci paliere de interes institutional:

  • furturile din locuinta;
  •  infractiunile comise cu violenta;
  •  furturile din buzunare si genti ;
  • furturile din societati comerciale;
  • achizitionarea, comercializarea, detinerea, transportul si folosirea de articolelor pirotehnice.

Sunt vizate zonele cu potential criminogen, precum: piete, targuri, zone centrale si pietonale, supermarketuri, aglomerari mari de locuinte, strazi aglomerate, unitati de invatamant, dar si categoriile de populatie expuse riscului de victimizare (copii si tineri, varstnici, persoane care transporta valori).

Astfel, marti, 21 decembrie a.c., pe raza municipiul Bistrita au fost distribuite peste 350 de pliante si au fost expuse afise cu recomandari preventive, in zona supermarketurilor.

Cetatenii au aflat de la politistii implicati in aceasta activitate cum sa se protejeze de furturile din locuinte, buzunare sau genti si de acte de violenta, pentru a avea sarbatori placute si linistite

Pentru prevenirea furturilor din locuinte, POLITISTII VA RECOMANDA:

 

          Cand va aflati in locuinta, tineti permanent usa inchisa cu cheia deoarece hotii profita de aceasta neatentie si sustrag din hol genti sau obiecte de imbracaminte.

          Cand lipsiti o perioada mai indelungata, rugati un vecin sa va ridice corespondenta din cutia postala sau eventualele facturi prinse in usa, sa supravegheze perimetrul locuintei si sa interpeleze persoanele necunoscute care suna la usa dumneavoastra.

          Nu postati pe site-urile de socializare imagini din care sa reiasa ca tineti in casa bunuri de valoare!

          Pentru efectuarea menajului sau a unor reparatii, apelati la firme autorizate!

          Nu pastrati in casa sume importante de bani sau bijuterii si nu faceti publice valorile pe care le detineti.

          Daca la usa dumneavoastra se prezinta persoane care vand sau solicita cumpararea unor produse, evitati-le ! In niciun caz nu le permiteti accesul in locuinta.

          Cereti sa vi se prezinte si verificati cu atentie legitimatia persoanelor care isi declina calitati oficiale; retineti numele acestora si institutia din care fac parte.

          In cazul in care aveti o casa de vacanta, verificati periodic starea ei sau rugati o persoana de incredere sa se ocupe de supravegherea acesteia.

 

0 comentarii2926 vizualizări22 decembrie 2016
rss 2.0
rss 2.0