Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 26 Septembrie 2020 - 17876 vizitatori azi
IPJ B-N face recomandari participantilor la trafic.

Peste 150 de persoane, din orasele Nasaud si Singeorz-Bai, au primit raclete personalizate cu recomandari preventive, pentru un trafic rutier in siguranta, in conditii de iarna. Joi, 22 decembrie a.c., politisti din cadrul Politiei Orasului Singeorz-Bai, Serviciului Rutier, Politiei Orasului Nasaud impreuna cu pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" au transmis mesajele campaniei de informare si constientizare "INCOTRO...?DA SANSA VIETII!", cu ocazia unor actiuni desfasurate in statii de alimentare cu combustibil, de pe raza judetului.

Astfel, peste 150 de persoane, care se aflau in benzinariile din orasele Nasaud si Singeorz-Bai, au fost indrumate de politistii rutieri sa circule prudent si sa fie mult mai atente, mai ales in conditiile unui trafic aglomerat.

In acest context, politistii si pompierii au fost prezenti in statii de alimentare cu combustibil, unde le-au daruit tuturor conducatorilor auto raclete personalizate cu recomandari preventive, de care  trebuie sa tina cont atunci cand se circula in conditii de iarna.

In perioada urmatoare, actiuni similare vor avea loc in municipiul Bistrita, orasul Beclean si valea Bargaului.

Va dorim tuturor drum bun si fara evenimente! Sarbatori Fericite, alaturi de cei dragi!

 

 .

 

Pentru ca sarbatorile de iarna sa fie fericite si linistite, Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita-Nasaud face urmatoarele recomandari participantilor la trafic:

 • Inaintea plecarii in calatorie, va sfatuim sa va interesati asupra traseului ales si a conditiilor meteo prognozate pentru zona tranzitata;
 • Adaptati permanent viteza la conditiile de drum (ceata, carosabil acoperit cu zapada, gheata sau polei);
 • Determinati toti ocupantii autovehiculului pe care il conduceti sa-si cupleze centura de siguranta;
 • Asigurati functionarea corespunzatoare a sistemelor de iluminare-semnalizare, cat si a celui de climatizare si dezaburire, pentru a vedea si a putea fi vazuti in trafic. Recomandam folosiriea luminilor de intalnire si pe timpul zilei pe toate categoriile de drumuri si a celor de ceata in conditii de ceata densa;
 • Pastrati in mers o distanta suficienta pentru a putea opri in conditii de siguranta;
 • Pe vreme de ploaie, lapovita sau ninsoare, cand va intalniti cu alte autovehicule, actionati din timp stergatoarele de parbriz. Cateva momente de circulatie fara vizibilitate pot fi fatale!
 • In zilele cu ploi, viscol, ninsori, temperaturi scazute, fiti mai atenti la pietoni. Acestia sunt mai putin prudenti, circula zgribuliti, se ascund sub umbrele, privesc mai putin in jur, astfel ca exista posibilitatea ca acestia sa nu se asigure atunci cand traverseaza!
 • In conditii de zapada si polei, renuntati pe cat posibil la pedala de frana. Folositi cu precadere frana de motor!
 • Atragem atentia asupra obligativitatii ca autovehicule, avand masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone, sa aiba montate pe roti lanturi sau alte echipamente antiderapante omologate, in situatia in care acestea se deplaseaza pe drumurile acoperite cu gheata, zapada sau polei;
 • In acelasi timp, pietonilor le recomandam sa evite folosirea partii carosabile, mai ales dupa lasarea intunericului si in conditii de vizibilitate redusa. Totodata, pietonii vor trebui sa se asigure temeinic inaintea traversarii drumurilor, numai dupa ce sunt siguri ca traversarea se poate face in conditii de siguranta.
 • Nu traversati drumurile publice prin alte locuri decat prin cele special amenajate si semnalizate prin indicatoare sau marcaje rutiere si numai dupa ce v-ati asigurat temeinic, iar la trecerile semaforizate, numai la semnalul luminos de culoare verde!
 • Nu va angajati in traversarea cailor rutiere in fuga, prin fata sau spatele autovehiculelor stationate ori a mijloacelor de transport in comun oprite in statii!

 

 

 

0 comentarii3157 vizualizări23 decembrie 2016
rss 2.0
rss 2.0