Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 10 Iulie 2020 - 5378 vizitatori azi
La Bistrita a fost retinut un grup infractional specializat in traficul si consumul ilicit de droguri de risc si mare risc.

La data de 11.05.2010 politistii Inspectoratului Judetean de Politie Bistrita-Nasaud impreuna cu lucratorii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate BN s-au sesizat cu privire la constituirea unui grup infractional specializat in traficul si consumul ilicit de droguri de risc si mare risc, respectiv cannabis, rezina de cannabis si mefedrona ( sare de baie). Drogurile proveneau in principal din Spania si Ungaria fiind ulterior distribuite pe raza municipiului Bistrita cu suma de 50-60 lei per gram pentru cannabis si rezina de cannabis si sume cuprinse intre 100 – 180 lei gramul de mefedrona.

  Avand in vedere aceste date, sub supraveghearea procurorilor DIICOT – Biroul Teritorial BN s-a trecut la monitorizarea , supravegherea si probarea activitatilor infractionale desfasurate de suspecti, in cooperare cu SRI Bistrita si SIPI BN.

   In vederea documentarii intregii activitati infractionale a tuturor perticipantilor, in dimineata ilei de 12.09.2010 politistii I.P.J. BN impreuna cu politistii SCCO BN, jandarmi din cadrul IJJ BN, jandarmi din cadrul IJJ Brigada mobila Cluj au organizat o actiune pe teritoriul municipiului Bistrita ocazie cu care au fost efectuate 33 perchezitii domiciliare la locuitele suspectilor, fiind condusi la sediul SCCO BN , 52 de persoane in vederea efectuarii de cercetari sub coordonarea procurorilor DIICOT – Biroul Teritorial BN.

  Cu ocazia efectuarii perchezitiilor domiciliare au fost ridicate in vederea cercetarilor urmatoarele : sume de bani in lei si diferite valute in valoare totala de aprox. 110.000 lei, aparate foto digitale si camere video, medii de stocare a datelor ( DVD, CD, stick), plicuri cu sistem zip lock, aparate de maruntit substante vegetale, instrumente artizanale destinate consumului de droguri, cantare digitale si cantitatea e aprox. 40 grame mefedrona.

  Urmare a probatoriului administrat in cauza, procurorul DIICOT a dispus retinerea pe o perioada de 24 ore a zece suspecti pentru savarsirea infractiunilor de trafic de droguri de risc si de mare risc, fapte prevazute si pedepsite de art. 2 alin. 1 si 2 si art.4 alin .2 din Legea 143/2000 privind traficul si consumul ilicit de droguri, urmand a fi prezentati Tribunalului BN cu propunere de arestare preventiva.

  Printre persoanele retinute se afla un jandarm al IJJ BN si un agent de politie din cadrul Politiei Municipiului Bistrita. De asemenea, procurorul DIICOT a inceput urmarirea penala pentru savarsirea de infractiuni la regimul drogurilor,  fata de un elev al Scolii de agenti de politie Vasile Lascar Campina si fata de un subofiter pompier militar de la ISU BN. Pentru acesta din urma fiind luata masura obligarii de a nu parasi localitatea Bistrita pentru o perioada de 30 zile.

   Cercetarile continua in vederea identificarii si tragerii la raspundere a tuturor membrilor gruparii.

 

Seful serviciului                                               

Comisar de politie                                               

BALTAG DUMITRU                                          

                                             

                                        PURTATOR DE CUVANT AL I.P.J. B-N 

Agent principal de politie

Claudia Adriana RADOI                                                          

                                      E-mail: cabinet@bn.politiaromana.ro

                                     Telefon:0263203103; fax: 0263232062

 

 

 

0 comentarii2611 vizualizări14 septembrie 2010
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0