Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 25 Octombrie 2020 - 2890 vizitatori azi
CIRCULATI IN SIGURANTA, IN CONDITII DE IARNA!

Avand in vedere conditiile meteo extreme, in aceasta perioada, la nivel judetean, peste 140 de politisti actioneaza zilnic, pe trei schimburi pentru siguranta dumneavoastra si pentru prevenirea evenimentelor rutiere. Inspectoratul Judetean de Politie Bistrita-Nasaud recomanda conducatorilor de vehicule, cat si pietonilor sa manifeste maxima prudenta in trafic si sa respecte regulile de circulatie.

 De asemenea, reamintim faptul ca le este interzisa circulatia biciclistilor atunci cand partea carosabila este acoperita cu polei, gheata sau zapada.

 

Politistii rutieri recomanda conducatorilor auto:

 Inainte de a porni intr-o calatorie, interesati-va cu privire la conditiile de deplasare existente pe traseul pe care urmeaza sa il parcurgeti.

 La pornire, pentru a evita patinarea rotilor si derapajul, demarati usor si accelerati progresiv.

 Pe portiunile acoperite cu ninsoare sau polei este indicat sa nu virati si sa franati in acelasi timp! Evitati sa actionati brusc frana si mecanismele de directie, deoarece puteti derapa foarte usor! Folositi cu precadere frana de motor!

 Intotdeauna trebuie pastrata in mers o distanta suficienta fata de partenerii de trafic, pentru a putea opri autoturismul in conditii de siguranta in caz ca acest lucru este necesar.

 De asemenea, curatati in permanenta farurile si blocurile de semnalizare si folositi corespunzator instalatia de ventilatie - climatizare!

 Reamintim ca utilizarea anvelopelor de iarna este obligatorie atunci cand se circula pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei. Autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante. In afara de sanctionarea cu amenda, politistii rutieri vor retine certificatul de inmatriculare/inregistrare al autoturismului, eliberand soferului o dovada inlocuitoare fara drept de circulatie.

 Politistii recomanda pietonilor sa evite, pe cat posibil, folosirea partii carosabile, mai ales dupa lasarea intunericului si in conditii de vizibilitate redusa.  Asigurati-va temeinic si traversati drumurile numai dupa ce sunteti siguri ca o puteti face in conditii de siguranta!

 

Adoptati un comportament preventiv in traficul rutier!

 

 

 

 

0 comentarii3038 vizualizări11 ianuarie 2017
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0