Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 18 Ianuarie 2021 - 1958 vizitatori azi
Actiuni pentru prevenirea si combaterea taierilor ilegale de arbori, desfasurate de politisti.

La data de 12 ianuarie a.c., politistii, impreuna cu specialisti silvici, au organizat si desfasurat actiuni pentru prevenirea si combaterea taierilor ilegale de arbori si a  transportului ilegal de material lemnos.

 Cu aceasta ocazie au fost constatate si aplicate 5 sanctiuni contraventionale la  Legea nr.  171/2010, in valoare totala de 4000 lei. De asemenea, a fost confiscata cantitatea de 11,5 mc material lemonos si un vehicul folosit pentru transport.

 

 

Reguli simplificate pentru obtinerea certificatelor de cazier judiciar. Nu se mai percepe taxa de 10 lei.

 Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita-Nasaud va informeaza ca prin Legea nr. 1/2017, din 6 ianuarie 2017, privind eliminarea unor taxe si tarife, a fost abrogata prevederea referitoare la incasarea taxei in cuantum de 10 lei, necesara pentru eliberarea certificatelor de cazier judiciar  persoanelor  fizice si juridice.

Astfel, incepand cu data de 1 februarie a.c., la primirea cererii de obtinere a certificatului de cazier judiciar, atat pentru persoana fizica cat si pentru cea juridica, nu se va mai solicita taxa aferenta eliberarii certificatelor de cazier judiciar, in cuantm de 10 lei.

Va reamintim faptul ca: 

Pentru a se obtine un certificat de cazier judiciar in Romania, persoana fizica trebuie sa depuna personal cererea-tip, cu datele complete de stare civila si motivata, insotita de actul de identitate aflat in termen de valabilitate.

Persoana juridica depune prin reprezentant legal, care trebuie sa-si dovedeasca calitatea, cererea-tip, cu datele complete de identificare si motivata, insotita de:

• dovada calitatii de persoana juridica;

• dovada ca deponentul este reprezentantul legal al persoanei juridice solicitante (Anexa 38 din H.G. nr. 345/2010);

• copie dupa actul de identitate al reprezentantului legal;

Persoanele domiciliate in strainatate pot solicita eliberarea certificatului de cazier judiciar prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale Romaniei.

 Certificatul de cazier judiciar se  este valabil 6 luni de la data primirii si numai in scopul pentru care au fost eliberate.

 

 

CIRCULATI CU ATENTIE IN CONDITII DE IARNA!

 Avand in vedere atentionarea meteorologica cod galben, emisa de Administatia Nationala de Meteorologie (referitoare la precipitatii mixte, polei, vant puternic si ninsori viscolite, la munte), sfatuim conducatorii auto sa nu porneasca la drum daca nu au autovehiculele pregatite pentru circulatia in conditii de iarna si sa adapteze in permanenta viteza la conditiile meteo-rutiere, pentru a nu fi implicati in evenimente nedorite pe drumurile publice.

De asemenea, politistii le recomanda conducatorilor auto sa se intereseze cu privire la traseul pe care urmeaza sa il parcurga. Gasiti informatii utile accesand link-ul: http://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic;

 

 

1 comentariu3367 vizualizări13 ianuarie 2017
rss 2.0
rss 2.0