Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 02 Aprilie 2020 - 1444 vizitatori azi
Actiuni preventive, la regimul rutier, pe raza intregului judet.

In perioada 13-15 ianuarie a.c., politistii au actionat pentru prevenirea si combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, pe raza intregului judet. Cu aceasta ocazie au fost retinute 15 permise de conducere si 2 certificate de inmatriculare, pentru diverse nereguli. De asemenea, au fost constatate si aplicate 421 de  sanctiuni contraventionale, in valoare de peste 90.000 lei.

 

 Exemplificari:

 Ø    La data de 13 ianuarie a.c., pe DN 17,  in localitatea  Beclean, un barbat, de 47 ani, din localitatea Baita, judetul Maramures, conducea o autoutilitara, in timp ce se afla sub influenta bauturilor alcoolice. Acesta a fost condus la Spitalul Orasului Beclean, unde i-au fost recoltate doua mostre biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele barbatului, politistii au intocmit dosar penal.

 La data de 14 ianuarie a.c., in municipiul Bistrita, politistii Biroului Rutier au oprit in trafic un barbat de 32 de ani, din localitate, care, in urma testarii cu aparatul etilotest a rezultatul faptul ca acesta a consumat bauturi alcoolice inainte de a se urca la volan. A fost condus la Spitalul Judetean Bistrita-Nasaud in vederea recoltarii de mostre biologice de sange, unde, in prezenta personalului medical, a refuzat prelevarea de mostre biologice, fiindu-i intocmit dosar penal.

 De asemenea, la data de 15 ianuarie a.c., politistii rutieri din cadrul Politiei orasului Singeorz-Bai, au identificat in trafic un barbat, de 31 ani, din Ilva Mica, in timp ce conducea un autoturism, aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice. Tanarului i s-a intocmit dosar penal pentru infractiunea de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.

 

 

Politistii de investigare a criminalitatii economice actioneaza pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale.

 La data de 14 ianuarie a.c., politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au organizat si desfasurat o actiune pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale.

 

Astfel, au fost efectuate controale si verificari de specialitate la agenti economici si persoane fizice care desfasoara activitati comerciale pe raza municipiului Bistrita.

 Cu ocazia activitatilor desfasurate au fost aplicate 5 sanctiuni contraventionale in valoare totala de 14.000 lei, din care 4 sanctiuni pentru fapte prevazute de OUG nr. 28/1999 si o sanctiune pentru fapte prevazute de Legea nr. 12/1990.

 De asemenea, a fost confiscat numerar in suma totala de 686 lei.

 

 

 Actiuni pe linia prevenirii si combaterii taierilor ilegale de arbori si a faptelor ilegale asociate din circulatia, depozitarea, prelucrarea primara si comercializarea materialului lemnos.

 La data de 14 ianuarie a.c., politistii au actionat pentru prevenirea si combaterea infractiunilor la regimul silvic, pe raza judetului, ocazie cu care au fost constatate si aplicate 2 sanctiuni contraventionale in valoare de 2000 lei, conform Legii nr. 171/2010 si a fost confiscata cantitatea de 7,44 m.c material lemnos.

 

Exemplu:

  • La data de 14 ianuarie a.c., politistii au depistat in trafic un barbat, de 32 de ani, din localitatea Livezile, care transporta cu o autoutilitara material lemnos, fara a detine acte legale de provenienta. Barbatul in cauza a fost sanctionat contraventional conform  Legi 171/2010, iar  materialul lemnos, precum si mijlocul de transport, au fost retinute in vederea  confiscarii.

 

 

           Control judiciar pe o durata de 60 de zile, pentru un barbat banuit de comiterea infractiunii de lovire sau alte violente.

 

La data de 15 ianuarie a.c., Parchetul de pe langa Judecatoria Bistrita, a dispus luarea masurii preventive a controlului judiciar pe o durata de 60 de zile, fata de un barbat, de 29 ani, din Bistrita, cercetat pentru comiterea infractiunii de lovire sau alte violente.

 In fapt, la data de 14 ianuarie a.c., tanarul este banuit ca ar fi lovit, cu un cutit, un barbat, de 39 de ani, din Bistrita, provocandu-i leziuni care necesita pentru vindecare, 12-13 zile de ingrijiri medicale.

 In cauza s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de lovire sau alte violente, cercetarile fiind continuate de catre Serviciul de Investigatii Criminale.  

0 comentarii3059 vizualizări16 ianuarie 2017
rss 2.0
rss 2.0