Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Banuiti de comiterea unor furturi, identificati de politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Birgaului.

La data de 2 mai a.c., politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Birgaului au identificat un tanar, banuit de comiterea unui furt, pe raza localitatii Muresenii Birgaului. In cadrul cercetarilor efectuate, politistii au identificat un tanar, de 21 ani, din Mureseni Birgaului, banuit ca, in noaptea de 04/05 februarie a.c., ar fi sustras cantitatea de 5 m.c. de cherestea, din curtea unui imobil.

 

   ***

De asemenea, la data de 3 mai a.c., ca urmare a cercetarilor efectuate in cauza privind furtul dintr-o casa situata pe raza comunei Tiha Birgaului, politistii au identificat un barbat, de 36 de ani, din Bistrita, banuit de comiterea faptei.

 Astfel, politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Birgaului au stabilit faptul ca, in perioada 11-12 martie a.c., cel in cauza ar fi sustras, dintr-o casa de vacanta aflata in constructie, pereti din barne de lemn, acoperisul cu invelitoarea din tabla zincata si scarile din interior.

 In ambele cazuri, cercetarile continua de catre Sectia 2 Politie Prundu Bargaului, urmand a se da solutie legala prin Parchetul de pe langa Judecatoria Bistrita. 

Bunuri reclamate ca fiind sustrase, recuperate de politistii nasaudeni.

 Politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud efectueaza cercetari intr-un dosar privind furtul unor obiecte si accesorii fitness, in valoare totala de 2000 lei, comis in luna februarie, pe raza comunei Nimigea.

 In cauza au fost efectuate doua perchezitii domiciliare, ocazie cu care au fost identificate o parte din bunurile reclamate ca fiind sustrase.

 Astfel, in urma activitatilor investigative desfasurate, politistii au stabilit faptul ca, banuit de comiterea faptei este un tanar, de 17 ani, din Parva, care in noaptea de 4/5 februarie a.c. ar fi sustras obiecte si accesorii fitness dintr-o sala de forta, din localitatea Nimigea.

 Cercetarile continua sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat.

 Mandat de executare a pedepsei inchisorii, pus in aplicare de politisti.

 La data de 3 mai a.c., politistii Serviciului de Investigatii Criminale au pus in aplicare un mandat de executare a pedepsei inchisorii, emis de Judecatoria Bistrita, impotriva unui tanar, de 25 de ani, din Bistrita.

 Cel in cauza a fost condamnat la 2 ani si 10 luni  inchisoare pentru comiterea infractiunii de conducere fara permis si a fost incarcerat in Penitenciarul  Bistrita.

 Nu consumati alcool inainte sa va urcati la volan ! Doi barbati s-au ales cu dosare penale pentru savarsirea unor infractiuni la regimul rutier.

 La data de 3 mai a.c., in municipiul Bistrita, un barbat, de 36 de ani, din Bistrita, in timp ce conducea un autoturism,  nu a pastrat o distanta de siguranta si a colizionat autoturismul care circula in fata sa si care era condus de un barbat, de 49 de ani, din Bistrita.

 In urma testarii cu aparatul etilotest rezultatul a fost negativ in cazul barbatului de 49 de ani si pozitiv in cazul celui de 36 de ani, acesta din urma fiind condus la Spitalul Judetean Bistrita-Nasaud unde i s-au prelevat doua mostre biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

 In cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere cu alcoolemie peste limita legala.

 

***

La aceeasi data, politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au depistat in trafic, pe raza localitatii Mocod, un barbat, de 31 ani, din Nasaud, in timp ce conducea un autoturism, aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice.

 In urma verificarilor efectuate, s-a constatat ca barbatul nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 Barbatul a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Cercetarile continua de Sectia 6 Politie Rurala Nasaud, sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducerea unui vehicul fara permis de conducere si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

           120 mc de material lemnos, indisponibilizat de politistii bistriteni, ca urmare a unor controale pe linie silvica.

 La data de 3 mai a.c., politistii  Postului de Politie Comunal Dumitrita, cei din cadrul Serviciului de Ordine Publica - Biroul pentru combaterea delictelor silvice, impreuna cu personalul din cadrul Garzii Forestiere Bistrita-Nasaud si cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Bistrita-Nasaud au efectuat o actiune pentru prevenirea si combaterea debitarii, expedierii, sustragerii si transportului ilicit de material lemnos.

 Cu aceasta ocazie au fost verificate mai multe instalatii de debitare a materialului lemnos, apartinand unor societati, cu sediul pe valea Budacului.

 In urma verificarilor efectuate, politistii au constatat faptul ca, dintr-un depozit de material lemnos, s-ar fi expediat cantitatea de 44 mc material lemnos, fara provenienta legala, aspect ce rezulta din diferentele de stoc scriptic si faptic.

 Ca urmare a neregulilor constatate, a fost retinuta in vederea confiscarii cantitatea de 44 mc material lemnos, in valoare de 5060 lei si a fost aplicata o sanctiune contraventionala la Legea 171/2010 in valoare de 5000 lei.

 

***

 La aceeasi data, politistii Serviciului de Ordine Publica - Biroul pentru combaterea delictelor silvice impreuna cu politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Birgaului si cu sprijinul specialistilor din cadrul Garzii Forestiere Bistrita-Nasaud au efectuat un  control la o societate de depozitare a materialului lemnos, cu sediul pe raza localitatii Prundu Birgaului. In urma verificarilor s-a stabilit ca societatea detinea cantitatea de 76 mc de material lemnos, intr-un depozit neautorizat.

 Cu aceasta ocazie, politistii au aplicat o sanctiune contraventionala, in valoare de 6000 lei si au ridicat in vederea confiscarii material lemnos in valoare de 12160 lei.

 

 

0 comentarii2688 vizualizări04 mai 2017




rss 2.0
rss 2.0