Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 26 Aprilie 2024 - 14587
Banuit de inselaciune, retinut pentru 24 de ore.

Banuit de inselaciune, retinut pentru 24 de ore. La data de 14 iunie a.c., in  Bistrita, politistii Biroului de Investigatii Criminale au prins in flagrant, un barbat, de 51 de ani, din Cluj-Napoca, banuit de comiterea infractiunii de inselaciune.

 Astfel, politistii de investigatii criminale au stabilit faptul ca, barbatul ar fi indus in eroare angajata unui restaurant din Bistrita, pretinzand ca i-ar fi dat o bancnota de 100 de lei si determinand-o sa-i dea restul, respectiv suma de 95 de lei.

 Politistii l-au retinut pe clujean pentru 24 de ore, urmand a fi prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita cu propunere de arestare preventiva, iar cercetarile  continua de Biroul de Investigatii Criminale.

 IPJ BN recomanda cetatenilor sa fie foarte atenti la persoanele necunoscute cu care intra in contact. Metodele infractorilor sunt diverse, iar acestia profita de buna credinta a oamenilor, inventand mereu metode noi de inselaciune. Daca ati fost inselati, anuntati de indata Politia si incercati sa retineti cat mai multe detalii cu privire la semnalmentele persoanelor cu care ati intrat in contact!

 

O nasaudeanca este banuita de comiterea unui furt. Prejudiciul a fost recuperat in totalitate.

 La data de 14 iunie a.c., in cadrul cercetarilor efectuate de  politistii nasaudeni, intr-un dosar penal, ramas initial cu autor necunoscut, a fost identificata o femeie, de 45 de ani, din Nasaud, banuita de comiterea unui furt.

 Astfel, politistii au stabilit faptul ca, la data de 31 mai a.c., cea in cauza ar fi sustras, din incinta unei farmacii, un portmoneu in care se aflau bani si carduri.

 Prejudiciul, in valoare de 250 lei, a fost recuperat in totalitate, iar cercetarile sunt continuate de catre politisti din cadrul Politiei orasului Nasaud.

         

Pentru a va pastra in siguranta bunurile personale atunci cand va aflati la cumparaturi, Politia va recomanda: 

  • atentie la sumele de bani, telefonul mobil, actele pe care le aveti in genti, buzunare, mai ales in spatiile comerciale aglomerate;
  • nu va lasati nesupravegheate poseta sau alte bunuri atunci cand probati imbracaminte sau vizionati produsele din magazin!
  • observati persoanele din magazine care au un comportament suspect - posibili hoti (ex: sunt atenti la clienti, vanzatori si mai putin la marfa).

 

 

Actiuni pentru prevenirea si combaterea criminalitatii economice. 

La data de 14 iunie a.c., politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au desfasurat actiuni pentru prevenirea si combaterea faptelor ilegale, in domeniul schimbului ilegal de valuta.

 Cu aceasta ocazie au fost efectuate controale si verificari de specialitate, pe raza judetului, in zonele si mediile semnalate cu risc criminogen ridicat.

 In urma activitatilor desfasurate, au fost aplicate 6 sanctiuni contraventionale in valoare totala de 20.000 lei, toate prevazute de Legea cu nr. 12/1990 si a fost confiscat numerar in suma de 255 lei si 100 de euro.

 

 

 

 

 

 

 

.

 

SFARSIT DE AN SCOLAR, INCEPUT DE VACANTA  IN SIGURANTA!

 Politistii bistriteni au recapitulat, cu toti elevii din judet, lectia de prevenire invatata  pe parcursul anului scolar 2016/2017, pentru ca vacanta mare sa le fie in siguranta.

La sfarsit de an scolar, politistii sunt in mijlocul elevilor din tot judetul, pentru a le reaminti sfaturile preventive, in vederea reducerii riscului de victimizare si de implicare a acestora in activitati infractionale, pe perioada vacantei de vara 2017.

Astfel ca, in ultimele doua saptamani, fiecare scoala din judet a primit in vizita politistii de la posturile de politie, sectii rurale si politii orasenesti.

Acesta este modul in care oamenii legii au ales sa-i felicite pe copii pentru eforturile depuse si rezultatele obtinute in anul scolar 2016/2017 si sa le ureze vacanta in siguranta! Ne-au sprijinit in demersul nostru cadre didactice si parinti, care au inteles faptul ca parteneriatul scoala- politie- familie este esential pentru formarea la elevi a unor deprinderi de comportament care sa intareasca siguranta persoanei.

Scopul intalnirilor a fost acela ca, fiecare elev sa plece in vacanta cu lectia de prevenire invatata, mai ales pe linie rutiera. Siguranta pe internet, riscurile adoptarii unui comportament violent, consumul de droguri sau disparitiile de minori sunt teme abordate in cadrul intalnirilor cu elevii.

Aceste activitati reprezinta o recapitulare a recomandarilor preventive invatate la clasa, pe parcursul anului scolar care tocmai a trecut.

 

 

 

Copii, ca sa fiti in siguranta in vacanta mere, tineti cont de sfaturile politistilor:

In drumetii, nu va indepartati de grup sau de persoana adulta care va insoteste!

Nu consumati substante interzise si bauturi alcoolice, efectele acestora putand fi nocive pentru organism!

Nu primiti nimic de la persoane necunoscute sau despre care aveti putine informatii!

Nu legati prietenii cu persoane care manifesta un comportament deviant. Nu intrati in anturaje dubioase!

Evitati frecventarea locurilor si mediilor unde se consuma alcool, droguri sau se practica jocuri de noroc!

Nu va jucati pe drumurile publice sau in apropierea acestora, ci doar in locurile  special amenajate in acest sens, unde nu circula masini (parcurile, terenurile de sport, curtea scolii sau a gradinitei etc.)!

Nu va deplasati cu rolele/ skate-board-ul pe partea carosabila a drumurilor publice!

Dupa caderea intunericului sau in alte conditii de vizibilitate redusa, folositi imbracaminte de culoare deschisa, care va face mai vizibili in lumina farurilor!

Cand circulati cu bicicleta, evitati zonele aglomerate si arterele principale cu trafic mare!

Traversati strada numai pe trecerea de pietoni si doar la culoarea verde a semaforului!

 

Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita-Nasaud va doreste o vacanta placuta, fara evenimente nedorite!

 

0 comentarii2772 vizualizări15 iunie 2017




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0