Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 29 Martie 2024 - 14587
RETINUTI PENTRU INFRACTIUNI DE SPALAREA BANILOR.

Doua persoane cercetate pentru infractiuni de spalare a banilor au fost retinute de politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, ca urmare unei actiuni de prindere in flagrant si a unor perchezitii. La data de 26 iunie a.c., in cadrul cercetarilor efectuate intr-o cauza privind savarsirea infractiunii de spalare a banilor, politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita Nasaud au organizat si desfasurat o actiune de prindere in flagrant.  

Astfel, in municipiul Bistrita, politistii au depistat in flagrant delict doi barbati in varsta de 27 de ani, respectiv 33 de ani, ambii din judetul Bistrita-Nasaud, care s-au prezentat la o unitate bancara in vederea retragerii sumei de 50.000 euro, proveniti ca urmare a comiterii infractiunii de spalare a banilor.

Din cercetari reiese ca suma provine din Germania si apartine unui cetatean german, indus in eroare prin folosirea metodei "premiul", in sensul ca persoanei vatamate, pentru a obtine un castig de 1.000.000 euro i s-a cerut sa vireze in conturi din strainatate suma de 150.000 euro.

De asemenea, la aceeasi data, politistii au pus in executare 3 mandate de perchezitii domiciliare, toate pe raza judetului Bistrita-Nasaud. In urma activitatilor specifice, s-a dispus instituirea masurii asiguratorii a popririi asupra sumei de 50.000 EURO detinuti in contul bancar al barbatului banuit de comiterea faptei. Totodata, a fost identificata in numerar si indisponibilizata suma de 11.995 EURO.

S-a dispus retinerea pentru o perioada de 24 ore fata de cei doi barbati banuiti de  comiterea infractiunilor de spalare a banilor.

 Actiunile au beneficiat de sprijinul Serviciului Criminalistic, Serviciului de Actiuni Speciale si al Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor.

 Cercetarile sunt continuate de catre Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice.            

 

  

 

 .

 

Persoane cercetate intr-un dosar penal privind savarsirea infractiunilor de contrabanda calificata, braconaj cinegetic si nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

 Politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase efectueaza cercetari intr-un dosar penal privind savarsirea infractiunilor de contrabanda calificata, braconaj cinegetic si nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

 Ca urmare a extinderii cercetarilor, la data de 23 iunie a.c. au fost dispuse 4 perchezitii domiciliare pe raza localitatii Parva. In urma acestor perchezitii doua persoane, respectiv un barbat, de 45 ani si o femeie, de 31 ani, ambii din Parva au fost condusi la sediu in baza mandatelor de aducere emise in cauza.

 Barbatul este banuit ca in perioada 2013-18 februarie 2016 ar fi detinut ilegal o arma letala de vanatoare si 116 cartuse aferente.

Fata de barbatul, de 45 ani a fost luata masura retinerii pentru 24 ore, acesta fiind prezentat ulterior instantei, care a dispus arestul la domiciliu pentru o perioada de 30 de zile.

 Femeia, de 31 ani este banuita ca in perioada 2013-2014 ar fi detinut ilegal doua arme letale de vanatoare.

Fata de femeie, parchetul a dispus luarea masurii controlului judiciar pentru o perioada de 60 de zile.

 De asemenea, la aceeasi data,  Judecatoria Bistrita a confirmat arestarea pentru 30 de zile a unui barbat, de 36 ani, din Parva, impotriva caruia, in aceeasi cauza  a fost emis anterior, un mandat european de arestare pus in executare de autoritatile statului german.

Barbatul, de 36 ani este banuit ca in perioada 2012-2016 ar fi introdus ilegal pe teritoriul Romaniei si ar fi detinut ilegal 4 arme letale cu destinatia vanatoare.

 Cercetarile continua de Biroul Arme, Explozivi si Substante Periculoase sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda calificata, braconaj cinegetic si nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

 Actiunea s-a desfasurat cu sprijinul Serviciului de Investigatii Criminale, Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, Serviciului de Actiuni Speciale, Politiei orasului Beclean si Politiei orasului Nasaud.

 

 

          Mandat pus in aplicare de politisti.

 La data de 26 iunie a.c., politistii Serviciului de Investigatii Criminale au pus in aplicare un mandat de executare a pedepsei inchisorii, emis de catre Judecatoria Aiud, impotriva unui barbat de 27 de ani, din Urmenis.

 Barbatul este condamnat la 6 luni si 563 zile inchisoare pentru comiterea infractiunii de distrugere. Acesta a fost incarcerat in Penitenciarul Bistrita.

 

ATENTIE!

 Politistii rutieri atrag atentia asupra urmarilor deosebit de grave pe care le poate avea oboseala la volan.

 Oboseala la volan este extrem de periculoasa. Este de ajuns o singura fractiune de secunda, moment in care pot aparea atipirea si, implicit, pierderea controlului vehiculului. De aceea, la primele semne de oboseala (stare de moleseala, clipire frecventa, incetosarea privirii) trebuie sa intrerupeti calatoria si sa parcati autovehiculul intr-un loc sigur (de preferat o parcare amenajata). Odihniti-va pana la refacerea totala a capacitatilor psiho - motorii necesare conducerii in siguranta.

 

***

          Doua persoane ranite usor, intr-un accident produs pe fondul oboselii la volan.

 La data de 26 iunie a.c., pe DN 17, intre localitatile Reteag si Uriu, un barbat, cetatean roman, de 66 de ani, domiciliat in Austria, in timp ce conducea un autoturism, pe fondul oboselii a adormit la volan, a iesit in afara partii carosabile, unde s-a rasturnat.

 Din accident a rezultat ranirea usoara a conducatorului auto si a unui pasager, in varsta de 34 de ani.

 Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. In cauza se efectueaza cercetari, sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.

 

 

 

0 comentarii2765 vizualizări27 iunie 2017




rss 2.0
rss 2.0