Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 25 Aprilie 2024 - 14587
Evenimente rutiere in perioada Sarbatorilor Pascale.

 1. In 24.04.2011, pe DN 17 in Sieu Sfintu, a fost identificat Cantemir P. de 21 ani, din Cluj Napoca, in timp ce conducea o motocicleta avand suspendat permisul de conducere.

Motocicleta este proprietatea lui  Marcel P. de 50 ani, din Cluj Napoca, cel care

i-a incredintat-o pentru a o conduce.

Susnumitilor li s-a intocmit dosar de cercetare penala.

2. In 25.04.2011, in Sinmihaiu de Campie,  Marian P. de 29 ani din  Visuia,  in timp ce conducea un autoturism marca spre Lechinta, pe fondul consumului de alcool si a neatentiei in conducere, a efectuat manevra de intoarcere prin actionarea franei de ajutor si a pierdut controlul volanului, rasturnandu-se pe plafon in santul din partea stanga a directiei sale de deplasare.

Din accident a rezultat ranirea usoara  a pasagerilor Ancuta H. de 24 ani, din Bistrita si Alin B. de 19 ani din  Budesti Fanate.

Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,89mg/l alcool pur in aerul expirat si i s-au recoltat probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei. In urma accidentului au rezultat avarii la autoturism in valoare de 4000 lei. Ca urmare a cercetarilor efectuate, Marian P. a fost retinut preventiv pentru 24 ore, urmand a fi  prezentat Judecatoriei Bistrita cu propunere de punere in miscare a actiunii penale si arestare preventiva. In 26.04.2011, susnumitul a primit mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile.

3. In  26.04.2011, a fost identificat in trafic in Dobric, Gheorghe C. de 25 ani, din Tarlisua, in timp ce conducea un autoturism fiind sub influenta bauturilor alcoolice (0.81 mg/l).

            Celui in cauza i s-a intocmit dosar penal.

4. In  25.04.2011, a fost depistat in trafic, intre  Poiana Ilvei  si Ilva Mica, Nicolae C. de 55 ani, din Salva, in timp ce conducea un autoturism aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice (0,49 mg/l).

   Celui in cauza  i s-a intocmit dosar penal.      

5. In 25.04.2011, pe strada Garii,  a fost depistat Cosmin T. de 23 ani, domiciliat in Bistrita, in timp ce conducea un autoturism fiind sub influenta bauturilor alcoolice. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,69 mg/litru alcool pur in aerul expirat si i-au fost recoltate probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

Susnumitului i s-a intocmit dosar de cercetare penala.

6. In 26.04.2011, pe str. Mihai Eminescu din Bistrita, a fost depistat Marius C. de 21 ani in timp ce conducea un autoturism spre Bd. Republicii, aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice ( 0,48 mg/l). Celui in cauza i s-a intocmit dosar penal.

 

Actiuni preventive de mentinere a ordinii si linistii publice

In 25/26.04.2011 politistii au actionat pentru prevenirea faptelor cu violenta, a infractiunilor contra patrimoniului si a evenimentelor rutiere in zona discotecilor din Sieu, Jelna, Satu Nou, Livezile, Mijlocenii Bargaului si Prundu Bargaului, ocazie cu care au fost verificate 31 autoturisme, a fost aplanata o stare conflictuala, si au fost aplicate 2 sanctiuni contraventionale la  Legea 61/1991 privind unele masuri de convietuire sociala, ordine si liniste publica in valoare de 400 lei si 9 sanctiuni pentru incalcarea normelor rutiere in valoare de 1809 lei.

2. In perioada Sarbatorilor de Paste, politistii din cadrul Inspectoratului au actionat pe raza judetului in vederea asigurarii climatului de ordine si siguranta publica si pentru prevenirea evenimentelor rutiere. Peste 100 de politisti insotiti de jandarmi au actionat in fiecare zi, sanctionand incalcarea normelor legale, astfel: au fost aplicate 179 de sanctiuni contraventionale in valoare de 30.933 lei si au fost retinute 13 permise de conducere, pentru nerespectarea regulilor de circulatie. 37 de sanctiuni contraventionale in valoare de 2.950 lei au fost aplicate pentru incalcarea normelor de ordine si liniste publica.

 

Suspect de furt arestat

 In urma cercetarilor efectuate de politisti, a fost identificat suspectul principal pentru comiterea a doua infractiuni de furt, dintr-o societate comerciala si o biserica situata pe strada Sigmirului din Bistrita, in luna aprilie 2011, ca fiind Ilie T. de 56 ani din  Radauti, jud. Suceava, cauzand un prejudiciu in valoare de aprox. 1200 lei.

Barbatul a fost retinut preventiv pentru 24 de ore, si fiind prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita, pe numele sau a fost emis mandat de arestare preventiva pe timp de 29 zile.

 

 

 

    PURTATOR DE CUVANT AL I.P.J. BISTRITA-NASAUD

     Subinspector de politie

     Antonela Gorgan

 

0 comentarii2842 vizualizări26 aprilie 2011




rss 2.0
rss 2.0